Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 neviem sa vynadivat, su krasne. zlate ruciciky 😉
@ucitelka70 tak to je krása
@jam3 Taky jsem po kojení dávala obyčejné kravské plnotučné mléko, ale tedˇ mi prcek preferuje Sunar Complex 3, asi je to sladší, tak mu to víc chutná. Kravského mléka tolik nikdy nevypil. Navíc ho baví si to připravovat sám 🙂
Teda on pije tak jeden hrnek za den, max dva, většinou před spaním, tak to neřeším 🙂
Jo a kojit se přestal až po druhém roce, takže asi už nějak moc mléka ani nepotřebuje.
@mikulka45 začala som niekedy v apríli? po etapách.... dnes posledné 4
@ucitelka70 No, tak to uz ano 🙂 🙂 🙂
@ucitelka70 jéj parádne sú 🙂 si mala aj nejaký strih alebo ti dali oni podľa takéto ušite
@mitape bol strih
@sinala ja začínam ľutovať, že som nedošetrila na priemyselnú.nové sú ale dosť drahé 😝 táto je zas šikovnejšia a nezaberie veľa miesta. ale asi to chce čas lež si trochu usadne a lež sa vychytajú všetky muchy. ale už robím tak, nechceš šiť poriadne, nešijem. súsim ale za dve hoďky a potom fičí. asi je unavená, tak štrajkuje občas 😀
@ucitelka70 perfektne, klobuk dole 😉
dnes som testovala cierny goretex.. zeny, sup sup vsetky dokupit 😀 😀 uzasny material, hlavne pre deti.. miso bol cele popoludnie na kolenach, alebo na zadku na dvore, pred tym hodinu prsalo, vsade mokro, gate nepremokli, nezaspinili sa a este aj same uschli rovno na tele 😀 😀 to uz je aka parada 😀 😀 😉
@ucitelka70 Tak toto je neskutočne krásne, paráda 🙂
@zuzu_epona to vieš, mám slabosť na dobročinnosť... 😉
jojo, černý nepromokavý šusťák je úžasný. Náš dvouleťák se vrátil do "dětských" let a na procházce ve městě se rozhodl, že prostě nebude chodit, ale lézt po kolenou. Tak jsem ho nechala a byla zvědavá, jak budou kalhoty vypadat a po vyprání jsou jako nové. Asi si tu látku budu muset koupit i pro sebe. (teda jako ne, že bych se chystala lézt ve městě po kolenou 😀 )
Holky, tak dnešní večerní rychlovka... dárek pro kamarádku / její holčičku. Moje první taštička, první prošívání a první zip... 😕. Akorát jsem asi koupila moc dlouhý zip a je to trochu prostornější taštička na dudlík 😀 , ale to asi neva... holt příště ještě kratší zip (prodavačka mi minule tvrdila, že je to nejkratší a dnes mi majitelka řekla, že mají ještě kratší a já si blbec myslela, že to je ten, co mám doma...).
ahoj děvčata, mám dotaz - když šiju dvojjehlou, dělá mi to mezi těma dvěma stehy hrbol - je to normálnínebo dělám něco blbě? dá se to nějak vychytat, aby tam nebyl?

@season to je recyklace ;)