icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

emilly9
5. júl 2013

@a_lexa to je krása!!! Je to z nepromokavé látky (ta hnědá od Kaufmana, myslím?)

emilly9
5. júl 2013

@petkasv já tam v návodu mám napsané, že jedna normální niť vede levou jehlou a ta druhá špulka tou pravou jehlou....

winnyfred
5. júl 2013

@sinala jj už sem na to koukala nejvíc se mi líbí ten střih s křidélky mám ho radšp

@petkasv aha tak si chvilku počkám no

a_lexa
5. júl 2013

@emilly9 -děkuji za pochvalu. Není to nepromokavé, to je bavlněné plátno (dinouši) a druhá strana coral fleece (tyrkys). Takže když poprchává je nutná pláštěnka nebo nánožník. 😉

emilly9
5. júl 2013

@a_lexa já jsem právě chtěla něco podobného, ale v tom nepromokavém stylu - takový nánožník. Bohužel ho k mému kočárku nedělají ☹

anitramv
5. júl 2013

tak jsem se konečně zase dostala na chvilku ke stroji a udělala si radost turkama pro mě a pro Štěpu kraťasy (má první kapsa u kalhot 🙂 ). mám ještě rozdělanou vestu pro Ondru,ale nějak ji nemůžu dodělat. 🙂 😒 ... a vás zkušených se ptám - jak šít vestu - respektive co dřív a co potom, zip, kapuce,spodní lem??

a_lexa
5. júl 2013

@emilly9 - pokud bych dělala jen nánožník, tak bych volila jiný materiál - kočárkovinu, nepromokavý šusťák...atd. Z toho PULu by to asi šlo také, ale asi by to vyšlo celkem draho (340-390,-Kč/m) 😝 a také je dost tenký a bála bych se že by se rychle zničil. No ikdyž......že by...... 😅 😉 Já jsem potřebovala spíš deku, kterou můžu dát prckovi i do postýlky na zachumlání. 🙂

jieff
5. júl 2013

@winnyfred taky doporučuju svrchňáky od caramilly oběma dětem seděly a sedí🙂

martulinecek
6. júl 2013

@a_lexa dík,ale myslím že se to rozpadne jakmile to vyperu,máš to mooc hezkýý

martulinecek
6. júl 2013

tak včerejší dílko,holky byly u babči tak jsem toho využila a řádila,legínky

petkasv
6. júl 2013

@anitramv já bych přišila ramena k sobě, pak kapucu a pak zip, jestli máš nějaké krytí zipu, existujou pro mě dva známé způsoby jak to udělat 🙂 jeden je http://www.farbenmix.de/de/philippa-fotoanleitu... tady a druhý má Car http://ekozahrada.blog.cz/1306/bunda-s-raglanov...
to krytí zipů můžeš úplně vynechat - dáš si lícem na líc bundy a přišiješ, otočíš a můžeš prošít z lícové strany 🙂

anitramv
6. júl 2013

@petkasv děkuji , krytí zipu dělat nebudu ,už jsem dělala vestu tomu většímu a tam jsem to všechno nějak zakamuflovala, ale teď právě bych to chtěla udělat lepšeji 🙂 a z minula vím že jsem některé věci udělala "špatně"... zip šiju úplně obyčejně bez krytí, ale třeba se k tomu krytí také jednou dopracuji 😀

jinak holky ještě jedna otázka. tak moc jsem chtěla malého překvapit a udělat mu radost těma novinovýma kraťáskama,že jsem tu látku zapomněla předeprat, 😝 je to bavlna (plátno) jak hodně se to při praní srazí?? nevíte někdo??

bordino
6. júl 2013

jsme na skok doma, tak jenom rychlé doplnění šatníku, kalhotky pro Jolí (pořád hledám ideální střih a asi jsem ho našla) a bambusový overal do šátku pro Jášulu

bordino
6. júl 2013

a potřebuju coverlock, ach jo 😀 Nahlodána @medvidekponco zvažuju huskylock S21, over i cover v jednom.... proč jenom nekradu 😀

bordino
6. júl 2013

případně, máte recenze na coverlock Luznik? Cena velmi příznivá, ale nerada bych koupila šmejd

medvidekponco
6. júl 2013

Ty chceš hračku pro Jolču, že zvažuješ Lucznik 😀

bordino
6. júl 2013

@medvidekponco hm, chci něco, na co mám 😀 😀

behulka
6. júl 2013

Peračník hotov, ďakujem všetkým za rady, aj za návod na peňaženku - už mám v hlave i druhú peňaženkovú verziu, nech sa tam dajú aj zapichovať pastelky a perá.

katkuz
6. júl 2013

@anitramv velmi sa mi pacia tie novinove kratasy - tiez som chcela tu latku ale v kamennych som ju nevidela a platit postovne kvoli malemu mnozstvu sa mi nechce 😀 ja som predpierala platno 100% bavlnu a meter sa mi zrazil asi o 2,5-3 cm.

lenasss
6. júl 2013

@behulka tak to je úžasné 😵 😵 😵

martulinecek
6. júl 2013

mám dotaz,objednala jsem si teplákovinu a chci se zeptat jakej je rozdíl mezi počesanou,nepočesanou atd. dík

kuna
6. júl 2013

@behulka to je super! Strih sis delala sama?

petkasv
6. júl 2013

@behulka to je krásný 😵 😵

petkasv
6. júl 2013

Tak tady moje včerejší počiny, manžel 3/4roku nehrál na bubny, a v týdnu ho poprosil kamarád, jestli by nemohl odjet pár koncertů s nima, jenže se mu díky tomu i změnil šatník, takže včera bych řekla, že opravdu ocenil mé zásoby látek 😝 😝 😝 😝 a za hodinu vznikly jeho dvě bubnovací tílka, bohužel si odvezl bicí a to tvrdě obrečela Bětuška, že nemá do čeho dělat buchy, buchy 🙂 🙂 a moje prvotina - mikina pro mě, musim jí ještě trochu zůžit, ale jinak jsem moooc spokojená 🙂 ještě si ušiju jednu bílou, těžce praktickou 😀 😀 😀

behulka
6. júl 2013

ďakujem vám za pochvalu 🙂
@kuna strih je od oka, 4 rovnaké diely. V plutvách karimatka a rozstrihaný plastový obal od zmrzliny.

a_lexa
6. júl 2013

@behulka 😵 super - nádherné. 😵

winnyfred
6. júl 2013

tak ještě trochu ode mě 🙂 kalhoty už mají špinavá kolena a tričko už je taky něčím pokecané ty moje děti sou hrozný prasátka 😀

winnyfred
6. júl 2013

ještě slintáček ze zbytků

crawler
6. júl 2013

@wasu vezmi 10 a uvidíš, jak ti budou vyhovovat 😉 dokoupit je pak můžeš vždycky 😉