icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
7. jún 2013

Tak klučičí mám naplněno, na holčičí se hlaste dál 🙂

sinala
7. jún 2013

@diapozitiv01 já přemýšlím do budoucna k nějakým kulatinám 🙂

diapozitiv01
7. jún 2013

@sinala
neviem ci existuje CL s automatickym napinanim nite ale ten byvsom urcite brala, s tymto sa fakt trapim

anfei
7. jún 2013

Holky děkuji moc za pochvaly, už se těším až drobotina usne a budu moci zkusit něco šít. Ještě to jdu trochu poklidit.

Hardy už mám jen 4ks černý a 4ks tmavo modré, dík 🙂

zuzu_epona
7. jún 2013

@zojec Dík za tip, vyzerajú oveľa pevnejšie ako tie celokožené capačky Liliputi.

palosek
7. jún 2013

@bordino 😀 😀 😀 báječná fotka...není pochyb o postupu šití 😀 😀 😀

macin73
7. jún 2013

@medvidekponco Taky bych si s dovolením kousek vzala... tak půlmetřík by mi stačil.

bordino
7. jún 2013

Holky mám navíc 2m natur BIO fineribu z MTX, metr za 150,-, nechcete?

semy.cz
7. jún 2013

ahoj, zdravím všecky..nějak teď moc nestíhám, náš malej se asi zbláznil a tento týden chce dohnat několikaměsíční lenost 😀 během dvou dnů se sám posadil, začal lézt, mluvit a včera si začal stoupat 😀

zítra jdeme na pohádkovou přehradu tak aby náš Davídek byl stylovej tak jsem mu udělala kostým .-)

drobcek801
7. jún 2013

babeky zdravim.... 😉 prosim,kde zozeniem nejake odpadove zvysky latok,rada by som sa venovala nasivaniu aplikacii,hlavne detskych,asi to poznate,derave kolienka a flakate tricka.... 😅 ,urcite ste o tom uz tu pisali,ale asi sa nedocitam,je tu toho strasne vela..... 😝 ,vopred velmi pekne dakujem

laeela
7. jún 2013

@zojec díky, tu značku vůbec neznám. Já pokukuju po Brother Innovis 30.

macin73
7. jún 2013

@laeela Taky si říkám, jestli jsem si neměla víc přát ten... když tu vidím to vyšívání, je mi líto, že nemám ani jeden pěkný steh... 😕

zojec
7. jún 2013

@laeela no ta znacka nie je velmi u nas znama, skor v anglicku.. tenex je vyhradny dovozca na slovensko, mam ich tu za rohom, aj servis a porovnavala som tento silver s brotherom nv50 a tento je podla mna ovela lepsi 😉 mam od nich aj OL

laeela
7. jún 2013

@macin73 a jaký máš ty? Ještě to teda není aktuální, že bych jej hned kupovala.

jam3
7. jún 2013

Holky, vy tu víte všechno, jedno OT.
Jaká dáváte UM dvouletakum? S Matikem jsem to nemusela řešit, hypoalergenni nechtěl a stačila mu alternativní a kojení.Damik kojeni vyžaduje casto, ale loudi i mliko, jednou ochutnal z karafy ke kafi a teď se ho dožaduje. Několikrát jsem mu dala trochu Amalky-bio plnotucne, ale vůbec, jestli je to košer.A v UM se neorientuji. Díky.

laeela
7. jún 2013

@jam3 u nás všechny děti po skončení kojení pily normální kravské nejlépe čerstvé mléko. Žádnému z nich to nijak neublížilo. Před UM jsem upřednostnila kojení a neviděla jsem důvod, proč po skončení kojení podávat UM. Nutno dodat, že neberu mléko jako jídlo a nikdy jsem lahví mlíka jídlo nenahrazovala. Ale pokud děti měly chuť, tak jsem normálně dala mléko do skleničky. Myslím, že s tímto postojem tady nejsem jediná. Za UM je obrovská lobby, stejně jako za skleničkovým jídlem. A jinak lepší než mléko jsou kysané produkty - jogurt, nebo jogurtové mléko, kefír.

