Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@abigail1 já mám kalhoty Northblanc....super tenký černý matroš, nepotím se v tom a nepromoká...Psali tenský softshell, ale s tím, co jsme objednávali my (letní soft), to nemá ani zbla společného.....Tak jsem čekala, že tenhle, s teflon. úpravou bude stejný, ale zase vedle....., je to pořád hrubší než ty mé kalhoty.... ☹ ☹ ☹ ☹ Tak ted čekám další matroš od Animal.....tak uvidíme, jestli se už trefím..... 😅 😅 😅 😅
@lenasss
Taky bych raději šla do ergo nositka. Já jsem Veroniku nosila cca od 1 měsíce a v cca 7 měsících uz se mě zdála na nošení na břiše těžká a nošení na zádech mě nějak nešlo. My jsme nakonec koupili krosnu deuter, chodíme dost na dlouhé tůry. Pod sedákem je kapsa na věci a krosna sedí perfektně na zádech. Teď jsou Veronice 2 roky a váží 12 kilo a naštěstí uz chce chodit sama.
nemáte náhodou někdo nazbyt rifloviny z mojelatky.cz, modrou? metr, stačil by i půl....
@anastazieb
@bordino
@sislik2010 holky díky tak ten šátek brát nebudu a ergo mě nenapadlo měla jsem mei tai nosítko a vadilo mi to uvazování 😝 a u šátku bych se asi zbláznila.Zase chvilkové pomatení smyslů 😀 😀 😀 ergo si asi ušiji.Zkusím pohledat nějaký dobrý návod a pustím se do toho.
ale pokud někdo máte uložený nějaký návod na ergo byl abych za něj ráda děkuji 😉 🙂 🙂 🙂
@lenasss jestli otěhotníš šla bych do šátku, dobrý jsou Strochenweige a Girasol ( za tu cenu) 🙂 ale já miluju Vatanai, český šátek, sice dražší, ale kvalita, vázala jsem od novoše, a i 13-ti kilová Bětka je v něm spokojená, určitě bych šla do tkaného, né pružného, jestli na novoška šátek neplánuješ, pořiď nosítko 🙂
@lenasss mei tai je zas něco jiného, je zavazovací a nemá vypolstrovaný ani bederní pás, ani ramenní popruhy. Být tebou bych ušila něco vypolstrovaného, bude to na takto velké dítě pohodlnější.
@bordino tak bundička super. Taky jsem nad tou laminovanou bavlnou uvažovala. Myslíš, že se to vyplatí??? A pak dej reference, za jak dlouho proteče, jak dýchá... Pořád váhám jak moc to bude funkční, když má soft, šusťák a pod. a pak klasickou gumovou pláštěnku...
KOukala jsem u mellu nebo jehličce a i na šd mají hezkou tu laminovanou bavlnu.
Kolik byla spotřeba??? Stačil by na vel 104 metr?
tak mě napadla kam jsem dala ty zažehlovací pásky na švy od animal 😨 😨 😨 šlo by to na tu laminovanou bavlnu aby to neproteklo? Asi ne, co, na tu laminaci 😖 😖 😖 😖
@michamicha přebalka je super, moc hezky vyřešená 😉
@lip72 kalhoty jsou bombové!
@petkasv Tričko i ty kytkové kalhoty jsou mňam 😀
@bordino pláštěnka je krásná, ale mám stejné pochybnosti jako @sufik1, jestli to neprocedí švama neúměrně paropropustnosti 😀
@sufik1 Ad ty nažehlovací pásky, já je nezkoušela, ale pán, co je prodává mi říkal, že jsou určeny pro speciální stroje, co to aplikují a že v domácích poměrech žehličkou to určitě nemůže jít, že se to hned odlepí po praní. Máte už někdo zkušenost, že to perete a drží to?
