icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzimia
31. máj 2013

@saaralota
ak chces sit uplety, kup si ho a budes nadsena. Ja ho mam tiez len vlani od jesene, ale nedala by som ho. Tiez som predtym uplety nesila, lebo na normalnom stroji nech sa akokolvek snazis, ten efekt je biedny, nikdy to nebude ako s OL. A este k tomu ta rychlost na OL je dalsie plus. Ja mam teraz kombinaciu Ol a starej ale perfektnej Veritasky, ktorej som dokupila dvojihly a kracajucu patku a nic mi uz nechyba.

ellysa
31. máj 2013

@saaralota ja mám OL sľúbený ale až na konci roka na narodeniny a neviem sa dočkať

mamata
31. máj 2013

dobré ráno, nemáte náhodou některá navíc 0,5 metru některého z těchto proužků??
http://www.produktservis.com/images/katalog/743...
http://www.produktservis.com/images/katalog/741...

abigail1
31. máj 2013

@saaralota já tu šiju úplety na normálním stroji, jak to vypadá, se můžeš podívat v mém fotoblogu. Jde to dobře 🙂 Neříkám, že na OL by to nešlo 100x líp 😀 Tady rady, jak šít úplet: http://www.fler.cz/blog/ako-na-uplety-9235

abigail1
31. máj 2013

@zojec Prosím Tě, já jsem se v tom nějak ztratila, která ta kráčející patka sedí na veritas, brother a singer?

saaralota
31. máj 2013

@ellysa no já si potřebuju ještě dárek k narozeninám (kulatým) vybrat, měla jsem je před týdnem...ale je mi hloupé rovnou pořizovat OL, když jsem se šitím dětského oblečení ještě pořádně nezačala... ale váhám tedy 🙂

abigail1
31. máj 2013

@saaralota kdybych si mohla vybrat takovýhle dárek k narozeninám, neváhala bych ani minutu 🙂

sinala
31. máj 2013

@saaralota úplety jdou i na normálním stroji. Já jsem je šila s kráčející patkou a nějakým pružným stehem ( mám Veritasku) a šlo to. Úplety co jsou bez elastanu se mi šily dobře. Šila jsem i merino, ale to jsem musela dceři spravovat, protože trochu popraskaly švy. Ale je fakt, že jsem toho ušila málo na rovnostehu (https://www.modrykonik.cz/fotoblog/sinala/album... tento kompletek je na rovnostehu, zbytek už je na OL) a koupila si OL. Pokud máš peníze na něj 😀 😀 😀 , tak vůbec neřeš, že jsi úplety nešila 😀 😀 😀 . A hlavně to je rychlejší

saaralota
31. máj 2013

@abigail1 teda vy mě tady lámete... 🙂

sinala
31. máj 2013

@saaralota neváhej ani minutu a nech si ho koupit.

mamata
31. máj 2013

@saaralota opravdu neváhej, OL mám od října, jede jako drak, každou chvíli něco, nešiju jen na dceru a to jsem před tím moc nešila, pominuli dobu devadesátých let

bordino
31. máj 2013

Holky můžu se zeptat, k čemu jsou podložky do kočárku? Jako myslím to vážně, já jsem kočárky příliš nepolíbená, hlavně nosíme a dostala jsem poděděné, tak by mě zajímalo, jestli to náhodou taky "nečebujeme" 😀

saaralota
31. máj 2013

@bordino já se chystám na podložku proto, že se bude špinavá prát líp než kočár a taky proto, že se mi mladej ve sporťáku na tom origoš materiálu dost potí. Teda teď ne....ale když vylezly teploty nad dvacet 🙂.

bordino
31. máj 2013

@saaralota tak jestli to nebude zbytečná práce ( myslím, aby ještě někdy bylo nad 20 😀)

saaralota
31. máj 2013

@bordino neboj, bude oboustranná - z druhé strany "zimní verze" - fleece 🙂. Bude to tak trochu fusak - chci se pokusit o něco takovýho http://www.aesthetic.cz/?lvl=3&idk=11&ids=123 Kamarádka to má a je spokojená. Je to podložka s dekou, ta se dá odepnout a srolovat k nohám. Mladej mi deku skopává, tak mi to přišlo jako fajn nápad.

martulinecek
31. máj 2013

dnes ráno mi holky vstaly v půl 6,tak jsem udělala další

laeela
31. máj 2013

@zikie Nad pírky uvažuji, že si ještě koupím metr do zásoby. 😉

abigail1
31. máj 2013

@martulinecek ty brďo, ta je nádherná! Hele, neříkala, jsi, že jsi úplná začátečnice? (nebo si tě pletu s někým jiným...? 😅 😅 )

laeela
31. máj 2013

@abigail1 Ty jsi VJ? Netušila jsem. Máš perfektní obchod. Furt tam lezu a když zrovna nenakupuju, tak aspoň očumuju. 😀

abigail1
31. máj 2013

@laeela cože? Bohužel ne. 😀

laeela
31. máj 2013

@abigail1 Ahá, tak já to blbě pochopila, já četla na mém fotoblogu a pak odkaz na blog jehličky, tak jsem si to spojila. 😀
Hele to by bylo, mít všechny ty látky doma, co? 😀

abigail1
31. máj 2013

@laeela aha, tak takhle to nebylo myšleno, ale je pravda, že to tak mohlo vyznít. Achjo, já mám fakt už vykojenej mozek. Myslela jsem těch pár fotek v mém albu tady na MK 😀
jo, to by bla krása mít takových látek 😀 😀

laeela
31. máj 2013

@abigail1 v pohodě, já než jsem jukla, jestli nemáš fotoblog na MK, tak jsem se za všechny vykojené mozky zeptala. 😀

laeela
31. máj 2013

@abigail1 A mmch. krásně pleteš a krásně háčkuješ, nejkrásnější je ta vlnkovatá deka, mám na ně slabost. Doufám,ž e jednou ten háček pokořím. 😉

abigail1
31. máj 2013

@laeela Moc děkuju.

bordino
31. máj 2013

Tak ještě sem, mé pravděpodobně životní dílo, didaktická kostka pro Jáchyma. Měla vypadat úúúplně jinak, ale jsem spokojená 😉

abigail1
31. máj 2013

@bordino hele, a neměl ji mít hotovou až 4.? Povedla se. 🙂

bordino
31. máj 2013

@abigail1 moje máma zákeřně přeložila oslavu na dnešek .-D šila jsem ji od půl jedenáctý do dvou v noci 😀

saaralota
31. máj 2013

Tak tady už od rána s přestávkami studuju ty overlocky..... 🙂 Koukám na Brother, jestli jsem to dobře pochopila, hlavní rozdíl mezi modelem 1034 a 3034 je přihrádka na odřezky...je to důležité? Dělá to cca 900Kč rozdíl v ceně.

A co overlock Janome? Máte někdo zkušenost? Koukám na tenhle http://www.raj-siti.cz/overlock-janome-ml-744-d... ... já mám šicí stroj Janome a jsem spokojená...

Teda ne, že bych byla rozhodnutá si OL pořídit...ale prostudovat se to musí 🙂

evap19
31. máj 2013

@saaralota Taky OL rozhodně doporučuju, šití na něm je fakt úžasné, rychlostí i kvalitou! 🙂 Pořídla jsem ho až po půl roce šití úpletů na obyč stroji, a fakt se to nedá srovnat. Sice to jde i na rovnostehu, ale třeba synek má citlivou kůži a ty švy šité na rovnostehu (i když pružným overlockovým stehem) ho na některých věcech škrábou.