icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
31. máj 2013

@bordino to jsem ráda, že nejsem sama komu není jasná funkce podložek v kočárku 🙂 🙂 🙂 . Já kočárek používám hodně, ale podložka co tam byla, byla spíš pro mimi, aby nemělo moc tvrdé pod sebou a u většího dítěte mi vyloženě překážela 🙂

sinala
31. máj 2013

@bordino to není možné, že jsi ji šila tak krátce 😎 . Já se na ní připravuju psychicky už asi měsíc a doufám, že dojde i k realizaci a normálně teď nevím zda se do ní vůbec pustím 😀 😀 😀

sinala
31. máj 2013

@saaralota krabička na odřezky je dobrá, rovnou Ti tam padají odřezky a nemáš je po stole a zemi 🙂 , ale někdo si krabičku vyrobí a někdo tady psal, že rozdíl je i v něčem uvnitř ( ale už nevím co to bylo), ale to nikde nevyčteš to Ti řekne servisák

ucitelka70
31. máj 2013

@ellysa veľmi peknú látku si vybrala.....

macin73
31. máj 2013

Holky, jelikož jsem sysel největší, nasyslila jsem si při minulých hromadkách na štítky i velikosti, které jsem měla v plánu šít, ale nakonec na ně nedošlo... (a dítě mi z nich už vyrostlo)... a protože nemám čas ani na šití pro vlastní, nechci je tu ani syslit a doufat, že někdy možná někomu něco v té velikosti ušiju... Tak kdyby se někomu hodily, přenechám za pořizovací náklady plus poštu. Jedná se o 20 ks 62/68, 10 ks 68/74 a určitě minimálně 20 ks 74/80 a 10 ks 86/92. Jo, a ještě tu mám našívací šedé Mamafactory, to nějak neumím využít, takže také nabízím 20 ks a žlutomodré Handmade homemade do švu 30 ks.

katka82
31. máj 2013

@katkuz díky 🙂 do těch oblouků to jsem si upravila střih sama 😉 a no nadávala jsem jako špaček 😀
@ucitelka70 děkuju 🙂 no stíhám po nocích a přes den jen když jeden spí a druhej je ve školce 😉
@ellysa jééé to je super látka 😵 😵

katka82
31. máj 2013

@kuna no pokud to léto bude pokračovat tímto stylem ,tak to do nich střihneš asi i dřív 😝 😀

ellysa
31. máj 2013

@ucitelka70
@katka82 sa mi páčilo, že je tam veľa obrázkov, malý môže čumieť do omrzenia 😀
a ešte darček aj pre dcérku k MDD, zajtra si po ňu ideme k starkým, kde bola na prázdninách, tak sa dúfam bude páčiť, aj keď ona stále sníva o motýlikoch, tak ak budete vidieť nejaké pekné látky dajte vedieť

anitramv
31. máj 2013

holky tak jdu dát můj výtvor, pátý v pořadí 🙂 první bodýčko.... není echt gold,nějaké ty chyby jsou, ale je moje 🙂 ještě mám v plánu do kompletu kaťata a možná čepku. 😉 a šlo to i bez OL

kuna
31. máj 2013

@anitramv moc hezký...odkud máš střih, vlastní?

@saaralota já bych tu krabičku na odřezky brala, ona se tam tak hezky nacvakne a neujíždí. Navíc v ní skladuju pedál 🙂

@bordino jdi s těma rychlovkama už někam 😀 😀 😀 Kostka je super. Já bych ji šila tak týden a to bych si myslela, jak jsem rychlá 😀 😀

anitramv
31. máj 2013

@kuna jo jo , obkreslené bodýčko z domova :-¨) a inspirace odtud http://tafanas.blogspot.cz/2013/03/kojenecke-bo... jen to mám plandavý kolem krku, udělala jsem vzadu ten výkroj dost velký, tak to budu muset ještě upravit 🙂

kamishek
31. máj 2013

@saaralota tu informaci o rozdílu ve vnitřnostech těchhle dvou OL jsem psala já, říkal mi to pán, u kterého jsem OL kupovala (je i dlouholetý servisák)... v čem je ten rozdíl si už přesně nepamatuju (psala jsem to sem někdy v prosinci, jde to dohledat), jen vím, že ten levnější mi doporučoval spíš právě z toho hlediska osvědčených vnitřností... nicméně, já nakonec šla do toho dražšího, protože tam byla ta přihrádka na odřezky a patka pro slepý steh... ale podle toho, co říkal, tak není třeba se bát ani toho dražšího, spolehlivé jsou oba 🙂

ucitelka70
31. máj 2013

@anitramv pekne si ušila.... to človek sa fakt zdokonaľuje každým kúskom.... vždy je čo sa učiť, čo vylepšiť, nie sme predsa profesionálne krajčírky.... dôležité je to, že je to z lásky, a dobre sa to nosí...

