icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
5. júl 2013

@emilly9 Já si teď poslední střih udělala sama, ale pokud máš nějaký tepláky, který vám sedí, tak to můžeš udělat podle nich, jak píšou holky, nebo džíny,ale u riflí to chce přidat tak 5cm, protože u softu se počítá s tím, že se pod něho musí něco vejít.
S jehlou jaký máš stroj? Už si šila dvojjehlou normálně a bylo to v pohodě? Třeba tričko?

petkasv
5. júl 2013

@martulinecek tady u nás se asi nic moc jinýho sehnat nedá, než OT a burda, pak jak tí píše kuna - Ekozahrada a pak, tady mají nějaké střihy zadarmo, nebo zaplatíš 🙂 https://www.sites.google.com/site/sikulici/ a pak kupujeme na Farbenmix.de tam je milion zajímavých střihů 🙂

emilly9
5. júl 2013

@petkasv s dvojjehlou jsem právě šila poprvé ty tepláky....

@kuna
@veronik77
jenže na střih na tepláky /nebo kalhoty/, tam nejsou tak pěkně udělané ty barevné kapsy a já naprosto nevím, jak to udělat ☹

petkasv
5. júl 2013

@emilly9 a co máš za stroj, možná už to tu psala, ale pro mě prosím ještě jednou 🙂 jinak to přeci nevadí, že zrovna v OT nejsou ty barvné kapsy - to právě vymyslela Car, ale tak si obkreslíš ty tepláky z OT a můžeš je dávat dohromady podle fotonávodu od Car, a místo kapes, který mají v OT napsaný, vystřihneš barevnou látku, ve tvaru kapsy, buď jí podšiješ tou teplákovinou, nebo ne a pak si ji přišpendlíš k PD a našiješ a pak budeš postupovat podle fotonávodu - sešít přední nohavice k sobě, pak zadní, a pak vnější boky a vnitřek, dát náplety, nebo gumu a hotovo 🙂

martulinecek
5. júl 2013

moje ranní jednoduché dílo na ven

martulinecek
5. júl 2013

tak a druhý s mtýlkem

ellysa
5. júl 2013

šiť nestíham, ale tak niečo čo som stihla aj s krpcom na prse a malou na kolene-btw-vznik náramku pre malú mal zaujímavý priebeh, mala mi podávať korálky a zrazu len, mami ja mám korálku v nose, no ma skoro je... ale vyfúkli sme našťastie

kuna
5. júl 2013

@emilly9 jak už ti popsala @petkasv a pokud chceš grafický návod, tak kromě těch stránek caramilly ještě kukni třeba sem http://www.farbenmix.de/en/ivy-fotoanleitung.html

kuna
5. júl 2013

@ellysa jej...no ale dobře to dopadlo a náramky krásné 🙂

martulinecek
5. júl 2013

a moje první aplikace

ellysa
5. júl 2013

nemáte náhodou návod na takú látkovú baby loptu-dnu rolnička a stužky z nej trčia, viem, že som ho videla ale neviem ho nájsť

a_lexa
5. júl 2013

Tak jsem si po povodních také udělala čas na šití 🙂. Nepadající deka NE-jen do kočárku.
@martulinecek aplikace se ti moc povedla a kraťásky také (pro mě by to tedy jednoduché dílko nebylo) 😉
@ellysa náramky super

ellysa
5. júl 2013

@a_lexa uzasna pofot aj ako mas poriesene nepadanie

a_lexa
5. júl 2013

@ellysa děkuji 🙂 . Na každé straně deky je všité oko z kulaté gumy, které je možné uchytit na (sundavací) madlo před dítě, nebo také jako to mám já chytit za stříšku.Oko uděláš tam vysoko jak vysoký chceš ten přehyb (já mám na každé straně 2 oka - jedno pro sezení a druhé pro ležení - to jsem potřebovala trochu níž. Také mohu deku podhrnout a to druhé oko zaháknout a vytvořím takovou jako kapsu na nohy. 😉

ellysa
5. júl 2013

@a_lexa a môžem byť ešte zvedavá aký má rozmer?

