icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
8. jún 2013

@stassy ještě nevím, čekám až dojdou a pak přeměřím... ale počítám kolem 130-150 za metr, uvidím, jak to vyjde 🙂

honzulda
8. jún 2013

Milé šikulky, konečně jsem se tu po 3 letech zase rozkoukala 🙂 Včera jsem nebyla na počítači, mám před dovolenou moc práce. Za chvíli taky běžím zase do provozovny.
K tomu Silveru: je to super materiál, lehoučký a právě proto je vhodný třeba i na sportovní sukně, kalhoty, lehké bundy - vše u čeho nemusíme potřebovat membránu 🙂
Už mám skladem i červený, zelený, bílý a cihlový. Budu z něho šít na zakázku tenisovou sukýnku.

honzulda
8. jún 2013

@mima2011 Návštěva přes celou Ostravu se určitě vyplatí 🙂 V provozovně mám všechny látky, dokonce i hodně těch, které nejsou na eshopu (nestíháme fotit, ale snažíme se). Budu kupovat i tenoučký letní softshell, prozatím určitě v barvě černé. Příští týden by měl být i žlutý (s fleecem).

honzulda
8. jún 2013

Jinak, abych se trochu představila: šiji přes 20let, jsem naprostý šílenec co se týká látek a šití. Do všeho jsem hr a miluji nové nápady. Někdy bych se potřebovala tak 10x naklonovat. Plenky sice už nešiji, nemám komu, ale na děti šiji skoro pořád a to různé věci - většinou už podle přání zákazníka.
Náš nejmladší bude mít v říjnu 6 let, takže nám to pěkně uteklo. Nejstarší v květnu maturoval a mezi nimi jsou další dvě děti: 8 třída a 1 ročník na chemické průmyslovce.

animal
8. jún 2013

ano přesně jak píše Gabča - v tomto případě je to příjemný tenký neprůhledný lehký matroš, ale pro ty děti do mokré trávy a lehkého deště nee

animal
8. jún 2013

@honzulda vítáme tě - já už na tuhle diskuzi delší dobu nechodím - nestíhám, ale tebe zná tady minimálně 1/3 ženských, protože u tebe nakupují 😀
co se týče tenkého softu, já do něj nešla z důvodů extrémně šíleně debilních parametrů membrány.

mima2011
8. jún 2013

@animal dík za vysvětlení 🙂

esteruska
8. jún 2013

@honzulda jdeš mi tady zrovna do rány🙂 k té mé objednávce byl nakonec přibalený i zvířátkový plyš, ale na faktuře chyběl, tak ať se neošidíš..jinak díky za látky, plyš s kolečky se moc líbil! ještě poprosím o radu, chtěla bych potahovat nově inglesinu magnum, myslím že jsi taky potahovala, jakou použít ke kočárkovému šusťáku výztuhu, nebo stačí jenom ten vatelín?

mima2011
8. jún 2013

@honzulda vítej. Určitě jednou dorazím, mám to už delší dobu v plánu a věřím, že litovat nebudu 😉

medvidekponco
8. jún 2013

@mima2011 Mám objednaný ten nový soft co má batani, nějakou prodyšnost to má, tak jsem zvědavá. Píše o něm že je super tenký, tak můžu pak dodat reference 😀

sufik1
8. jún 2013

@honzulda vítej. ujíždím na kočárkovině od tebe 😵 😵 😵 😵 😵 😵 je super. A pořád mám pocit, že jí mám málo, i když už jsem zpracovala asi 12 metrů jen pro sebe 😎 😎 😎
další šicí šílence jen vítáme, inspirace není nikdy dost 😀 tak šup sem s nějakýma výtvorama 😵 😵 😵 😵

macin73
8. jún 2013

Holky, mám dotaz. Jak můžu zkrátit nedělitelný zip (ten, co mám na té dudlíkové taštičce)? Normálně prošít o kousek, o který chci zkrátit? A zbytek ušmiknout, aby se nepletl? Vydala jsem se do galanterky, že se pokusím vyměnit za kratší, ale zrovna na potvoru mají dnes zcela vyjímečně zavřeno ☹. Díky.

macin73
8. jún 2013

Tak asi jo... přesně jak jsem si myslela: http://www.coatsandclark.com/Crafts/Sewing/Howt...

abigail1
8. jún 2013

@macin73 jojo, taky bych to tak udělala.

schnek
8. jún 2013

@palosek ne ne, napětí je ok.

