Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna Jen mi přijde, že jsou menší, než jsem čekala... jako noční plenu pod ně nedám, to bych asi musela střihnout o velikost větší. Ale jinak je K. ani nechtěla sundat, když jsem jí je zkoušela (původně byly zamýšlené jako pyžamové kalhoty, ale asi to budou i tepláčky)... no a už jsou v prádle, odplenkování je dřina 😝
@martulinecek já řasím pružnou nití, takovou tou tenkou gumičkou 🙂
@arlette a jak ten stroj musím nastavit,zkoušela jsem ale nešlo mi to s tím,musím ubrat na stehu nebo přidat
dobré ráno, asi na jaře se tu mezi vámi objevil návod na šitou peněženku, tak dlouho jsem otálela, až nevím, na koho se obrátit, Lenass ho už nemá, moc prosím
tak ji Lenass přece jenom našla, mám návod na peněženku
Holky, prosím, nějakej tip, jak ušít plavečky pro 2,5leťačku? Mám v plánu jenom kalhotky, ale nevím, jestli k nožkám dát lastin, nebo olemovat lemgumkou, co dát do pasu....prosím...

@emilly9 ja som kupovala PES gulicky v galanterke - len si nepametam ci to bolo 0,5 alebo 1 kg balenie a bolo toho velka (vecsia ako tescova) igelitka - to som Ti vsak asi velmi nepomohla 😀 ale ak by si mala viac vyuzijes na vyplnenie napr na textil.hracky alebo urobis vankusikov viac - tych nikdy nie je dost - ja pre krpcov teda vankuse velmi neplnim takze mi to balenie vydrzalo dlhsie