Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@aerin nááádhera!!!! Vypadá jako z obchodu!
holky letos pofrčí tyrkys?že máte všichni tuto barvičku?
@aerin ta je úžasná 😵 😵 😵
@martulinecek letos pofrčí zimní soft v jakýchkoliv barvách 😠 😠 😠 😠
@aerin Ta bunda je hustááá 😵 Moc pěkná 🙂
inac poctivo to tu sledujem,a zabudam zatvarat usta,baby ideteeee 😵 ,ja sijem ked bude troska casu hodim aj foto,dnes sa stal zazrak skutocnostou a aj mm sa docka svojej softshelky 😀 ,no ovsem ak ju dosijem 😝
diky moc, holky 😵
ja jsem ten soft mela doma neeeskutecne dlouho 🤐 mel ji mit uz loni na jare, ale to mu jeste byla ta podzimni-zimni, tak jsem ji rozesila pred porodem, ale nedodelala...no a az teda ted na jaro, no 😀
jo a asi pocebuju nejakej holcici soft, kdyz vidim to pocasi 🙄
Holky trochu mimo mísu 😅 zavařujete některá marmelády v troubě??????včera jsem dělala 15 skleniček rabarborovo-banánové marmošky a nechce se mi to zavařovat v hrnci 😝 prosím o radu 😉 dííky
Nemá někdo tušení, kde koupit kvalitní jednobarevný (černá nebo bílá) úplet na trička? Já mám z batani, ale po čase se na něm dělají fuflíky a tahají chloupky.
Fakt nevím, proč za poslední týden svítilo sluníčko v Benešově jen 5 minut a to bylo, když jsem potřebovala v dnešním zataženém dni, vyfotit tričko. Fotky děsné, budu muset znovu uplatit dítě, fakt mě to sluníčko štve, dělá si z nás jen pr...
Doufám, že mě jen poškádlilo a odběhlo vysoušet tam, kde je to potřeba 😠
Jinak Jasmí nadšená, už jsem si u ally rezervovala další 3m této dokonalé látky 😀
@medvidekponco fakt? batani patří k nejkvalitnějším, teda, co jsem měla. Nežmolkovací úplet jsem ještě jako metráž neměla:(. Iva kdysi jako super nežmolkovací doporučovala sportovní bambusový úplet ze ŠD. Mě na spoďárech ale chloupky dělá, na tričku jsem ho ještě neměla, ale chystám se na to. Co mám ze ŠD, tak ten tenčí je lepší, jako ten chloupky skoro nedělá. Každopádně taky budu ráda za tip na tenkou tričkovinu, co nechlupatí 😠
@katka82 a proč potřebuješ marmeládu zavařovat, ta se nezavařuje, já ji uvařím v hrnci, naleju do sklenic a hodím dnem nahoru a to přece stačí, nebo mi něco uniká? 😀 A teda ta kombinace, co jsi psala, to jsi něměla dělat, mňam! Ale moje rebarbora je i po 3 letech soužití se slimáky moc malá ☹
@caramilla Tak bambus mi nechlupatí vůbec, ale manžel chce bavlnu. Bambusových věcí má už hodně. Z toho všeho co jsem vyzkoušela, tak je batani nejlepší, ale chtěla jsem zkusit, zda není ještě něco o level výš 😀
@medvidekponco no, tak to teda chci vědět taky 😀
holky tak moje holčina má za týden karneval,sehnalajsem látky na karneval pro vílu,ale zbýva mi sehnat motýlí křídla nemáte někdo odkaz kde se dájí udělat?díky
@medvidekponco tady je http://www.bibu.cz/www-bibu-cz/eshop/7-1-Uplety... je to jiný než z batani, ale vyzkoušený ho nemám, čeká mi tady na zpracování 🙂 , ale zeptej se paní majitelky 🙂
@katka82 je pečiem v rúre slivkový lekvár a pečený čaj - to je skoro na jedno kopyto- len skôr vytiahnem.... posypem slivky cukrom, dám na to 1 dcl bieleho vína a štampedlík octu, a pomaly pečiem cca 1,5 až 2 hodiny.....

ahoj holky, mame opet pres den embargo na pc, tak vzdycky jen vecer nakouknu a zaslintam si nad vytvory🙂 se muzujit zahrabat, fakt ☹
tak aspon uz starsi pocin (castecne prace moji maminky - nesnasim zipy 😀) konecne vyfocen...Z. teda vubec nespolupracoval, ale aspon neco
nejak jsem bez nalady z toho pocasi a to jsme my v Brne v pohode....doufam, ze tu nikdo povodnema moc neutrpel a jestli jo, at je brzy lip ☹