icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

diapozitiv01
12. jún 2013

@zuzu_epona
tak to kuk ako puk, nadhera 🙂

anitramv
12. jún 2013

ahojholky, poslední dobou nakkukuji ale nestíhám , kde všechny berete ten čas na šití??😒 všem chválím krásné výtvory. já konečně vytvořila triko k pyžamku, je sice vetší a aplikace šílený 😀 , ale do tý postýlky to nikterak nevadí, kalhoty snad dodělám zítra, zatím tríčo na modelovi 😎

macin73
12. jún 2013

@crawler Tak plínky vypadají moc hezky, ale u mě to na celé čáře vyhrává ta nádherná modelka!!!! Povedla se vám 😵

martulinecek
13. jún 2013

tak od pondělka jsem udělala 2trika a tejden jsem vymejšlela kostým na karneval-vílu

martulinecek
13. jún 2013
martulinecek
13. jún 2013

amoje krásná víla

martulinecek
13. jún 2013
bordino
13. jún 2013

nemáte někdo Burdu šití krok za krokem? koupím

ellysa
13. jún 2013

@bordino ja mám stiahnuté v PC ak je to čo chceš ale volá sa to rovnako, pošli mi mail a pošlem ti

bordino
13. jún 2013

@ellysa díky to mám, jenže já prostě nejsem schopná číst z obrazovky, nějaký blok či co, musím to mít tištěné

ellysa
13. jún 2013

@bordino tak jedine vytlačiť si to a zviazať 😉

kalman
13. jún 2013

Ahojte baby , po dlhej dobe sa hlásim že som sedela aj pri stroji 😀 a aj nožnice som mala v rukách 😀 😀 mám nastrihané pižamká.
Dnes neviem nahrať fotky bo som v robote ale zajtra sa posnažím pofotiť
Všetkým Vám prajem pekný slnečný deň

crawler
13. jún 2013

@macin73 jé díky 😉 no pro rodiče jsou ty jejich děti vždy nejkrásnější i kdyby měly třeba 3 oči, tak pochvala od jiných teprve potěší🙂 je to naše sluníčko🙂

crawler
13. jún 2013

@martulinecek mám stejnej koš na prdálo😀 z tesca 😀

crawler
13. jún 2013

@zikie nevyhrabala bys prosím fotku té softky dle střihu z ottobre? pořád se rozhoduji, zda koupit phillipu, tohle číslo ottobre nebo hledat dál...díky moc!!!

martulinecek
13. jún 2013

ještě jeden dotaz,z čeho děláte ty aplikace?z plsti,filcu?a z toho vystřihnete vzor?

ucitelka70
13. jún 2013

@lenass a ktoré máte doma burdu - asi aprílovú - kde je bekovka.... kamoška mi strih vložila do schránky, lebo už tretí týžden marodujú.... a ja neviem, čo a ako.... mám tri diely, šilt jasné spoznávam..... ale fakt sa neviem dovtípiť.... aj označenie mám v rohu jednotky, to viem tiež, že spojím... ale čo so zvyškom? nariasiť? založiť? a kamoška nedvíha telefon.... a ja chcem šííííť

ucitelka70
13. jún 2013

@lenass - no našla som čosi... je to podobné... http://maminciny-zlate-ruce.webnode.cz/siti/fra...

kachnator
13. jún 2013

@ucitelka70 zkus tohle. Podle me ta bekovka vypada stejne jako ta z burdy. Ja teda sila tuhle, burdu nemam. http://schoolnsuch.blogspot.cz/2012/01/drivingg...

bordino
13. jún 2013

lněný komplet pro maminku a dceru

elentari
13. jún 2013

@bordino Ta červeno-modro-bílá kombinace je úžasná 🙂 evokuje mi to nějaký lidový kroj 🙂

bubulakovo
13. jún 2013

Čo poviete?
Ja som z našej modelky unesená🙂 A to ani nehovorím o tých krásnych farbách🙂
Inšpirácia🙂

sinala
13. jún 2013

@martulinecek ze všeho možného 🙂 , ale většinou z bavlněného plátna nebo úpletu a pomáhám si vliesofixem. Buď si vymyslím aplikaci a tu si nakreslím a vystřihnu nebo si vyloženě koupím třeba 20 cm nějaké hezké látky třeba zvířátkové 😉

lenasss
13. jún 2013

@ucitelka70 promiň já tu celý den nebyla.Lítáme po doktorech ☹ ,ale co jsi našla je ono.Jen přijít na to jak to sešít je to trošku oříšek ale koukni na fotky paní to má pěkně nafocené

elentari
13. jún 2013

@ucitelka70 tu burdu mám asi doma... máš ještě zájem?

zuzu_epona
13. jún 2013

@macin73 Prepáč, že mi to trvalo celý deň. Tu je pás teplákov zvnútra - je to najprv začistené na OL, potom som vložila gumu, zahla, našpendlila a z lícu prišila stehom číslo 17 🙂

bulinka
13. jún 2013

@bubulakovo můžu se zeptat co je to za střih na čepičku? Krásně sedí modelce na hlavičce 🙂

bulinka
13. jún 2013

prosím nemáte někdo střih na laclové kraťasy? Syn je strašnej hubeňour a teď co nenosí plíny tak z něj všechny kraťasy padají 😀

bubulakovo
13. jún 2013

@bulinka zajtra poslem🙂 spytam sa sestry🙂

evaon
13. jún 2013

@crawler Jeeej, nieco mi to pripomina :o))) Si rychla 🙂 🙂