icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
7. jún 2013

@season to je recyklace ;)

sinala
7. jún 2013

@jam3 já jsem UM dětem nikdy nedávala, po kojení rovnou dostaly kravské od krávy od 9m a dr.byla v pohodě. Pokud může kravské, tak bych dala

eustoma
7. jún 2013

@ucitelka70 neviem sa vynadivat, su krasne. zlate ruciciky 😉

sinala
7. jún 2013

@ucitelka70 tak to je krása

evap19
7. jún 2013

@jam3 Taky jsem po kojení dávala obyčejné kravské plnotučné mléko, ale tedˇ mi prcek preferuje Sunar Complex 3, asi je to sladší, tak mu to víc chutná. Kravského mléka tolik nikdy nevypil. Navíc ho baví si to připravovat sám 🙂
Teda on pije tak jeden hrnek za den, max dva, většinou před spaním, tak to neřeším 🙂

evap19
7. jún 2013

Jo a kojit se přestal až po druhém roce, takže asi už nějak moc mléka ani nepotřebuje.

ucitelka70
7. jún 2013

@mikulka45 začala som niekedy v apríli? po etapách.... dnes posledné 4

evaon
7. jún 2013

@ucitelka70 No, tak to uz ano 🙂 🙂 🙂

mia___
7. jún 2013

@petkasv prosim ta, co je to za strih tie super tricka?

mitape
7. jún 2013

@sinala presne ako píše @diapozitív a ako písala @lilly2711 hádže ho z okna 😀
jednoducho tieto domáce stroje nie sú tak konštruované ako priemyselné, takže majú nejaké mušiská 😝

mitape
7. jún 2013

@ucitelka70 jéj parádne sú 🙂 si mala aj nejaký strih alebo ti dali oni podľa takéto ušite

ucitelka70
7. jún 2013

@mitape bol strih

sinala
7. jún 2013

@mitape tak to si ještě rozmyslím 🙂

mitape
7. jún 2013

@sinala ja začínam ľutovať, že som nedošetrila na priemyselnú.nové sú ale dosť drahé 😝 táto je zas šikovnejšia a nezaberie veľa miesta. ale asi to chce čas lež si trochu usadne a lež sa vychytajú všetky muchy. ale už robím tak, nechceš šiť poriadne, nešijem. súsim ale za dve hoďky a potom fičí. asi je unavená, tak štrajkuje občas 😀

zojec
7. jún 2013

@ucitelka70 perfektne, klobuk dole 😉
dnes som testovala cierny goretex.. zeny, sup sup vsetky dokupit 😀 😀 uzasny material, hlavne pre deti.. miso bol cele popoludnie na kolenach, alebo na zadku na dvore, pred tym hodinu prsalo, vsade mokro, gate nepremokli, nezaspinili sa a este aj same uschli rovno na tele 😀 😀 to uz je aka parada 😀 😀 😉

petkasv
7. jún 2013

@mia___ ten je můj 🙂 podobný má @caramilla na triko - můžeš si ho koupit, a pak má Farbenmix Klein Fano, ale ten Bětce teda vůbec neseděl, tenhle jsem tvořila dlouho 🙂 To modrý je Bětce trochu větší ale ona doroste 🙂

petkasv
7. jún 2013

@zojec taky jsem z něho nadšená, Bětka v něm absolvovala celý pohádkový les, prolezla ostružinama, ona sama má nohu podrápanou, ale kalhotky jsou jako nové 🙂 prostě úžasný matroš 🙂

zuzu_epona
7. jún 2013

@ucitelka70 Tak toto je neskutočne krásne, paráda 🙂

ucitelka70
7. jún 2013

@zuzu_epona to vieš, mám slabosť na dobročinnosť... 😉

abigail1
7. jún 2013

jojo, černý nepromokavý šusťák je úžasný. Náš dvouleťák se vrátil do "dětských" let a na procházce ve městě se rozhodl, že prostě nebude chodit, ale lézt po kolenou. Tak jsem ho nechala a byla zvědavá, jak budou kalhoty vypadat a po vyprání jsou jako nové. Asi si tu látku budu muset koupit i pro sebe. (teda jako ne, že bych se chystala lézt ve městě po kolenou 😀 )

katka82
7. jún 2013

@zojec a kde jste ten šusťák vlastně splašili??nějako mi to uniklo 😅

macin73
7. jún 2013

Holky, tak dnešní večerní rychlovka... dárek pro kamarádku / její holčičku. Moje první taštička, první prošívání a první zip... 😕. Akorát jsem asi koupila moc dlouhý zip a je to trochu prostornější taštička na dudlík 😀 , ale to asi neva... holt příště ještě kratší zip (prodavačka mi minule tvrdila, že je to nejkratší a dnes mi majitelka řekla, že mají ještě kratší a já si blbec myslela, že to je ten, co mám doma...).

stassy
7. jún 2013

@veronik77 Jen zběžné prolétávám, tak se kdyžtak omlouvám, pokud jsi to psala.. ty holčičí proužky jsou za kolik? Bych možná adoptovala kousek.. 😀

mima2011
7. jún 2013

@palosek na ten silver chodím taky koukat na stránkyjak u Gábinky tak u Batani a už jsem se tu i ptala, ale bez odpovědi. Asi se tam jednoho krásného dne budu muset vypravit, ale mám to přes celou OVu. Možná by, ale mohla o něm něco vědět @animal a třeba nám i poradí 😉 😅 😀

animal
7. jún 2013

@mima2011 a co bys o silvru chtěla vědět?? nemá to membránu, tak mě to nějak nebere 🙂

schnek
8. jún 2013

ahoj děvčata, mám dotaz - když šiju dvojjehlou, dělá mi to mezi těma dvěma stehy hrbol - je to normálnínebo dělám něco blbě? dá se to nějak vychytat, aby tam nebyl?

palosek
8. jún 2013

@animal 😀 tím je ohledně silvru vše vyřešeno 😀 😀 😀
@schnek nemáš velké napětí? Zkus povolit... 😉

petkasv
8. jún 2013

@macin73 je krásná 🙂 já to dělám s nekonečným zipem a vezmu jenom jednu jeho část, je jednodušší 🙂

macin73
8. jún 2013

@petkasv diky! To ted nejak nechapu, ale treba mi to casem dojde 😉. Jak dlouhou hranu delas?

sinala
8. jún 2013

@schnek hrbol se mi dělá, když mám velké napětí nebo když prošívám tenkou vrstvu ( např. 2 vrstvy tenkého jednolíce), to si pak musím při prošívání něčím vyztužit, používám folii na vyšívání. Myslím, že by stačil i papír