Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zdeann viděla jsem je tady http://www.galanterie-latky.cz/katalog/kovova-g...
Robila ste niektora lemovanie krku (riasenie) lastinom?
Akurat sijem mojej malej satky z letneho ottobre a je tam brutalny vystrih, ktory sa ma
najprv ale prejst lastinom.
Skusala som to len patentom na OL obsit ale je to na prd.
Potrebovala by som poradit ci sa ma lastin zakoncit do tubusu, akym stehom ho sit ci 3-krokym cikcakom ci na OL a potom
aku dlzku patentu mam odstrihnut na olemovanie OL ked uz to bude stiahnute lastinom.
Dakujem za rady.
baby akurát si listujem nové ottobre a som nadšená, mám pocit, že z posledných 4 čísel je najlepšie 😵 😵 😵 😵 už len šiť, som posledný mesiac nič neurobila ale v nedeľu mi príde OL 😀 😀 😀 😀 tak sa budem chvíľu čudovať zasa
taky jsem se na něj dívala a pořídím si ho, jen by mě zajímalo, z jaké látky je asi ušitý ten dívčí kabát-bunda......
@ellysa Ja mám nite Hard, 5000 yard. Mám 5 farieb - biela, krémová,svetlo modrá, svetlo zelená a hnedá. Šijem teda len chlapčenské veci, ale zatiaľ mi to úplne stačí.
ASPO používám, ptž většinou šiju dívčí a dámské věci, což je zase jemnější šití
@mamata
@zuzu_epona
@veronik77 a kupujete cez net, či priamo v galantérii? ja som si svojich pár čo mám kupovala v galantérke a nepátrala som kde sa to oplatí viac, ale tak toto je pomerne viac nití
@snowwitch Já mám kupované plavky pro 2-3 leťačku a mám v plánu podle nich ušít další. Okolo nožiček a bříška je všitá plavková guma, tak jsem si jí v galanterce taky koupila. Je to šité tak, že na OL je přišitá ta gumka k látce - okraj gumky a látky u sebe a pak se to otočí (po ušití na OL), aby se gumka schovala a je to obšité na COL - stačil by podle mne i cikcak na normo stroji. Koukni na dospělácké plavky je to šité stejně - dokonce mám jedny s COL a jedny z tím cikcakem.
A šité je to normální nití, není potřeba používat nějaké speciální.
@ellysa
Ja si kupujem v galanterke Belfil S tusim tisicky su to, jedna spulka 1,6€.
Su fajn a na CL sa netrhaju. A kup 4-5ks zo zakladnych farieb, resp. spodne cievky a budes si tam
namotavat. Ja to robim
teraz tak lebo aj na CL aj obyc masinu
potrebujem. Tak mam namotane aj na cievkach.
@emilly9 nebo ronopast, ten není tak tuhý. V nejhorším aspoň nějaký hodně tuhý vlizelín, pokud se ti nechce tyto výztuhy kupovat na netu. A podžehlit jím všechny hlavní části. Souhlasím s @kamishek, jinak by to nešlo vyprát, navíc by se tam ten karton časem rozcupoval.
@snowwitch my máme ještě na origoš plavkách jiný postup. Okraje ustřihnout o cca 1cm navíc, olemovat úzkým stehem na OL a pak ten 1cm od okraje našít tenkou gumičku, kterou natahuješ. Vytvoří to takový hezký kanýrek.
@emilly9 krása, ja sa chystám na niečo podobné už dlho http://pinterest.com/pin/266275396690355274/
@diapozitiv01 ako spodné cievky nechápem 😅
@ellysa
Umelohmotnu cievku, kde namotavas spodnu nit na rovnostehu 🙂)
@martulinecek no nastavení mám jako když šiju běžně. Pružnou nit mám zespodu a nahoře normální nit. Steh mívám na nejdelší.
Tak jsem dneska šila tepláky Adamovi na tábor a zlomila dvojjehlu. Švihla mě do tváře pod oko, no docela jsem se lekla, kdyby to bylo do oka - brrr. Vůbec nechápu, jak se to mohlo stát? Byla úplně nová. Jestli to byl tlustý materiál a slabá jehla? Nebo že jsem na tepláky nepoužila stretch jehlu, ale normální? - jinou jsem neměla... No nevím, musím tedy dokoupit nové.
Jinak jsem koukala na střihy od Caramilly, chtěla bych zkusit ty softshellové kalhoty, ale zjistila jsem, že jsou jen do velikosti 110. Šila některá ty soft kalhoty větší?
holky za kolik kupujete časáky se střihama?a jaký ottobre a burda je i něco jinýho? dík
@arlette aha tak to zkusím,dík
@emilly9 těžko říct, jehly jsou potvory, ale tak mohla být tenká, to jo. Jinak jak píše Verča, podle střihu na tepláky.
@martulinecek ottobre za cenu, co maji na pattistudio. Získáš hafo dobrých střihů za levnou cenu. Nebo se dají střihy koupit i jednotlivě, třeba @caramilla má na svých stránkách jednotlivé střihy za ceny velmi lidové http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/strihy-a-navody

Kde berete kovové růžky na peněženky?