bordino
7. jún 2013

@jam3 mám to stejně jako @laeela . Pokud nemá dítě alergii, dala bych kravské (kozí). UM bych v tomto věku fakt nekupovala. Já úplně nadskakuju, když vidím reklamy na "batolecí" a junior UM pomalu do sedmi let

season
7. jún 2013

@bordino prosím Ta, ten hodvábny úplet máš odkial, alebo tajný zdroj? ☹ Kedysi som objednávala zo www.zvsilk.cz ale mali len biely a buretový.

macin73
7. jún 2013

@laeela NV10

ucitelka70
7. jún 2013

@eustoma - projekt hotový - predčasniatka majú hotové zavinovačky.... ufffff!!! fuška - a veritaska definitívne musí do opravy....

petkasv
7. jún 2013

@ucitelka70 to je mazec 😵 to si je dělala na zip? Není to nepraktické?

ucitelka70
7. jún 2013

@petkasv taká bola požiadavka....

katka82
7. jún 2013

@ucitelka70 no ty jsou úžasný 😵 😵
@jam3 no to je těžký s tím UM 😕 staršího jsem odstavila v roce a půl a ten žádné UM nechtěl 🙂 a mladší se odstavil sám ještě mu ani nebyl rok 😔 no a ten má UM ráno a večer 😖 čerstvé kravské tu mam z automatu nebo z fakmářského krámu,takže pak tak nějako od těch 2 let bych ráda přešla na něj 🙂 případně na zákys z domácí mlékárny 🙂

jam3
7. jún 2013

@laeela
@bordino
Díky, tak nějak jsem to cítila, ale zajímal mě názor ostatních, co se priucit, reklamy ignoruju.
Kojim a nemíním ještě přestat, oběma nám to vyhovuje, ale evidentně k tomu jeste potřebuje i další mlicko. Dávám do hrnicku, láhve máme jen siggovky a do nich to dávat nechci.

ellysa
7. jún 2013

@macin73 ja mám ten istý a som s ním veeľmi spokojná až teda na to že naozaj nemá nič zaujímavé, ale u mňa nový tak o 10 rokov

anastazieb
7. jún 2013

@jam3 já jsem kojila do 15m (spíš už ale jen tak symbolicky), pak jsem dávala cca do dvou let rýžové z DM. UM odmítám, navíc Vilémek měl trochu alergii. Pak už to moc nechtěl, tak jsme tak nějak přestali. Kvanta mléčných výrobků mu nedávám, jí hodně Lučinu a sýry, občas jogurt.

eustoma
7. jún 2013

@ucitelka70 su nadherne. ja dufam, ze aj dobre posluzia.

jitu22
7. jún 2013

@jam3 já nedávám od roku a čtvrt žádné. Do roka jsem kojila, pak jsem chvíli dávala 1x denně UM do skleničky a pak jsem usoudila, že je to zbytečné. Malý má rád kaše, bílý jogurt, tvaroh, sýr... tak myslím, že má mléčného dost. A co jsem četla, tak jsou i jiné zdroje vápníku. Teď už občas dostane čerstvé z automatu do skleničky, ale taky ne jako jídlo, spíš navíc ke svačině. Ale on nikdy nevyžadoval flašku, tak jsem nemusela řešit uspávání a pod.

mikulka45
7. jún 2013

@ucitelka70 wau, to ako dlho si šila?

jam3
7. jún 2013

Damik má mlecneho dost-každé rano bílý jogurt s krupinkama z mix it, v zimě kaši miluje jahodovy kefir z Filouna, toho by dal půllitr na ex, kdybych mu to povolila. Mléko jsem davat primárně nechtěla, jednou ho našel sam a teď, jakmile je na lince nebo v mlicence ke kafi, tak hned loudi. A posledni dva dny bojkotuje vodu i čaj na pití a je to opruz, furt posloucham pití, pití, iný pití, je to na palici.