icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

emilly9
2. júl 2013

@kuna tak to nevím, co je rotační chapač? Je to Brother innov 10. Věcičky moc krásné, hezčí než z obchodu 😎

mamata
2. júl 2013

@emilly9 ahoj, tričko s legínama z půl metru neuděláš, ale vystřihneš přední a zadní díl trička a rukávy z jiné látky a zbytek látky zas použiješ u jiného trička na rukávy a ze zbytků třeba ještě uděláš kapsy na kalhoty

petkasv
2. júl 2013

@lenasss to je kouzelný 😵

lucijan
2. júl 2013

andělka.. aby to nevypadalo, že nic nedělám 😀

petkasv
2. júl 2013

@lucijan ta je úžasná, nechápu, taková piplačka, si blázen, dokonalá práce 😵 😵 😵 😵 😵

macin73
2. júl 2013

@lucijan Nádherná... podle čeho jsi ji dělala?

mitape
2. júl 2013

@emilly9 ako veľké máš dietko? ak do roka tak v pohode aj pol metra a tričko krátky rukáv. 😉

crawler
2. júl 2013

@eustoma já mám rozjednaný PUL v EU, ale stále čekám na ceník...pokud chceš vzorník, tak mi písni email do IP

crawler
2. júl 2013

@lucijan nádherná 😵 mnohem hezčí než jsem viděla na Fleru 😉

crawler
2. júl 2013

tak počiny, co jsem minule vkládala , tak na modelce a ještě jsem jí udělala další čelenku, protože se mi v nich děsně líbí 😵
oboustranná vesta je na zakázku

lucijan
2. júl 2013

@macin73 díky.-) myslíš jako návod? nejvíc mi pohohly asi tyhle stránky http://lydiastreasures.blogspot.cz/p/my-tilda-t...

macin73
2. júl 2013

@lucijan Díky!

martulinecek
2. júl 2013

@crawler bomba vesta a ta holčička,ta je krásná 😀 😀

kuna
2. júl 2013

@emilly9 rozdíl tady http://sici-stroje.eblog.cz/jaky-je-rozdil-mezi.... Ale já mám rotační a ty předvinuté cívky používám bez problémů, tak nevím 😉

emilly9
2. júl 2013

@kuna no uvidíme, jak mi to půjde zatím bez toho... Jsem zvědavá.

Jinak když šijete tou pružnou (gumičkovou) nití, tak ta se dává jen do spodní cívky, nebo i horní?

emilly9
2. júl 2013

@crawler krásné výrobky... Kolik je malé?

@mitape jedno 8 let, druhé 5 let a třetí 4 měsíce...

sinala
2. júl 2013

@emilly9 jen do spodní

soso
2. júl 2013

Ahojte maminky - sikulky, chcem sa spytat jednu taku zakladnu otazku a sice kedy sa pouzivaju bavlnene a kedy polyesterove nite? Ja som dnes narazila na firmu Gutermann a ich nite a medzi nimi som nasla aj 100% prirodne bavlnene, ale su vhodne na oblecenie? alebo pri akom siti sa hodia? Ake pouzivate nite vy? Najma ma zaujima, ci su lepsie tie polyesterove, alebo bavlnene...dakujem krasne a pekny den🙂

medvidekponco
2. júl 2013

@lucijan Ta je krásná, taky mám doma jednu rozdělanou, ale stále si lámu hlavu nad vlásky. Chtěla bych je mít co nejvíce zafixované bo to bude panenka pro malou.

petkasv
2. júl 2013

@soso balvněné se používají na deky apod, polyesterové na oblečení- protože balvněné hodně praskají, když se oblečení vytahuje apod 😉

lucijan
2. júl 2013

@medvidekponco jsou přilepený a pěšinka přišitá, tohle je taky pro malou holčičku, proto má ty copy, přišlo mi to nejpevnější

https://www.youtube.com/watch?v=4lgc9OA1d_Y
mitape
2. júl 2013

@emilly9 tak pre tie väčšie by malo stačiť 0,70m a na to drobátko 0,50m . ale ja ked šijem tak vezmem o cca 30cm viac, asi 1m, a mám pre obe, 5 a skoro 2 ročné

crawler
2. júl 2013

@emilly9 4 měsíce 😉 a děkuji🙂

lenasss
2. júl 2013

@lucijan
@ucitelka70
@mitape holky děkuji moc mě to potěšilo.

emilly9
2. júl 2013

@mitape tak uvidíme, asi to chce zkoušet...

@crawler tak to máme stejně stará miminka, Emi je 26. 2.

emilly9
2. júl 2013

Ještě se chci zeptat, mám rozešity polštářek k té patchwork dece (protože to pak bude přehoz na postel, tak aby to k sobě ladilo - je to ze zbytků). Ale vůbec nevím, kolik kg mám objednat té vatelínové výplně? Nemáte zkušenosti jak je to objemově velké?

maryol
2. júl 2013

@lenasss super nápad! 😀

maryol
2. júl 2013

@crawler fialová princezničke ide, krásna je!

maryol
2. júl 2013

@emilly9 máš na mysli PES vločky? skús pozrieť na nete ponuku obchodov s vankúšikmi, býva tam uvedená gramáž alebo si kúp za pár šupov vankúšik v netkanej textílii v Jysku

katkuz
2. júl 2013

ahojte po dlhej dobe sa hlasim a opet chvalit vsetky krasne vytvory 🙂 🙂 🙂 obcas nakuknem ale v poslednej dobe som nic nestihala ani nemala chut na tvorenie bo syn ma zlomenu nozku a tak mame dufam ze nie na dlho plaziace sa mimino 😝 ale uz ma svrbi ruka a snad coskoro bude cosi i zverejnitelne 🙂
@medvidekponco ja som robila vlasky len na waldorfsku babiku a ta ma vecsiu hlavku - a prisivala som ich - najskor som si zviazala vlnou v strede asi 4 "vlasy" dohromady a potom obyc.nitou prisivala taketo pramene po obvode hlavy, potom cez vrch hlavy (cez cesticku) a doplnila kde bolo treba aby nebola presata 😀 podobne som robila i na pletenej babike. Tilda ma vsak malu hlavicku takze aj to lepenie ako radi lucijan je urcite fajn. Tusim som citala ze sa mozu prisit aj do svu ked sa zosiva hlavka - to som skusala a pokus siel do kosa 😀