icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkuz
2. júl 2013

@emilly9 ja som kupovala PES gulicky v galanterke - len si nepametam ci to bolo 0,5 alebo 1 kg balenie a bolo toho velka (vecsia ako tescova) igelitka - to som Ti vsak asi velmi nepomohla 😀 ale ak by si mala viac vyuzijes na vyplnenie napr na textil.hracky alebo urobis vankusikov viac - tych nikdy nie je dost - ja pre krpcov teda vankuse velmi neplnim takze mi to balenie vydrzalo dlhsie

emilly9
2. júl 2013

@maryol ne, jmenuje se to vatelýnová drť - výplň polštářů..

a_lexa
2. júl 2013

@lucijan wow - ta je náááádherná.

crawler
2. júl 2013

@emilly9 my 27. 😀 kdyby si o fous pospíšila, tak 26., protože se narodila 3h.po půlnoci

emilly9
2. júl 2013

@crawler Jé, to je škoda 😀

macin73
2. júl 2013

Tak aby to nevypadalo, že jsem to vzdala, tak konečně vkládám ta "prokletá" kaťata... nakonec jsem rovnosteh přesvědčila a tříkroký cikcak jsem zvládla, ale OL mě ještě moc neposlouchá, ale to ještě vychytám 😎. Díky za rady a podporu!

kuna
3. júl 2013

@macin73 ty jsou hezký, na ty se taky chystám 🙂

kuna
3. júl 2013

@crawler @emilly9 no a my jsme 3 (resp. 4) dny po vás 😀

lenasss
3. júl 2013

Moje nocovka

bubulakovo
Odpoveď bola odstránená
crawler
3. júl 2013

Duhové legínky na látkové plenky - pomalu dodělávám tučňáky - budou mi chybět ☹

macin73
3. júl 2013

@kuna Jen mi přijde, že jsou menší, než jsem čekala... jako noční plenu pod ně nedám, to bych asi musela střihnout o velikost větší. Ale jinak je K. ani nechtěla sundat, když jsem jí je zkoušela (původně byly zamýšlené jako pyžamové kalhoty, ale asi to budou i tepláčky)... no a už jsou v prádle, odplenkování je dřina 😝

lenasss
3. júl 2013

@crawler Tak ty jsou krásné.Já ještě ve sskříni našla tučnáky a ani jsem už nevěděla že je mám 😅

daisyr
3. júl 2013

@ardila to je příjemné překvapení, tak ať je dobře a vše klapne 😉

arlette
3. júl 2013

@martulinecek já řasím pružnou nití, takovou tou tenkou gumičkou 🙂

nikil
3. júl 2013

@lenasss ahoj.mas strih na tuto penazenku alebo podla coho si robila?dakujem

lenasss
3. júl 2013

@nikil tahle je můj střih,ale mám střih na menší

emilly9
3. júl 2013

@crawler ty jsou krásné, ale jak to vypadá zespodu? Nevadí tam ty švy? Jaký to je materiál? Já jsem také přemýšlela, že takhle bych mohla pak zužitkovat zbytky, ale právě ty švy mě trochu odrazovaly....

emilly9
3. júl 2013

@katkuz tak jsem dělala nějakou objednávku v galanterii a objednala jsem ještě ty kuličky, ale tam to mají zase na litry... tak mám 20 litrů, to jsem zvědavá 🙂

crawler
3. júl 2013

@emilly9 je to bavlna s elastanem - švy jsou na plocho - je to OL a prošité z lícu, takže se nikde nekrabatí😉 absolutně ničemu to nevadí 😉pokud by to bylo neprošité, tak jo, ale takhle si švový přídavek "lehne"

emilly9
3. júl 2013

@crawler nemohla bys pak hodit fotku, jak to vypadá?

crawler
3. júl 2013

@emilly9 z rubu? ok, ale zítra budu pryč, tak nevím až se vrátím, zda bude ještě světlo na focení, ale když jo, tak Ti to sem hodím 😉

emilly9
3. júl 2013

@crawler jasně, to nepospíchá... Moc dík

martulinecek
4. júl 2013

@arlette a jak ten stroj musím nastavit,zkoušela jsem ale nešlo mi to s tím,musím ubrat na stehu nebo přidat

nikil
4. júl 2013

@lenasss a mohla by si mi poslat ten strih?chcela by som nieco take usit.

mamata
4. júl 2013

dobré ráno, asi na jaře se tu mezi vámi objevil návod na šitou peněženku, tak dlouho jsem otálela, až nevím, na koho se obrátit, Lenass ho už nemá, moc prosím

mamata
4. júl 2013

tak ji Lenass přece jenom našla, mám návod na peněženku

zdeann
4. júl 2013

@mamata Můžu požádat o odkaz? Díky 🙂

snowwitch
4. júl 2013

Holky, prosím, nějakej tip, jak ušít plavečky pro 2,5leťačku? Mám v plánu jenom kalhotky, ale nevím, jestli k nožkám dát lastin, nebo olemovat lemgumkou, co dát do pasu....prosím...

kuna
4. júl 2013

moje včerejší tvoření

1. kalhoty 3/4 pro J., tentokrát už správná velikost 🙂
2. moje první prdeláčky, jsou z manželovy košile. Má múza se jistě poznává, pro ostatní prásknu, že je to @jitu22 😉