icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
30. máj 2013

@katka82 ta je nádherná!!!!!!!!! 😵 😵 😵

jieff
30. máj 2013

@zikie děláš moc hezký věci, a moc ti to sluší!

jieff
30. máj 2013

@katka82 krásná bunda! Je to jinej level než ta moje. Já šila podle Zoriana, tu nejmenší velikost. Trošku jsem jí vzadu zúžila a ozdobila ještěrkama jako je střižená Phillipa. Jen Kristýnce moc nesedí. Je jí tak akorát na zadek - chtělo by to delší. A taky nejde úplně zapnout zip při sundaný kapuce - škoda patlala jsem se s krytím zipu a ani ho nevyužije, ten střih moc nepočítá s tím, že takhle malý děti nemají dlouhý krk. Šila jsem jí bez kapes a bez podšití kapucy aby rychleji schnula. Celá rodina jsme zmrzlíci, tak zimní soft u nás frčí i v chladnějším létě... No vypadá to, že jí pošlu dál a Kristý ušiju novou lepší...
Výborně se mi osvědčil stylefix při šití zipu i při přišívání poutka pod šev na krku.

svela
30. máj 2013

@katka82 , @jieff obě ještěrkové bundičky jsou krásné, samotná látka mě moc nezaujala, ale takhle v kombinaci s jednobarevnou vypadají úplně jinak 🙂

sufik1
30. máj 2013

jedna recyklace kalhot od bushmanna. Podkoleňáky a kapsáče. A pirátská... No ještě nešiju, to je ještě před dvojčátkama...

diapozitiv01
30. máj 2013

Moje uplne prve tricko v dospelackej velkosti pre babku (svokru) k zajtrajsim meninam z fineribu MTX, ma dost chyb ale dufam ze sa jej bude pacit aspon do zahrady 🙂))

zikie
30. máj 2013

@lucijan Do sukně jsem zamilovaná. Už dlouho jsem po takové toužila, ale neodvažovala jsem se. Méďa je kreslený černou fixou na kontury.

zikie
30. máj 2013

@jieff Ta ještěrková kombinace je super!!!

ucitelka70
30. máj 2013

@katka82 a si prvááááá. super..... no a ten model...... krásny chlapček....

ucitelka70
30. máj 2013

@diapozitiv01 jéééé, bude z toho pafff.... a tá menovka..... 😉

laeela
30. máj 2013

@diapozitiv01 Super nášivka.

Já si došila tašku. Jsem z ní trošku na rozpacích, dala jsem asi tvrdší výztuhu než jsem měla, tak je zatím taková neforemná, jak je velká. No ale když vezmu náhradní oblečení, pitíčka, svačinky, ubrousky, kapesníčky, knížku a vše ostatní, tak bude asi akorát. 😀

sufik1
30. máj 2013

@laeela taška dobrá 😵 jakmile se tam nevejde 10 kg brambor, tak nic pro mě 😀

zikie
30. máj 2013

@laeela Krásná!!! Moc se mi líbí ta paví pírka.

ellysa
30. máj 2013

baby, chcela by som investovať do kráčajúcej patky, mám brother aký je rozdiel medzi http://www.ab-obchod.sk/sijacie-stroje-patky-br...

a http://www.uniaspecial.sk/domace-sijacie-stroje...
okrem ceny

sinala
30. máj 2013

@laeela tak ta je super, zrovna dneska jsem si říkala, že potřebuju nějakou velkou, abych ji mohla i zapnout, když mám nabaleno vše co potřebuju pro dítě 😀 . Šila jsi podle střihu nebo od oka?

ucitelka70
30. máj 2013

@ellysa mne kontréktne túto doporučili http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kr...
prichytenie o tyč je z kovu - čo je dôležité, nezlomí sa tak skoro, ako plast....

mitape
30. máj 2013

@diapozitiv01 na prvý krát super 😵 babka si iste poteší 🙂

mitape
30. máj 2013

@ellysa ja by som povedala, že taká náhrada za originál. a ktovie koľko vydrží ale zas za tú cenu......

ellysa
30. máj 2013

@ucitelka70 a tá sedí aj na brother?

ucitelka70
30. máj 2013

@ellysa neviem, ja mám veritas, ale zdá sa mi univerzálna....

jieff
30. máj 2013

@caramilla ty blaho, ty si vážně drak. Ty sukně jsou parádní, fotky taky, určitě se po nich brzy zapráší a budeš se moct vrhnout na další 😉

a_lexa
30. máj 2013

@sufik1 No tak jestli ty bushmannky uvidí má drahá polovička, tak budu muset taky nějaké spáchat (jinde nenakupuje a už si posteskl, že na malého nic nemají 😉 ). Jdu vytrhnout připojení ze zdi 😀 😀 . Náááádherné jsou. 😵 😵

droby
30. máj 2013

ahojte, viete mi poradit nejaku dobru nezavadnu farbu na textil? vhodnu pre deticky? cim by sa dali plienky alebo detske veci ofarbit? vdaka

zojec
30. máj 2013

@ellysa to je ta , co som ti davala link, sedi aj na brother aj na veritas, a dokonca aj na singer .. je univerzalna.. to je uz moja druha, pred tym som mala za 16€ zo strimy a cela sa mi dolamala, lebo mala drziak z plastu..

ellysa
30. máj 2013

@zojec no budem musieť objednať 😉

laeela
30. máj 2013

@sinala Mám střih, originál koupený, můžu oskenovat. Je tam i dost podrobný návod.

martulinecek
31. máj 2013

tak včerejší rychlovky

saaralota
31. máj 2013

Ahoj, jdu za vámi zase s dotazy... chystám se šít podložku do kočárku, vyztuženou asi nějakým vatelínem...když se dělají díry na pásy, prošije se to všechno komplet a pak rozřízne (i s tou výplní), nebo se ta výplň rozřízne dřív, pak nacpe do "povlaku" a pak se prošije a rozřízne jen ta látka v místě, kdy je výplň už rozříznutá??? První postup mi přijde logičtější, ale nevím, jestli to nějak rozumně vezme stroj? Neumím si moc představit, že nejdřív udělám díry do výplně a pak je budu lovit přes povlak, abych se na ně trefila.... asi se ptám jak blbec, ale radši si nechám poradit, než abych vymýšlela už vymyšlené... 🙂.

A další dotaz - šijete tu někdo úplet na běžném stroji, ne na overlocku? Jak to jde? Je nějaká základní finta, aby se to nekroutilo? Díky.

petkasv
31. máj 2013

@saaralota díry na pásy se dělají až úplně na konec, takže ten první postup, je to docela masírka nacpat pod patku, ale jde to 😉 úplet jsem šila na rovnostehu, ale svatý OL, teď jsem ho měla 3týdny v opravě a radši jsem úplety nesahal, při šití dávat pozor aby se zbytečně moc nenatahoval, což jde fakt těžko protože hodně pruží 😖 jinak už nevím 😀 😀, kroutit se to bude i po ušití ☹

saaralota
31. máj 2013

@petkasv Díky. No já po OL pokukuju...ale nemůžu si ho přece koupit rovnou, když jsem ještě na úplety ani nešáhla... 🙂.