icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
1. júl 2013

Holky pomoooc můj otec chce peněženku (kasírku) nemáte někdo doma peněženku do které se vejdou nesložené peníze?? Změřily byste mi jak je široká? Moc by mi to pomohlo děkuji

petkasv
1. júl 2013

@lenasss jéé já jí šila ale rozměry si nematuju, mrkla jsem na rozměry 1000 a podle toho jí ušila 😉

mooncaa
1. júl 2013

@lenasss Neměř peněženku, ale peníze. I když asi největší jsou ty nejvyšší bankovky a ty doma teda nemáme.

Koukni na tento odkaz, tu jsou rozměry Kč bankovek:
http://www.cnb.cz/cs/platidla/bankovky/5000_kc....

A teď zjisti, jestli tam chce dávat i Eura a jiné, pak budeš muset hledat i jinde.

lenasss
1. júl 2013

@mooncaa jéé děkuji to by mě nenapadlo,že seženu i rozměr bankovek na netu 😅 díky podle toho už to zvládnu 😉 teda doufám 😀 😀 😀 😀 díky díky díky a víš co? Já nemám v peněžence ani jednu papírovku 😀 😀

emilly9
1. júl 2013

@lenasss já taky ne, jen kartu 🙂

Holky, pomoc, mám správně střich od Caramilly? Nevíte, proč je pas nakreslený křivě?

emilly9
1. júl 2013

pardon, střiH

lucijan
1. júl 2013

@emilly9 páč zadek je větší a látka se tam nejvíc vyboulí, tak tam musí být kalhoty delší, aby prdka nečouhala🙂 Máš to dobře 😉

season
1. júl 2013

@emilly9 lebo zadný sed je dlhší ;) inak by Ti to vzadu ťahalo dolu

emilly9
1. júl 2013

@lucijan
@season holky díky, už to chápu. Já myslela, že to je předek a obráceně zadek a nenapadlo mě levá a pravá strana.. To víte, začátečník... Asi to má být dohromady, že, tzn. 2 díly látky,? Někde jsem viděla i 4 dílné... Ale toto jsou asi tedy 2?

lenasss
1. júl 2013

@emilly9 každý střih je vzadu na kalhotech víš než předek,aby ti to sedělo přes zadek.Kdybys to měla rovně tak by ti lezl ven zadek 😉 a jinak to máš dobře

season
1. júl 2013

@emilly9 toto máš "ušetrenú" robotu, nemusíš naboku zošívať - to sú asi legíny?

bubulakovo
1. júl 2013

Ahojte. V stedu 3.7.mame extra akciu. 20% zlava na celu objednavku. Dizajnove latky kupite lacnejsie;)

emilly9
1. júl 2013

@season jj, to jsou legíny, tak snad se povedou....

emilly9
1. júl 2013

Jinak za kolik tak kupujete úplety? Mám teď doma nějaký na zkoušku, ale na netu takové ty pěkné stojí kolem 470,- Kolik se z toho tak ušije věcí při šíři 150 cm např. z metru?

season
1. júl 2013

@emilly9 tu záleží, na aké velke dietko a čo chceš ušiť. Sú aj lacnejšie, ale nie až také krásne, poskúšaj z lacnejších najprv.
na také 3ročné dietko Ti 50-60cm stačí na tričko.

mamata
1. júl 2013

@emilly9 pro dcerku šiju velikost 122 a taky mi stačí půl metru

emilly9
1. júl 2013

@season
@mamata
děkuji. Takže tričko tak cca 250,- Nebo se vejdou i legínky?

Jinak hokus pokus, berte to jako šicí pokus, jak se vůbec šije s úpletem... Příště bych zvolila nenápadnější niť, ale momentálně doma jinou nemám. Každopádně můj 4. výrobek 🙂

kuna
1. júl 2013

@petkasv krásné šatky, ten lyocell mě tedá láká 🙂

@veronik77 krásné, ale nejvíc se mi líbí ta bunda!

@emilly9 mají i přímo pro tvůj stroj http://www.nej-sici-stroje.cz/prislusenstvi-k-s.... A levnější úplety můžeš koupit např. u mechulky http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/27-1-Ba...

lenasss
1. júl 2013

můj dnešní počit 😀 😀 😀 pyžamo žrout a měl obrovský úspěch 😀 😀 😀 Ráno pyžamo sežere a večer vydá 😀

mitape
1. júl 2013

@lenasss perfektné, nemá chybu 😀 😀 😀

ucitelka70
1. júl 2013

@lenasss parádne, aj na darček vhodné - taká drobnosť a isto veľmi poteší.....

arlette
1. júl 2013

hlásím se po delší odmlce a jsem zase v údivu, kolik krásných věcí jste opět vytvořily 🙂
Já jsem zvládla jen tyto kousky - recy tepláčky/leginy z trička a pak komplet podle střihu ottobre, ale nesedla mi z tama ta velikost. Měla to být 86, ale je minimálně o číslo větší, takže mladá vynosí asi až příští rok.
No a pak jsem ještě přešívala a šila šaty ze saténu na svatbu pro mě a pro malou, abychom měly stené, ale satén už nikdy víc!!! to byl porod. No, foto dodám později, až budou i fotky, kde je máme oblečené.

emilly9
1. júl 2013

@kuna děkuji za odkazy, kráčející patka ještě chvilku počká... Ale nějaké látečky jsem si objednala 🙂

eustoma
1. júl 2013

holky nechysta sa tu nejaka hromadka na PUL? pripadne nebezi, kde sa da este pridat?

martulinecek
2. júl 2013

@arlette ježíš to je hezkýýýýýý,jak děláte ty kalhoty nařasený na nohavicích

martulinecek
2. júl 2013

přídavek k tuničce

josenka
2. júl 2013

@emilly9 Mne práve dorazila kráčajúca patka odtiaľto http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kr..., neviem ale, koľko by bolo poštovné do ČR.

kuna
2. júl 2013

aby to nevypadalo, že nic nedělám...

kuna
2. júl 2013

@emilly9 dá se koupit i levnější univerzální, jak psala @josenka, v ČR jsou od firmy Texi. Jen si musíš dát bacha, aby byla pro tvůj stroj (s rotačním chapačem - to je ten tvůj, ne?).

lucijan
2. júl 2013

@lenass boží!!