icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
9. jún 2013

@lenasss to určitě nekupuj 😉 Na takhle těžké dítě je potřeba kvalitní šátek, ne tyhle levné z metráže. Nejlepší je to vyzkoušet někde v obchodě. Jinak značky Didymos, Hoppediz, Storchenwiege, případně české Šanami, ale spíš ty novější. a další. Podívej se sem http://www.nosenideti.cz/135/zobrazit_skupinu_z... a největší luxus na těžké dítě je šátek se lnem 😉

A možná nejjednodušší pro tebe by bylo nějaké ergonomické nosítko 😉

bordino
9. jún 2013

@lenasss šla bych taky spíš do nosítka. Nebo kdybys chtěla, mám tu zeleně pruhatý Girasol, používala jsem ho jako záložní do lesa, na zahradu a tak, takže cena vlídná ;)

palosek
9. jún 2013

@abigail1 já mám kalhoty Northblanc....super tenký černý matroš, nepotím se v tom a nepromoká...Psali tenský softshell, ale s tím, co jsme objednávali my (letní soft), to nemá ani zbla společného.....Tak jsem čekala, že tenhle, s teflon. úpravou bude stejný, ale zase vedle....., je to pořád hrubší než ty mé kalhoty.... ☹ ☹ ☹ ☹ Tak ted čekám další matroš od Animal.....tak uvidíme, jestli se už trefím..... 😅 😅 😅 😅

patlalca
9. jún 2013

Musím se pochlubit minulý týden mi dorazil balíček z USA

sislik2010
9. jún 2013

@lenasss
Taky bych raději šla do ergo nositka. Já jsem Veroniku nosila cca od 1 měsíce a v cca 7 měsících uz se mě zdála na nošení na břiše těžká a nošení na zádech mě nějak nešlo. My jsme nakonec koupili krosnu deuter, chodíme dost na dlouhé tůry. Pod sedákem je kapsa na věci a krosna sedí perfektně na zádech. Teď jsou Veronice 2 roky a váží 12 kilo a naštěstí uz chce chodit sama.

abigail1
9. jún 2013

@lip72 A mohla bych Tě poprosit, jestli bys mi ty kalhoty přeměřila? Kolik měří vnější a vnitřní nohavice a jak jsou nohavice široké? To abych věděla, jestli už zažít šít nebo ještě můžu počkat. Moc moc moc díky.

bordino
9. jún 2013

nemáte náhodou někdo nazbyt rifloviny z mojelatky.cz, modrou? metr, stačil by i půl....

lenasss
9. jún 2013

@anastazieb
@bordino
@sislik2010 holky díky tak ten šátek brát nebudu a ergo mě nenapadlo měla jsem mei tai nosítko a vadilo mi to uvazování 😝 a u šátku bych se asi zbláznila.Zase chvilkové pomatení smyslů 😀 😀 😀 ergo si asi ušiji.Zkusím pohledat nějaký dobrý návod a pustím se do toho.
ale pokud někdo máte uložený nějaký návod na ergo byl abych za něj ráda děkuji 😉 🙂 🙂 🙂

petkasv
9. jún 2013

@lenasss jestli otěhotníš šla bych do šátku, dobrý jsou Strochenweige a Girasol ( za tu cenu) 🙂 ale já miluju Vatanai, český šátek, sice dražší, ale kvalita, vázala jsem od novoše, a i 13-ti kilová Bětka je v něm spokojená, určitě bych šla do tkaného, né pružného, jestli na novoška šátek neplánuješ, pořiď nosítko 🙂

anastazieb
9. jún 2013

@lenasss mei tai je zas něco jiného, je zavazovací a nemá vypolstrovaný ani bederní pás, ani ramenní popruhy. Být tebou bych ušila něco vypolstrovaného, bude to na takto velké dítě pohodlnější.

bordino
9. jún 2013

Pláštěnka pro Jolíse. Laminovaná bavlna je fakt bezva 😉

jitu22
9. jún 2013

já teď stíhám šít akorát plínky na přání - tak pro ty, koho ještě baví koukat na plíny 😀

laeela
9. jún 2013

@jitu22 Jsou nádherný.

Já dnes ušila tričko pro kamarádku a její dcerku, tak doufám, že se bude líbit.

sufik1
9. jún 2013

@bordino tak bundička super. Taky jsem nad tou laminovanou bavlnou uvažovala. Myslíš, že se to vyplatí??? A pak dej reference, za jak dlouho proteče, jak dýchá... Pořád váhám jak moc to bude funkční, když má soft, šusťák a pod. a pak klasickou gumovou pláštěnku...
KOukala jsem u mellu nebo jehličce a i na šd mají hezkou tu laminovanou bavlnu.
Kolik byla spotřeba??? Stačil by na vel 104 metr?

sufik1
9. jún 2013

tak mě napadla kam jsem dala ty zažehlovací pásky na švy od animal 😨 😨 😨 šlo by to na tu laminovanou bavlnu aby to neproteklo? Asi ne, co, na tu laminaci 😖 😖 😖 😖

caramilla
9. jún 2013

@michamicha přebalka je super, moc hezky vyřešená 😉
@lip72 kalhoty jsou bombové!
@petkasv Tričko i ty kytkové kalhoty jsou mňam 😀

caramilla
9. jún 2013

@bordino pláštěnka je krásná, ale mám stejné pochybnosti jako @sufik1, jestli to neprocedí švama neúměrně paropropustnosti 😀

