icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzu_epona
28. máj 2013

@macin73 Prekrásny ježko, je to super nápad opajcovať zvieratko podľa stuhy, potom to krásne ladí. Aj ja to tak spravím 🙂 Inak tie ježkove pichliače, to asi nebola sranda prišiť...

macin73
28. máj 2013

@zuzu_epona díky! no bylo to šílené, taky to není úplně ono, ale snad to chvilku vydrží... prostě to bude ježek ježatý 😀

katka82
28. máj 2013

@macin73 no tak to je nádhera 😵 😵
@medvidekponco podavač nití mě fakt pobavil 😀 😀

diapozitiv01
28. máj 2013

Baby nevadi ked mi ostanu kusky ochranneho papiera z obojstraneho vlizelinu medzi latkami, chcem to presit takymi kvetinkami a odtial mi uz ten papier nejde dat dole.

piecee
28. máj 2013

@medvidekponco tak to je hustýýý papoušek je úžasnej🙂

petkasv
28. máj 2013

@macin73 tričko je fakt parádní, jsi šikula 😵 😵
@medvidekponco no tak ale toho chci taky 🙂 ten je úžasnej 😵

michamicha
28. máj 2013

@medvidekponco teda takovýho papoucha jsem viděla minulý týden u nás před Globusem, seděl chlápkovi na rameni a něco skřehotal 😀

@macin73 fakt super 😵 já musim Vojtovi ke dni dětí ušít triko nebo mikinu s krtkem, teď na něm dost ujíždí 😀

terezita
28. máj 2013

@katka82 je z reichu, z latky.cz stala ani ne € 6,-/metr.. jsem to brala pro kamaradky synka, ale prdolina si hnedle vynutila taky jeden kus.. 😝 ze zbytku budou polstarky..

lucijan
28. máj 2013

@macin73 ježek parádní!!!! 😵

mooncaa
28. máj 2013

@macin73 Ten ježek je úžasnej. A krásná kombinace barev, to je finerib?

macin73
28. máj 2013

@mooncaa Fakt se Ti ta kombinace líbí? Tak to děkuji 😝. Je to z odstřižků Dadka, tuším ten úplet, právě jsem byla zklamaná, co mi došlo, nemám tyhle barvy moc ráda... tak jsem to vzala jako tréninkové tričko, že mi nebude líto, když to zvořu... ale je fakt, že na toho ježka se zase hodí... 😎

jitu22
28. máj 2013

@macin73 je fakt úplně parádní 😵 U bodlinek jsem si říkala, že to msuela být prudička...

kryska5
28. máj 2013

@macin73 to je nádherné 😵

elixia
28. máj 2013

@lenasss ja mam ulozeny jeden navod na penazenku,ale je oskenovany,tak jedine na mail ti to viem poslat 🙂

mooncaa
28. máj 2013

@macin73 Líbí moc, já právě vůbec neumím kombinovat barvy, nenám tu představivost, ale tady vidím že to někdo umí, tak to asi budu muset pajcnout.
Když tu zmiňuješ odstřižky, kolik doporučuješ brát kg od nich? Já vůbec nevím kolik toho je v tom balíku 1kg, uvažuji i nad froté, tak jestli s tím taky nemáš zkušenosti.

jieff
28. máj 2013

@macin73 nádherná aplikace, tyjo tady se zvyšujou laťky s každou stránkou....! Je vidět jak si si vyhrála.

volpaia
28. máj 2013

@karchinka Tak ten Valco Snap není momentálně nikde k vidění. Bude až během června. Můžu mít ještě pár dotazů? Viděla jsi naživo všechny ty barvy? Paní v prodejně mi řekla, že mají objednaných 15 kočárků v té hnědé a z toho už 9 rezervovaných a že si ho můžu objednat a kdyžtak si ho nevzít. Tak přemýšlím, že to tak asi udělám, jen nevím, jestli zelenou nebo tu hnědou. Od července mají mít další barvy, ale to nemůžu čekat, potřebuju něco na dovolenou. Odpovídají ty barvy na internetu realitě? A ještě se chci zeptat na výšku madla. Měřím 174 cm, tak jestli není moc nízké. Díky

sinala
28. máj 2013

@jieff šíleně se zvyšuje laťka 🙂 🙂 🙂 , ale je to super, protože jednak mě to nutí věci došívat a nemít moc kostlivců 🙂 🙂 🙂 a jednak se pokouším o věci, které bych nikdy nešila - myslím hlavně aplikace a to že mám doma OL 🙂

sinala
28. máj 2013

@mooncaa záleží kolik toho chceš šít, ale vzala bych aspoň 2 kg od druhu ať máš z čeho vybírat. Už se stalo, že poslali i menší kousky...

macin73
28. máj 2013

@mooncaa já vzala po kile úpletu, froté a mikroplyše.... víc bych asi osobně nebrala, protože nevíš, co Ti dojde za barvy a jaké kousky... z toho úpletu se šije pěkně, mikroplyš jsem ještě nezkoumala, froté je froté 🙂

macin73
28. máj 2013

@jieff Vyhrála jsem si, to je fakt... a dokonce mě to i bavilo 😉. Jen mě pak trochu trápil rovnosteh a napětí horní nitě, ale naštěstí jsem to pak nějak vychytala... A kdybych tu neviděla tolik krásných aplikací, ani bych si nevzdechla se o něco takového pokoušet... je super, jak se tu vzájemně inspirujeme a motivujeme 🙂

macin73
28. máj 2013

@zuzu_epona @katka82 @petkasv @michamicha @lucijan @mooncaa @jitu22 @kryska5 @jieff a ostatní... moc děkuji za pochvaly a "líbíky", moc mě to těší a motivuje!!!

zuzka72
28. máj 2013

@barcav děkuji za foto a který z nich je ten jakoby overlock?

caramilla
29. máj 2013

Taková jedna noční prudérní... 😀
Vybírám to nejhezčí z dnešních několika desítek modelů a 500 fotek 😀

caramilla
29. máj 2013

@laeela děkuji velmi, moc hezké pohlazení na mou unavenou tvář po dnešním dni! 😵

martulinecek
29. máj 2013

zdravím,včera jsem si v knihovně půjčila několik burd na šití,a ty střihy,to teda je mazec,moc se tam v tom neorientuju,ale obkreslila jsem zatím asi 3,chci se zeptat,ty střihy už jsou s přidavkama nebo bez?

lenasss
29. máj 2013

@martulinecek určitě bez,ale nejlepší je si to přeměřit podle dané postavy 🙂

lenasss
29. máj 2013

Tak dnešní ranní rychlovka pro neznámou hočičku 😀 a abyste si nemysleli,že nic nedělám tak dělám 😝 háčkuji jednu zrůdnost a dost se u toho vztekám 😀 fotky tak za let až to dodělám 😀

lenasss
29. máj 2013

@elixia děkuji já už jeden mám 🙂