icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
1. jún 2013

@laeela moc děkuji a směle do nosorožců. 🙂 Hezky se z nich šilo a ve skutečnosti jsou barevně ještě hezčí. Už tu byli na Jasmínce a tak jsem musela ještě ukázat jak vypadají v klučičí unisex verzi. 😉
@katka82 jééé, děkuji. Ještěrčí kompletek je boží a ty reflexky na něm. 😵 takovej kompletek je teda nad mé šicí možnosi (snad někdy zvládnu). 😉

katka82
1. jún 2013

@a_lexa určitě ho časem taky zvládneš 😉 každej nějak začíná 🙂

katka82
1. jún 2013

@karchinka krásná paní Kateřina 😉 pokud se teda nepletu 😀

karchinka
1. jún 2013

@katka82 děkuji!!! ani nevíš, jak jsem ráda, že jsi to poznala 🙂

a_lexa
1. jún 2013

@karchinka to je Mániččina bábinka? Ale jak se jmenuje opravdu nevím.

martulinecek
1. jún 2013

@katka82 jojo šusťák co mi dala tchyně,ale zdálo se mi to dost tenký,tak jsem to udělala dvojitě

martulinecek
1. jún 2013

@sinala hrozně mě to baví 😀 😀 ale šiju jen po chvilách,

sufik1
1. jún 2013

další z mých výtvorů a zužitkování zbytků froté z dadky a poláška. jednoduché a moje milované bryndáky přes hlavu. Mám je daleko radši než ty zapínací, dítě se na nich neušrtí a ani si je nesundá. jednoduchý fotonávod na http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2013/06/brynd...

karchinka
1. jún 2013

@a_lexa jojo, musela jsem vyrobit, protože se dá koupit Spejbl, Hurvínek, Mánička i Žeryk, ale bábinka (paní Kateřina) se vůbec nevyrábí! a náš A. ji má nejraději... dopadlo to líp, než jsem čekala, protože jsem myslela, že z té výroby nakonec nic nebude :D

sufik1
1. jún 2013

@karchinka povedla se ti, já nezaváhala kdo to je 😵

karchinka
1. jún 2013

@sufik1díky! já zas úplně koukám na ty bryndáčky, to je skvělý nápad, jsou parádní 🙂

mahafi
1. jún 2013

@karchinka taky jsem poznala bábinku, je supeeer 🙂.

caramilla
1. jún 2013

@bordino ta kostka je boží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a_lexa
1. jún 2013

@jitu22 Super návod - krásně napsáno. Uložila jsem a až seženu nějakou látku, tak se na ní vrhnu. Díííky. 🙂

jitu22
1. jún 2013

@karchinka mně přijde paní Kateřina úplně jasná 🙂

snowwitch
1. jún 2013

Po dlouhé době sem du něco přidat. PRo mě nadlidský výkon posledních 33 dní (vím, že některé byste to zvládli za 3 hodiny 😀) Další taneční komplet z bambusu, fleecové válecí kalhoty (díky za tip softshellových záplat) a první pokus o žabičkování. Aneb, zapomněla jsem na den dětí, tak jsem to doháněla na poslední chvíli...

kuna
1. jún 2013

@sufik1 ty bryndáky jsou super, to musím mít taky 🙂

@karchinka ta je super, taky jsem pí Kateřina poznala hned 🙂

crawler
1. jún 2013

Vzhledem k počasí i já musela Iškovi ušít ještěrky 😀 Moje premiéra dvouvýpustkových kapes i se zipem se zdařila 🙂 V celých bočních švech je reflexní paspule, ale foceno bez blesku, tak to ani není vidět..Se střihem jsem se dost patlala - musela 2x párat a nastavovat apod., ale s výsledkem je spokojená - foto na modelovi dodám - ted je ve stodole nebo v garáži a tvrdě maká a prý nemá čas na focení 😀

kuna
1. jún 2013

@crawler tyjo, tak ta je úplně profi 🙂

snowwitch
1. jún 2013

A ještě by to chtělo ty fotky 😀

kuna
1. jún 2013

@sufik1 ještě k těm bryndákům....předepíráš ty kousky předtím, aby se ty bryndáky pak nekroutily?

@snowwitch super, koukám, že synek brečí štěstím 😀 😀

crawler
1. jún 2013

@kuna však jsem se s ní brblala - hodiny radši nepočítat😀

caramilla
1. jún 2013

@crawler ta bunda je neuvěřitelná, to je maso, jak ty to děláš? 😕 😕 😕 😕

crawler
1. jún 2013

@caramilla jak dělám co ??? 😕 😅 😀 Víš, jaký jsem si dala předsevzetí? Že fotky, co sem budu dávat budou reprezentativní a myslím, že jsem se docela zlepšila - tyhle jsou prosím focené mobilem! 😀 Máš tip na foťák - rozbil se nám - nechci absolutně nic drahého - pro naše účely se to nevyplatí, ale chci nějaký, který už něco umí - v takových těch věcech jako makro, super makro a pixly se vůbec nevyznám 😅

karchinka
1. jún 2013

tak bábinka byla předána spokojenému majiteli a zařazena do zbytku rodinky (jsem ráda, že ti ostatní tři šli koupit, to bych asi už nedala) 🙂 díky, holky!!!

bulinka
1. jún 2013

@snowwitch tak taneční komplet nemá chybu, je naprosto boží 😀. To jsou reflexní nažehlovačky na něm?

bulinka
1. jún 2013

@karchinka bábinka je krásná 🙂

veronik77
1. jún 2013

Po dlouhé době něco pro holky 🙂

sufik1
1. jún 2013

@crawler no to my víme, že jsi šicí talent, Bunda super, s ještěrkama asi zatím to nejlepší, co jsem viděla. Já pořád přemýšlím, jak je nakombinovat s tou jednobarevkou.... a ty to máš krásně vyvážený.
A teda ty kapsy 😵 😵 😵
@snowwitch tak taneční kompletek nemá chybu

katka82
1. jún 2013

@crawler 😲 😲 nááááádhera 😵 kapsy úplně bomba 😵
@snowwitch super komplet 😵 😵 moc ti sluší 😉
@karchinka bábinka tam krásně zapadla 😉
@veronik77 krááása 😵 😵