icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

diapozitiv01
30. jún 2013

Konecne po tyzdni ponabijane cvoky 🙂
Nieco letne, body a trojstvrtaky

emilly9
30. jún 2013

@diapozitiv01 krásné... čím je olemovaný ten výstřih, rukávy, apod.?

petkasv
30. jún 2013

@emilly9 děkuju, nene, tohle jde z domu, ty plíny to je masakr, nechápu jak to někdo může šít pořád 😀

diapozitiv01
30. jún 2013

@emilly9
je to z cerveneho upletu od lillestoffu, odstrihnuty pruzok.

semy.cz
30. jún 2013

@martulinecek Jojo přesně tak, při předání 😉

emilly9
1. júl 2013

@diapozitiv01 a tím se dělají všechny ty lemování? Nebo jsou nějaké speciální lemovací proužky? Lillestoff je značka látky?

@petkasv ale zase je to krásné 🙂. Je to těžké?

kuna
1. júl 2013

@diapozitiv01 krása!

@petkasv na plíny mám stejný názor 😀

@emilly9 lemování můžeš dělat buď jako má @diapozitiv01 , že ustřihneš proužek pružného úpletu a lemuješ to tím, nebo se přímo na to prodává jemně žebrovaná látka finerib (nebo může být i jemný patent) a lemuješ to tím. http://sijemdetem.cz/produkt/wendy-patenty-po-10cm

návod na lemování např tady
http://ekozahrada.blog.cz/1208/postup-lemovani-... to se vyloženě ta látka jakoby obalí tím proužkem
http://ekozahrada.blog.cz/1212/lemovani-tricka-... našije se proužek složený napůl, toto je jednodušší. To začištění šedým proužkem dělat nemusíš, jen našiješ ten hnědý. Jestli nemáš OL, stačí pružný steh na klasickém stroji. Je dobré si na úplety pořídit kráčející patku, pak se ti to při šití netahá a do jisté míry se obejdeš bez OL. Ten si můžeš dokoupit potom 🙂

crawler
1. júl 2013

ještě musím nafotit na malé - moc jí to seklo (kompletek měla na rodinnou oslavu).
šatky s motýlkovými rukávky + čelenka ze stejné látky

petkasv
1. júl 2013

@emilly9 ono šít plínky není těžké ale je to monotonní a žádná kreativita no prostě nic moc, obdivuju všechny co to dělají stále😀 😀 těžké je to zkoušení a typování jak to má být široké tady, a vysoké apod 😀 😀

petkasv
1. júl 2013

@crawler krásné, ta tunička je fakt krásná 🙂 užíváš si to, že máš princeznu 😵 😵 😵

crawler
1. júl 2013

@petkasv děkují🙂 to teda - na kluky šít to není taková zábava 😀

kuna
1. júl 2013

@crawler nádhera, co je to za střih ta tunika?

crawler
1. júl 2013

@kuna vícemě vlastní, protože základní čáry jsem vzala z ottobre a upravila dle vlastní představy - když budeš chtít, tak Ti ho dám - mám se Ti revanšovat za tu tašku, ke které jsem se ještě nedostala 😀 ale už na ni brzy dojde, páč máme nový kočár a tašku k němu nemám 😀

crawler
1. júl 2013

@kuna má tam být víceméně 😅

emilly9
1. júl 2013

@kuna mnohokrát děkuji za návod na lemování
Já mám tento stroj, ale kráčející patku nikde nevidím.. Nejmenuje se to i jinak?
http://www.nej-sici-stroje.cz/druhy-sicich-stro...

@petkasv asi jo, každá monotónní práce pak přestane bavit...

@crawler krásný kompletek

crawler
1. júl 2013

@emilly9 já mám podobný elektronický brother a patku kráčející k němu mám od janomé - byla levnější a pasuje v poho a fakt je to skvělý pomocník - jdi do ní 😉

diapozitiv01
1. júl 2013

@emilly9
Lillestoffe je znacka latok (nemecka) robia fajne uplety, ale na lemovanie sa hlavne pouziva patent (rib, finerib) resp. lemovacia gumicka alebo hocijaka latka ktora ale musi byt elasticka kedze to musis pocas sitia natahovat inac by ti to odstavalo.

petkasv
1. júl 2013

Má být hezky, tak vznikly šatičky, konečně, @lucijan 🙂 🙂 naše Rosálie na Alžbětce 😀 😀 :D: -D focení dnes ráno, žádný teplo tam teda není 😀 😀 😀 vršek je lyocell, spodek Hilco 🙂

veronik77
1. júl 2013

našito na prázdniny 🙂
trička z climayarnu dětem na kola, šusťáky, tričko pro H. (máme stejné 😵 ), letní 3/4 kalhoty pro H. z lyocellu, letní softbunda pro Š.

emilly9
1. júl 2013

@petkasv nádhera!!!

@veronik77 pěkné kousky, ale ta modrá soft a kalhoty nemají chybu...

@crawler můžeš hodit odkaz na tu patku?

macin73
1. júl 2013

@petkasv Krásné... já blbec jsem nakonec tuhle barvu lyocellu z košíku vyhodila, chjo, vypadá úžasně!!!

macin73
1. júl 2013

@veronik77 MOc pěkné, už si taky z těch květů musím něco ušít (haha, ještě jsem si pro sebe neušila ani ťuk), bunda je taky moc pěkná.

macin73
1. júl 2013

@crawler Modelka úžasná a tunika s čelenkou taky. Taky tu tuhle látku mám nasyslenou, asi z ní taky budou mít holky nějaké tuniky. Amelie to asi jistí 😉

schnek
1. júl 2013

holky, byl by lyocell na dospělácký kalhoty? tedy přežily by kalhoty solidní postavu,aniž by se za chvíli prodřely na stehnech?

veronik77
1. júl 2013

@emilly9 díky 😵
@macin73 díky, ty květy jsou moc pěkné, dokonce nás i s H. chválili, že stejné trička se málokdy poštěstí sehnat 😀
@schnek lyocell na dospělácký myslím ano - je celkem pevný, alle splývá. Určitě z něj šila už loni @lillyzelvicka 🙂

lucijan
1. júl 2013

@crawler áááách, ta tunička...a ta holčička.. 😵 😵 😵
@petkasv krásný! koukám ale má je taky hodně vykrojený vpředu - já je Roz dělala větší a koukají jí z toho prsa 😕
@veronik77 profesionel! 😀 zvlášť ta bunda je povedená. A na triku se mi líbí ty květy a proužky dokupy 😵

crawler
1. júl 2013

@veronik77 moc moc se mi líbí softka!!! 😵

@emilly9 odkaz nemám, kupovala jsem ji od @caramilla , která měla 2 stejné. nicméně když zadaáš kráčející patka janomé, tak Ti určo vyjedou e-shopy, kde ji mají skladem 😉 a stále kolem 600kč? teď nevím jistě..

petkasv
1. júl 2013

@veronik77 ty jooo, ta bunda je úžasná 😵

petkasv
1. júl 2013

@lucijan jj jsou hodně vykrojený a to jsem dělala ten menší výstřih, tak snad doroste, ale nám teda prsíčka nekoukají, naštěstí 🙂 🙂

martulinecek
1. júl 2013

holky chci se zeptat,můžu dát na tenký uplet-jersey plst,filc jako dekoračku nějakou nebo radši nee