@sufik1 Ad ty nažehlovací pásky, já je nezkoušela, ale pán, co je prodává mi říkal, že jsou určeny pro speciální stroje, co to aplikují a že v domácích poměrech žehličkou to určitě nemůže jít, že se to hned odlepí po praní. Máte už někdo zkušenost, že to perete a drží to?

bordino
9. jún 2013

@sufik1 hele my do slejváku stejně nepůjdem 😀 Takže kritérium bylo jasné - zvířátka. Prostě se nám ta látka strašně líbila a tak jsme hledaly využití 😀 Ale už jsme jednu měly z laminovaný bavlny z Ikea a neprotekla, byla dobrá. Lepší, než kupovaná ;)
stačilo mi na 110/116 cca 70 cm
a ještě jsem rychle spíchla pytlík na svačinu 😉

sufik1
9. jún 2013

@bordino ještě blbej dotaz, jak moc se liší laminovaná bavlna od pulu??? resp. http://sijemdetem.cz/produkt/eu-pul-obrázkový-p... tohle mi přijde takový lesklý ty opice... jak je to s tuhostí a pod. neměla jsem to v ruce...

semy.cz
9. jún 2013

ahojky 🙂 nějak nestíhám tak ted mám jen drobnosti :D
dneska v rychlosti udělaná stužková sovička pro holčičku od kamarádky 🙂

sinala
9. jún 2013

@bordino já si taky říkám, zda by nestačil do deště soft vodní sloupec 10 000. Teď jak u nás pršelo, tak jsem musela s A. do obchodu a pláštěnku pro něj nevlastním 🙂 , dala jsem mu letní soft a zdálo se mi to dobré a právě jsem cestou do obchodu přemýšlela, zda mu neušít softový kabát do deště. Pokud to je šílený nápad, takl mě zbrzděte 😀 😀 😀

mooncaa
9. jún 2013

@sinala Já softu do deště moc nevěřím, asi teda nemáme všichni 10/10, ale myslím, že syn má kolem 8, ale v létě jsme měli 4 z nás soft (kupovaný, kromě té nejmenší) a v několika hodinovém slejváku v Tatrách prostě promokl, možná to šlo hodně švama, ale ramena a rukávy byly na ždímámí a to 2 z nich nebyly vůbec prané. Takže na přeběhnutí jo, ale ne jako pláštěnka. Nejvíc mi vadí, že do sebe hodně saje vodu a pak je bunda děsně těžká. Ale kupodivu nejvíce vydržela softka malé s parametry 5/3 + části mé bundy (kupovaná použitá upravená na nosící), ale nevím, jestli to nebylo jen tím, že byly minimálně používané.
Já si teda koupila teď bundu s parametrama 25/30 (nebo obráceně) a té věřím víc.

bordino
9. jún 2013

@sufik1 nejsem odborník, ale PUL má tu lamino vrstvu uvnitř a bavlna venku? Na opmak se zdá síla stená, zahraniční jsou příjemné a ohebné, české tužší

laeela
9. jún 2013

@sinala já byla v softce v dešti, ona docela dlouhou dobu drží, ale pak začne nasávat a hlavně je problém se schnutím, mě opravdu durch nasáklá softka pak schnula 7 dnů. A to jsem jí nechala i pračkou vyždímat.

lip72
9. jún 2013

@abigail1 na kalhotách, teda střihu je psaná velikost 92/98, zkusím poměřit střih jak to je, já musela přidávat do délky i šířky 🙂

bordino
9. jún 2013

máte někdo zkušenost s tímhle? http://sijemdetem.cz/produkt/bambusový-jednolíc...
bude dobrý na pánský tílko? muž stůně po modré....

ucitelka70
9. jún 2013

@lenasss a ty na tvoju boľavú chrbticu by si asi ani nemala také ťažké dieťa nosiť.... nie? nie je to veľká záťaž?

palosek
9. jún 2013

@sinala @mooncaa @laeela já si taky myslím, že softka nemůže nahradit pláštěnku 😉 @mooncaa Takovéhle parametry na kupované teda nemám (Co to máš za značku???). Ta moje (10/10) jemné mrholení udrží i na delší cestu. Liják na přeběhnutí taky dá..... ale není to prostě pláštěnka..... Na liják má malá bundu z Lidlu 😀 😀 😀 Je neprodyšná, ale nepromokne 😀 😀 😀 😀 Ikdyž.... 😅 ....zase je v ní malá mokrá od potu 😀 😀 😀 😀

lenasss
9. jún 2013

@ucitelka70 je to velká zátěž,to máš pravdu,ale pokud si ho navážu dopředu dá se to snést.Horší je když je teď nemocný a pořád se chce jen n osit a já ho mám na jednom boku a to je horší a je teda těžký jak balvan 😝

ucitelka70
9. jún 2013

@lenasss ja hrozne cítim kríže, ak ho nesiem, aj ked nie dlho...... aj on má 13 kg a 90 cm, čo na dvojročného je nie veľa, ale ak už je ťažký, rád chodí aj pešo