a_lexa
5. júl 2013

@ellysa původně měla být 75x100, ale při šití se to nějak hrnulo 😝 ....klouzalo 😠 .....naspolupracovalo 😉 , takže má 73x95 😀 PS: do kočárku by mohla být klidně i menší, ale když ji chceš používat i mimo - v parku, do potýlky....atd, tak je lepší nechat ji větší.

winnyfred
5. júl 2013

tak po dlouhé době zas něco ode mně 🙂 kraťasy pro dceru a zavinovačka pro kamarádku měla být pro chlapečka, ale nakonec je z toho holčička 😀

wasu
5. júl 2013

jé máte tady moc hezké výrobky....ta deka je krásná
Chtěla jsem se zeptat chtěla bych si ušít vkládačky ( jsem těhu, takže nemám praxi) a někde jsem četla, že i z ručníku z ikei se dá, používal to někdo? a poradíte jaké velikosti nejvíc užiju? Díky moc

winnyfred
5. júl 2013

prosím pěkně potřebuji radu chci ušít mladýmu svrchňáky ty co máme doma kupované nám špatně sedí protože používám klasické čč máte někdo osvědčený střih?

bordino
5. júl 2013

zdravím po týdnu pracovní dovolené, strhala jsem své rekordy, ve 4 odpoledne jsem si začala šít nosící kabát a kolem půlnoci jsem ho doddělávala 😀 jen nejsou lidi, kdo by mě vyfotil, ale myslím, že je fakt podařený 😀

veronik77
5. júl 2013

@bordino tak ho vyfot jen tak 😎

crawler
5. júl 2013

@ellysa stačí bílá, černá a pak taková béžová - tuším se jí říká "ecru" odstín - tyhle bohatě ti stačí a většina z nás má asi Hardy z hromadky od @sinala 😉

crawler
5. júl 2013

@wasu já používám jako malé vkládačky ty žínky z ikea (dětské) a skládám normálně na třetiny - není třeba nic stříhat (no možná ty poutka) a máš to 😉
@winnyfred já používám také čč a vv, takže jsem si vychytala svůj vlastní střih - to je asi nejlepší varianta - když sama dle svého dítěte uděláš střih - časem ho vychytáš 😉

sinala
5. júl 2013

@wasu já používám ručník z IKEA, takový menší, ale on už není v nabídce ☹ , stál 5 Kč a skládám ho na třetiny a napůl.
@winnyfred já jsem svrchňáky šila podle střihu od caramily ( v té době nebyl placený, tak nevím, který střih prodává), jedny s křidélkama a jedny bez a používám ho na čč a sedí nám

winnyfred
5. júl 2013

crawler 🙂 když na tohle já sem levá já umim šít jen podle střihu 😒
sinala je děkuji to nevadí že to bude placené hlavně když mu to bude sedět tak já mrknu ke caramile

wasu
5. júl 2013

@crawler díky nakoupím žínky a stačí těch 10 pro začátek neba mám vzít rovnou 20 ?

emilly9
5. júl 2013

@petkasv stroj mám Brother innov 10.
Takže ty barevné kapsy se našívají na tu látku předního dílu? Já myslela, že to je nějak vystřižené... Musím to ještě pak nějak promyslet...

A kde objednáváte ten softsheel?

Jinak já si včera udělala radost a objednala jsem tuto látku, už se moc těším, až dojde, bude z ní balonová sukně pro mě a pro Emilly a možná ještě taška na kočárek... Jsem zvědavá, jak to teda zvládnu 🙂

sinala
5. júl 2013

@winnyfred nejde o placení, ale ona měla více střihů....

petkasv
5. júl 2013

@emilly9 aha tak to nebude strojem, jestli byla jehla nová a nepoužitá tak těžko byla tupá, ale možná si to měla špatně navlečené, jedna nit musí procházet všemi očky a jedna by tím předposledním před jehlou vést neměla, jestli mi rozumíš 🙂 ano u těch kalhot podle Car to stačí našít na PD a je to, u tepláků z OT dělají většinou kapsy jiné 🙂 ale musíš na tom předním dílu vystřihnout ten otvor pro ruce - pod ním je ta barevná látka vidět🙂

petkasv
5. júl 2013

@winnyfred Car teď objednávky nebere, takže si budeš muset nějako chvilku počkat, není tu 🙂