@sufik1 hele my do slejváku stejně nepůjdem 😀 Takže kritérium bylo jasné - zvířátka. Prostě se nám ta látka strašně líbila a tak jsme hledaly využití 😀 Ale už jsme jednu měly z laminovaný bavlny z Ikea a neprotekla, byla dobrá. Lepší, než kupovaná ;)
stačilo mi na 110/116 cca 70 cm
a ještě jsem rychle spíchla pytlík na svačinu 😉
@bordino ještě blbej dotaz, jak moc se liší laminovaná bavlna od pulu??? resp. http://sijemdetem.cz/produkt/eu-pul-obrázkový-p... tohle mi přijde takový lesklý ty opice... jak je to s tuhostí a pod. neměla jsem to v ruce...
@bordino já si taky říkám, zda by nestačil do deště soft vodní sloupec 10 000. Teď jak u nás pršelo, tak jsem musela s A. do obchodu a pláštěnku pro něj nevlastním 🙂 , dala jsem mu letní soft a zdálo se mi to dobré a právě jsem cestou do obchodu přemýšlela, zda mu neušít softový kabát do deště. Pokud to je šílený nápad, takl mě zbrzděte 😀 😀 😀
@sinala Já softu do deště moc nevěřím, asi teda nemáme všichni 10/10, ale myslím, že syn má kolem 8, ale v létě jsme měli 4 z nás soft (kupovaný, kromě té nejmenší) a v několika hodinovém slejváku v Tatrách prostě promokl, možná to šlo hodně švama, ale ramena a rukávy byly na ždímámí a to 2 z nich nebyly vůbec prané. Takže na přeběhnutí jo, ale ne jako pláštěnka. Nejvíc mi vadí, že do sebe hodně saje vodu a pak je bunda děsně těžká. Ale kupodivu nejvíce vydržela softka malé s parametry 5/3 + části mé bundy (kupovaná použitá upravená na nosící), ale nevím, jestli to nebylo jen tím, že byly minimálně používané.
Já si teda koupila teď bundu s parametrama 25/30 (nebo obráceně) a té věřím víc.
máte někdo zkušenost s tímhle? http://sijemdetem.cz/produkt/bambusový-jednolíc...
bude dobrý na pánský tílko? muž stůně po modré....
@lenasss a ty na tvoju boľavú chrbticu by si asi ani nemala také ťažké dieťa nosiť.... nie? nie je to veľká záťaž?
@sinala @mooncaa @laeela já si taky myslím, že softka nemůže nahradit pláštěnku 😉 @mooncaa Takovéhle parametry na kupované teda nemám (Co to máš za značku???). Ta moje (10/10) jemné mrholení udrží i na delší cestu. Liják na přeběhnutí taky dá..... ale není to prostě pláštěnka..... Na liják má malá bundu z Lidlu 😀 😀 😀 Je neprodyšná, ale nepromokne 😀 😀 😀 😀 Ikdyž.... 😅 ....zase je v ní malá mokrá od potu 😀 😀 😀 😀
@ucitelka70 je to velká zátěž,to máš pravdu,ale pokud si ho navážu dopředu dá se to snést.Horší je když je teď nemocný a pořád se chce jen n osit a já ho mám na jednom boku a to je horší a je teda těžký jak balvan 😝
@lenasss ja hrozne cítim kríže, ak ho nesiem, aj ked nie dlho...... aj on má 13 kg a 90 cm, čo na dvojročného je nie veľa, ale ak už je ťažký, rád chodí aj pešo

@lenasss to určitě nekupuj 😉 Na takhle těžké dítě je potřeba kvalitní šátek, ne tyhle levné z metráže. Nejlepší je to vyzkoušet někde v obchodě. Jinak značky Didymos, Hoppediz, Storchenwiege, případně české Šanami, ale spíš ty novější. a další. Podívej se sem http://www.nosenideti.cz/135/zobrazit_skupinu_z... a největší luxus na těžké dítě je šátek se lnem 😉
A možná nejjednodušší pro tebe by bylo nějaké ergonomické nosítko 😉