@sinala jako ze mezi ty dvě vrstvy něco dáš? Nebo odspodu a pak to dáš pryč?

animal
8. jún 2013

@medvidekponco hele já (a nejen já)si stěžuju na prodyšnost 3000 (člověk se v tom potí jako prase) a kdybych na sebe měla dát ještě poloviční prodyšnost, tak nevím no 😀
jinak si pak dej pozor na to, abys šila správně rub a líc - moc to nejde poznat. Doporučuji křídou hotové díly hned popsat.

janula18
8. jún 2013

Čo ste šili z letného softshelu, chcem sa opýtať či vám nepremoká? Ja som dvojkám ušila nohavice ale ked behajú po mokrej tráve tak su zachvílku premoknutí.

medvidekponco
8. jún 2013

@animal Tak já jsem to chtěla zkusit. Jinak děti mají bundy a kalhoty ze softu, který má prodyšnost 30.000 a vodní sloupec 10.000 Jenže to není soft za 269,- 😀 Tohle jsem chtěla jen tak na zahradu na devast.

laeela
8. jún 2013

Holky, jaký jsou patenty z Wendy? Já mám zkušenost jen s Moraviatexem a pak s těmi z Mylly.

sinala
8. jún 2013

@schnek použila jsem jednu folii z toho http://www.vysivaci.cz/folie-pro-vysivani/ ale nevím zda tu 25 nebo 40 ( už nevím co mám doma 🙂 ) a dala jsem to nahoru na látku a šila a pak jsem to vyprala a folie se rozpustila. Zkoušela jsem ji odtrhnout, ale to nedělalo dobrotu, stehy se povolovaly

diapozitiv01
8. jún 2013

Tak moja vcerajsia rychlovka (3 hodinova 🙂) )
Celkom fajn az nato ze som zapinanie na ramene dala opacne ale prisla som nato az ked uz bol bok cely zosity.
Tak som to nechala uz tak. Dufam ze to nebude moc odstavat.
Je to velkost 80 strih caramilla ale je nam to este dost velke.
Matros je velmi prijemny lahucky.

sinala
8. jún 2013

@medvidekponco a odkud ho máš?

honzulda
8. jún 2013

@esteruska Jéje 🙂 ,tak to je náhoda. Ten plyš jsem přibalila jako dárek = náplast za to neskutečné čekání na šusťák 🙂 Plyš s kolečky jsem opět urgovala, neb se líbí hodně lidem, tak jsem zvědavá jestli zase bude. JInak na kočárky jako výplň používám vatelín pokud je to do boudičky, tak ten tenký 100g, do sedáků a na podložky používám 300g, na boky buď tu 100g nebo 150g (já si můžu vybírat, mám je pořád při ruce, to je výhoda).
Do boudičky potom jako výztuž kulatinu (ten "drát" co tam bývá - používám obruč do šatů, mám ji taky skladem, jen jsem ji ještě nevložila na eshop. Moc pěkně na ní drží boudičky 🙂
Teď jsem šila na kočárek - jen vložný košík a ten, aby držel tvar, jsem vyztužila 1cm molitanem - koupila jsem v Hornbachu. S tím molitanem to bylo dost náročné, zvláště, když mě zrovna bolely ruce 😒, ale zvládla jsem to a kočárek se líbil.

honzulda
8. jún 2013

@diapozitiv01 Parádní 🙂

animal
8. jún 2013

@medvidekponco já budu mít teď novinku tenší soft a uvnitř je ne flíz ani úplet, ale zalaminovaná taková ta perforovaná podšívka parametry 5000/10000 😀 bohužel jen tmavě šedá barva

honzulda
8. jún 2013

@animal Děkuji 🙂 Vidíš to, tak na složení jsem se úplně zapomněla podívat 😉 Vzorník jsem opět nechala v provozovně, takže se kuknu až tam zase půjdu.
Já jsem kdysi chodila na koníka, když byl Honzík miminko, ale potom se mi tak rozjela práce, že už nezbýval čas. A teď jsem si potřebovala chíli odpočinout.

Jinka soft: šila jsem (pro nás) zatím tedy jen z toho s fleece, pro Honzíka a můžu říci, že v tom teď při deštích pořád lítal. Chystám se i na ten letní, co je s tou jakoby síťovanou rubovou stranou. Abych testla, jsem ostuda, já vím. Když já jsem jako ta kovářova kobyla.
Za týden jedu na dovolenou a myslíte, že budu mít nové šaty?? Ani omylem 😨

honzulda
8. jún 2013

@macin73 Přesně tak to dělám. Ještě radši konec začistím buď šikmým proužkem nebo keprovkou (co mám zrovna po ruce) nebo látkou.

animal
8. jún 2013

@laeela já mám pouze patent 2/2 a je dobrý 1/1 jsem od nich ještě neměla, většinou rovnou raději použiju finerib. Ale myslím si, že patenty maj dobrý

ucitelka70
8. jún 2013

@honzulda z toho silveru by bola vhodná ako tepláková súprava - na voľný čas pre dospelých?

caramilla
8. jún 2013

@honzulda vítej 😀 😎 Proč nemáš nick "Gábinka"🙂 Jestli to není tajné 😀

Dvě letní trika a letím ven 😀

Modlím se za mraky, aby je Duch Svatý odvál někam hodně daleko, protože my je tady fakt už nepočebujeme!