Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 díky.-) myslíš jako návod? nejvíc mi pohohly asi tyhle stránky http://lydiastreasures.blogspot.cz/p/my-tilda-t...
@crawler bomba vesta a ta holčička,ta je krásná 😀 😀
@emilly9 rozdíl tady http://sici-stroje.eblog.cz/jaky-je-rozdil-mezi.... Ale já mám rotační a ty předvinuté cívky používám bez problémů, tak nevím 😉
Ahojte maminky - sikulky, chcem sa spytat jednu taku zakladnu otazku a sice kedy sa pouzivaju bavlnene a kedy polyesterove nite? Ja som dnes narazila na firmu Gutermann a ich nite a medzi nimi som nasla aj 100% prirodne bavlnene, ale su vhodne na oblecenie? alebo pri akom siti sa hodia? Ake pouzivate nite vy? Najma ma zaujima, ci su lepsie tie polyesterove, alebo bavlnene...dakujem krasne a pekny den🙂
@lucijan Ta je krásná, taky mám doma jednu rozdělanou, ale stále si lámu hlavu nad vlásky. Chtěla bych je mít co nejvíce zafixované bo to bude panenka pro malou.
@medvidekponco jsou přilepený a pěšinka přišitá, tohle je taky pro malou holčičku, proto má ty copy, přišlo mi to nejpevnější
@lucijan
@ucitelka70
@mitape holky děkuji moc mě to potěšilo.
Ještě se chci zeptat, mám rozešity polštářek k té patchwork dece (protože to pak bude přehoz na postel, tak aby to k sobě ladilo - je to ze zbytků). Ale vůbec nevím, kolik kg mám objednat té vatelínové výplně? Nemáte zkušenosti jak je to objemově velké?
ahojte po dlhej dobe sa hlasim a opet chvalit vsetky krasne vytvory 🙂 🙂 🙂 obcas nakuknem ale v poslednej dobe som nic nestihala ani nemala chut na tvorenie bo syn ma zlomenu nozku a tak mame dufam ze nie na dlho plaziace sa mimino 😝 ale uz ma svrbi ruka a snad coskoro bude cosi i zverejnitelne 🙂
@medvidekponco ja som robila vlasky len na waldorfsku babiku a ta ma vecsiu hlavku - a prisivala som ich - najskor som si zviazala vlnou v strede asi 4 "vlasy" dohromady a potom obyc.nitou prisivala taketo pramene po obvode hlavy, potom cez vrch hlavy (cez cesticku) a doplnila kde bolo treba aby nebola presata 😀 podobne som robila i na pletenej babike. Tilda ma vsak malu hlavicku takze aj to lepenie ako radi lucijan je urcite fajn. Tusim som citala ze sa mozu prisit aj do svu ked sa zosiva hlavka - to som skusala a pokus siel do kosa 😀

@kuna tak to nevím, co je rotační chapač? Je to Brother innov 10. Věcičky moc krásné, hezčí než z obchodu 😎