Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak jsem se konečně zase dostala na chvilku ke stroji a udělala si radost turkama pro mě a pro Štěpu kraťasy (má první kapsa u kalhot 🙂 ). mám ještě rozdělanou vestu pro Ondru,ale nějak ji nemůžu dodělat. 🙂 😒 ... a vás zkušených se ptám - jak šít vestu - respektive co dřív a co potom, zip, kapuce,spodní lem??
@emilly9 - pokud bych dělala jen nánožník, tak bych volila jiný materiál - kočárkovinu, nepromokavý šusťák...atd. Z toho PULu by to asi šlo také, ale asi by to vyšlo celkem draho (340-390,-Kč/m) 😝 a také je dost tenký a bála bych se že by se rychle zničil. No ikdyž......že by...... 😅 😉 Já jsem potřebovala spíš deku, kterou můžu dát prckovi i do postýlky na zachumlání. 🙂
@a_lexa dík,ale myslím že se to rozpadne jakmile to vyperu,máš to mooc hezkýý
@anitramv já bych přišila ramena k sobě, pak kapucu a pak zip, jestli máš nějaké krytí zipu, existujou pro mě dva známé způsoby jak to udělat 🙂 jeden je http://www.farbenmix.de/de/philippa-fotoanleitu... tady a druhý má Car http://ekozahrada.blog.cz/1306/bunda-s-raglanov...
to krytí zipů můžeš úplně vynechat - dáš si lícem na líc bundy a přišiješ, otočíš a můžeš prošít z lícové strany 🙂
@petkasv děkuji , krytí zipu dělat nebudu ,už jsem dělala vestu tomu většímu a tam jsem to všechno nějak zakamuflovala, ale teď právě bych to chtěla udělat lepšeji 🙂 a z minula vím že jsem některé věci udělala "špatně"... zip šiju úplně obyčejně bez krytí, ale třeba se k tomu krytí také jednou dopracuji 😀
jinak holky ještě jedna otázka. tak moc jsem chtěla malého překvapit a udělat mu radost těma novinovýma kraťáskama,že jsem tu látku zapomněla předeprat, 😝 je to bavlna (plátno) jak hodně se to při praní srazí?? nevíte někdo??
a potřebuju coverlock, ach jo 😀 Nahlodána @medvidekponco zvažuju huskylock S21, over i cover v jednom.... proč jenom nekradu 😀
případně, máte recenze na coverlock Luznik? Cena velmi příznivá, ale nerada bych koupila šmejd
Ty chceš hračku pro Jolču, že zvažuješ Lucznik 😀
@medvidekponco hm, chci něco, na co mám 😀 😀
mám dotaz,objednala jsem si teplákovinu a chci se zeptat jakej je rozdíl mezi počesanou,nepočesanou atd. dík
@martulinecek třeba ti to pomůže 😉 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Tak tady moje včerejší počiny, manžel 3/4roku nehrál na bubny, a v týdnu ho poprosil kamarád, jestli by nemohl odjet pár koncertů s nima, jenže se mu díky tomu i změnil šatník, takže včera bych řekla, že opravdu ocenil mé zásoby látek 😝 😝 😝 😝 a za hodinu vznikly jeho dvě bubnovací tílka, bohužel si odvezl bicí a to tvrdě obrečela Bětuška, že nemá do čeho dělat buchy, buchy 🙂 🙂 a moje prvotina - mikina pro mě, musim jí ještě trochu zůžit, ale jinak jsem moooc spokojená 🙂 ještě si ušiju jednu bílou, těžce praktickou 😀 😀 😀

@a_lexa to je krása!!! Je to z nepromokavé látky (ta hnědá od Kaufmana, myslím?)