icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamed
21. jún 2013

ahojte mamicky. neviete mi nahodou poradit nejaku stranku, kde sa daju kupit pekne latky? chcela by som nejaku na usitie hniezda a perinky. dakujem za kazdu radu

bubulakovo
21. jún 2013

@kamed trebars my🙂

petkasv
21. jún 2013

Můj počin pro mou spolužačku z vejšky, Nikolka se má narodit v říjnu, takže není na tyto vedra 🙂

katka82
21. jún 2013

@petkasv jéé to je krááásný 😵 😵

zikie
21. jún 2013

@crawler pozdě ale přece- foto softshellky podle ottobre

anitramv
21. jún 2013

@petkasv krásný - miluji tyhle berušky 🙂
Tak pyžamko konečně kompletní, a včerejší rychlovka, "velká" krátká sukně na mojí veličkost 😀

abigail1
21. jún 2013

@bordino Kdyby jsi ten střih na tričko s lodičkovým výstřihem sehnala, dej prosím vědět. Taky by se mi hodil.

crawler
21. jún 2013

@zikie super je fakt krásná!!! a musela jsi střih nějak upravovat nebo fakt takhle vypadá (mimo to, že původně není na zip)?? a co dovolená? 😉 😵

bulinka
21. jún 2013

@zikie bunda je moc krásná, podle jakého střihu z Ottobre je dělaná?

ucitelka70
21. jún 2013

@zikie pekné, páči sa mi vrecko,....

macin73
21. jún 2013

Holky, jak je jmenuje česky toto? http://www.myllymuksut.com/joustonauha-framilon... Zjistila jsem, že to je zmíněno u hodně střihů Ottobre a to doma fakt nemám... a obávám se, že to v místní galanterii asi ani neseženu, což?

kuna
22. jún 2013

@macin73 v galanterii ne ale ze sijemdetem to to poslou v obalce za dvacku 🙂. Je to lastin http://sijemdetem.cz/produkt/lastin.

petkasv
22. jún 2013

@macin73 a u stoklasy mají lastin taky 🙂

bubulakovo
22. jún 2013

@macin73 ahojky. Je to lastin ako baby pisu. Alebo aj plavkova guma to volaju. Mame ju aj my keby slovenske baby chceli.

diapozitiv01
22. jún 2013

Baby a ked sme uz pri lastine ako ho vsivate? Nemam na mysli teraz plienky
ale klasicke veci. Tiez som si vsimla ze v ottobre je tusim spomenuty v kazdom
strihu. Natahujete ho pri vsivani na OL pri prisivani dvoch vratiev latky alebo je nato
nejaka speci technika.

zojec
22. jún 2013

@diapozitiv01 lastin sa zvykne pouzivat aj na spevnenie stehu.. na ramena, alebo ked prestrihujes pod prsiami.. pokial to nechces mat nazberane, tak nenatahuj, ak chces riasit, tak natiahni 😉 ak mas nejake kojo triko z HM, tak si kukni, tam je zo spodu skoro kazdy sev podsity lastinom 😉

evcounek
22. jún 2013

@petkasv ty jo toje nádhera, asi si od tebe obědnám 😀 hele to body s dl. rukávem. to máš na něj střih nebo stačí prodloužit krátký rukávek? Já našla body s krátkým rukávem a marně se snažím vymyslet jak z toho udělat dlouhý rukáv. nebo z podobného střihu (tričko) obkreslit dlouhý rukáv a napasovat to ?

petkasv
22. jún 2013

@evcounek děkuju, jj mám vlastní střih, ušito několik desítek body, až jsem to vychytala, asi by stačilo prodloužit krátký rukáv, ale musíš dát pozor na šířku, aby si ho nezůžila moc, nebo nerozšířila, z trička to vzít můžeš, ale musíš dát pozor na šířku ramen, aby ti to sedělo, jestli mi rozumíš 🙂

evcounek
22. jún 2013

@petkasv jo jo rozumím, mamka je vyučená švadelna (když tak pomůže) ale moc mi v šití nefandí, prý je to levněší koupit hotové, ale pro mě je to super relax jako pletetní 😀

wasu
22. jún 2013

Moc moc prosím o radu, kde koupit ovčí vlnu na upletení vlňáčků- (našla jsem jich více, ale některé tam mají různé příměsy, jiným zase něco chybí po různých úpravách tak nevím- na svrchní kalhotky na látkové pleny, které se naimprgnují a neprosakují Děkuji

katka82
22. jún 2013

@wasu třeba tady: http://www.zlaticko.cz/index.php?page=obchod&id... 😉 a jsou tam i návody na pletení 😉

macin73
22. jún 2013

@kuna @petkasv @bubulakovo Díky, holky. Tak v naší galanterce jsem nepochodila, plavkovou gumu sice mají, ale takovou béžovou - a hlavně pevnější a silnější, než si představuji lastin. Tak tedy objednám přes internet. No ale stejně jsem tam nechala 300 stovky... koupila jsem si propriety na tašku (plus teda troje dětské fusekle za nehorázné ceny), tak jsem hodně zvědavá, jestli na ni s mým tempem dojde 😝. Předpokládám, že i bez toho lastinu ty trička a kalhoty ušít můžu, ale s ním ty švy budou jakože trvanlivější? Musím pak někde pohledat návod, jak se s tím vlastně pracuje...

petkasv
22. jún 2013

@macin73 Maci já to šiju všechno bez něho, a zatím to drží, řasení žabičkuju, ještě jsem to fakt lastinem nezkoušela, vím že ho má ve švech manžel v kupovaných trikách a nesnáší ho tam, protože ho tam škrábe po několika vypráních to tam prostě překáží, takže já ho nikam necpu 🙂

katka82
22. jún 2013

@macin73 já si ani nevšimla že o něm v ottobre píšou 😅 😀 😀 lastin dávám jen na plenky 🙂 na tričkách mi všechny švi normálně drží 🙂

bulinka
22. jún 2013

ve škole se učí dávat místo lastinu do náramenic a všude kde se zpevňují švy lepící vlizelín, a i na dílně kde jsem dělala jsme dávali jen ten vlizelín

ucitelka70
22. jún 2013

@bulinka ja napr. na spevnenie prieramkov dávam z odstrižkov látky ale priečnym smerom -taký pásik prehnem, a aj to drží a trošku aj pruží, že nepopukajú švy.... na niektorých kupenských tričkách dokonca ako tkaná páska je zašitá do prieramkov

anastazieb
22. jún 2013

Tak jsem na chvíli na netu, tak zase vkládám poslední tvorbu - pejskovou mikinu, pyžámko a caramillí pajc z posledního zbytku mé nejoblíbenější látky - autíček Wendy.

crawler
22. jún 2013

@macin73 Marce - jukni ke mě do blogu - právě to nabízím - brali jsme to se @schnek právě kvůli tomu, že je to často v Ottobre 😉

zikie
22. jún 2013

Moc děkuji za líbíky, ale bunda je šitá už dřív, těď jsem ji vkládala na ukázku pro @crawler Střih jsem kromě zipu neupravovala, jen je třeba si ušít asi větší velikost, nebo maličko upravit-rukávy jsou hodně těsné. Mě je to ale příjemné, zase se vůbec nevyhrnují při vzpažení.
@bulinka Střih je Ott 5/2010