mooncaa
31. máj 2013

@saaralota Já mám ten levnější OL a krabička na odřezky tam taky byla, některé e-shopy jí tam k tomu dávají zdarma, takže mi chybí jen patka pro slepý steh.
@anitramv Krásné body, vypadá lépe než kupované, ale co mě teda dostalo je ten kukuč a výraz ve tváři - profesionální model už od malička.

allymally
31. máj 2013

@mamata jasně 🙂 já mám doma vždy nějakou zálohu 😀 postižená, nooooo😀

mamata
31. máj 2013

@allymally alespoň už vím, na koho se obrátit 😀

a_lexa
31. máj 2013

Tak přidávám další výtvor aby měl prcek něco nového na MDD. Ještě chci nějaké kraťásky a pirátku do kompletu. Došila jsem ho dopoledne a pak běhala po krámech. Když jsem se navečer vrátila, tak jsem se s ní běžela pochlubit mé drahé polovičce. Prohlédl ho a říká: "Hm, pěkné - kolik stálo"? Tak jsem začala počítat kolik mohla vyjít látka a pak nitě a on na mě nechápavě kouká a říká: "To jsi šila??" Holky, mě to tak potěšilo 🙂, že to nevypadá jako začátečnický výtvor.

barcav
31. máj 2013

@ellysa krásná látka 🙂
@katka82 nádhera 😵
@lenasss ty jsou super 😵
@bordino dokonalá 😵
@saaralota já taky šiju úplety na normoš stroji 😀 jde to, občas to dře, ale jde to 😀 výtvory mám v albu

barcav
31. máj 2013

@sufik1 ty jo 😕 už jsem myslela že už stíháš šít při dvojčatech 😀
@jieff je krásná 😵

martulinecek
1. jún 2013

včerejší dodělávka co jsem měla ty kalhoty rozdělaný tejden,vzadu se mi to trochu krabatilo,takže to dnes předělám,jen jsem to vyfotila,první zepředu,druhá zezadu

lip72
1. jún 2013

@lucijan Ahojky, jestly můžu vlézt do debaty, moc bych prosila , jestly je to možné ty nádherné dinosaury odkoupit 🙂 ??

sinala
1. jún 2013

@martulinecek ty jedeš 🙂

jitu22
1. jún 2013

fotonávod na jednoduchou sukni do nápletu je tu - http://jituli.blogspot.cz/2013/06/jednoducha-su...
Kritika a připomínky jsou vítány 🙂 Pořád mi to vysvětlování nějak nejde :-/

laeela
1. jún 2013

@a_lexa Je skvělý, chápu, že se manžel nachytal. A malému krásně sluší. Já těm nosorožcům furt odolávám, ale teda nevím nevím. 😠 😀

anastazieb
1. jún 2013

@jitu22 já myslím, že ti to vysvětlování jde výborně 😉

anitramv
1. jún 2013

tak už máme i kaťata 🙂

katka82
1. jún 2013

Ahojky,
takže tyrkys ještěrky,ale fakt už naposledy 😀 😀 celý komplet na modelovi+ jedna s asistentem 😀
@martulinecek super gaťky 😵 co je to za matroš???nějaký šusťák? 🙂
@anitramv super kompletek 😵 😵
@a_lexa 😲 😲 tríčo úúúplně suprácké 😵 😵 ty nosorožcky jsou faktt úžasný 😵 ty bysme asi taky počebovali 😀
@ellysa krásná taštička 😵 praktické věci šiju nejraděj 😀

katka82
1. jún 2013

áá tak tady je ta jedna s asistentem 😉 😀

karchinka
1. jún 2013

holky, včera v noci a dneska ráno jsem se patlala s jednou figurkou, ale je pro náročnou klientelu, tak bych potřebovala vyzkoušet, jestli poznáte, co to vlastně je 🙂 doufám, že to jde poznat a že to uhádnete, jinak nevím... jo, ty brýle bude vyrábět taťulda, to je jenom z kancelářských sponek, protože jsem je pro ilustraci potřebovala a nic jiného tu nebylo 🙂