icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
6. júl 2013

@bordino hele o stroj nemluv, nepiš 😀 😀 😀 už přes týden vybírám rovnosteh a jde mi z toho hlava kolem 😀 😀 😀 a hrozný je, že tím, že jsem zjistila po čem mé srdce touží, tak prostě odmítám šít na tom starým vetešníkovi 🙂 🙂 🙂

ucitelka70
6. júl 2013

@petkasv no bude iný level.... aj tak veľa šiješ, budeš ešte viac.... kočky ťa nechajú.... aby sa parádili...

petkasv
6. júl 2013

@ucitelka70 to máš pravdu, úplně se třesu nad vyšívacíma stehama a to že se mi nebude neustále povolovat napětí spodní nitě a jednou to našteluju a bude to dobré na to se fakt těším jak malá holka a na vyšívání knoflíkových dírek no ani nemluvím, fakt mi to ten život ulehčí 🙂 🙂 🙂 jen vybrat, který z těch pěti bude ten pravý 😀 😀 😀

ucitelka70
6. júl 2013

@petkasv teraz na akom stroji šiješ? a čo máš vyhliadnuté?

lip72
6. júl 2013

Přeji hezký večer, po dlouhé době zase něco přiložím, říkala jsem si, že nebudu tady dávat fotky co ušiju ( moc nerada se chlubím...ráda se dívám na druhé díla 😎 ) ale jak vidím ty krásné věci co tady dáváte, tak neodolám a něco přidám 🙂 Musela jsem starším synům našít boxerky, slíbila jsem jim to a po dlouhé době se na to vrhla a oni chtějí ještě 😲 a pak jedna bundička Zorian na nejmenšího a zrovna začalo krásné počasí 🙂 střih budu muset ještě nějak vypilovat, nesedí na šířku, je to široké, tak druhá černá snad bude lepší 😵

mamata
6. júl 2013

ženský, nešila jste některá podle ottobre 2/2009 jarní dámský kabát??

petkasv
6. júl 2013

@ucitelka70 teď šiju na nějaký sto let starý čajce nebo luzniku ani nevím co pořádně je, ale podle mě jsou oba hodně podobný, mám ho půl roku po seřízení a jsem z něho opět zoufalá 😀 😀 teď vybírám mezi Brother NV 35, 55 a Veronika 600, 707 , už to není ani o penězích ale o servisu a dostupných ND a toho jak se mi který bude líbit 😀 😀 😀

petkasv
6. júl 2013

@lip72 teda boxerky jsou hustý, fakt jak kupovaný 😵

sinala
6. júl 2013

@lip72 no fakt super

lip72
6. júl 2013

@petkasv děkuji 🙂 boxerky jsou z Dadky a ze zbytků úpletu co mám doma, ale kluci moc nechtěli jednobarevné, dokonce chtěli aby měli i své značky na boxerkách aby si je navzájem nebrali 😀

palosek
7. júl 2013

@petkasv 😀 😀 přesně tenhle střih pánských tílek jsem šila pro muže. Skvělé na léto...jednolíc od animal si moooc pochvaluje 😉

petkasv
7. júl 2013

@palosek no vidíš 😀 😀 😀 mě ten jednolíc přijde dost teplý, to černé je z něho, ale modré je z oboulícu z wendy a to mi přijde takové "lehčí", ale je mu to je fuk, odehrál to v obouch 😀 😀 😀 😀 jo a prý mohly být volnější, tak jsem mu řekla že na slony tuny látek nevedu .-p 😝 😝 😝

lenasss
7. júl 2013

@petkasv prosím tě a střih na to tílko někde najdu? Já nemám ani jeden na chlapa 😝 a on už prudí taky,že potřebuje 😝 😝

lenasss
7. júl 2013

a ještě jste sem někdo kdysi dávaly střih myslím,že byl volně stažitelný na pánské kraťasy a já si ho blbec neuložila 😝 a léto nám začíná a já stejně nešiju 😀 😀 😀 😀

palosek
7. júl 2013

@petkasv jj, taky jsem čekala, že to bude tenčí, ale vydrží 😀
@lenasss střih na tilko i kratasy jsem delala dle jeho oblíbených.... A povedlo se. Střihy z časopisu na naše moravské postavy často nesedí, nebo neumím premerovat. 😀

petkasv
7. júl 2013

@lenasss střih na tílko na mého sloníka fakt asi neexistuje, vzala jsem jeho míry a už to jelo 🙂 průramky, délku zad a šířku pupíku 😉 a šířku paže 🙂 kdybych měla nějaké které by mu zůstalo tak obšlehnu to, on tu prý jedno měl ale já ho prostě nenašla, asi myši 😝 😝 😝 😝 😝 😝

ucitelka70
7. júl 2013

@lenasss neviem, niekto sem dal tento link, kukni,či nájdeš čo potrebuješ https://sites.google.com/site/sikulici/jak-na-t...

ucitelka70
7. júl 2013
zuzikkaa
7. júl 2013

►► dievčatá,, kde kúpim PUL za dobrú cenu na SK ??? Prípadne z Čiech ak sa oplatí... prípadne by som sa pridala k objednávke ak sa niekto chystá kupovať... ►► Ďakujem 😉

ucitelka70
7. júl 2013

@zuzikkaa ahoj, detivbavlnke.sk, z čiech sijemedetem.cz

ucitelka70
7. júl 2013

ak by niekto chcel - háčkovaný motýľ a kadečo dalšie http://tusendria.xn----mtbqfo1a4d.com/rubric/14...

papajka7
8. júl 2013

@behulka ten peracnik je 😵 😵 😵 ,idem ho aj ja skusit,prosim ta cim si vystuzovala ,to telo,a neposkytla by si aj strih 😅

avals
8. júl 2013

ahojte, neviete mi niekto poradit preco mi to asi robi? uz som vimenila aj ihly a nic stale to iste..... som sa na to pozerala a ten spodny chapac mi tu jednu ihlovu nit niekedy nevezme a potom to takto vynecha. Dakujem

petkasv
8. júl 2013

@avals vyměnila si nitě?

avals
8. júl 2013

@petkasv hej aj to som uz spravila a stale to robi....

crawler
8. júl 2013

@avals máš tam jehlu zaraženou na doraz?

avals
8. júl 2013

@crawler hej vsetko je ok akurat to zle sije 😒

behulka
8. júl 2013

@papajka7 strih odfotím, i tak to máš u mňa za capačky 😵 Telo len tenučkým vatelínom, no myslím, že by ani nemuselo byť. Dajú sa niekde pozrieť tvoje fotky zo zmazeného fotoblogu?

kuna
8. júl 2013

oboustranný klobouček, ještě musím udělat dírky na protažení šňůrek na druhou stranu

ellysa
8. júl 2013

dobré ránko, tak OL už doma, len som ho ešte ani z krabice nevybrala, nestíham, len sa chcem spýtať, mama mi bola v galantérke kúpiť nejaké nite, a že jej povedali, že mi stačia 3 špulky, tak mám po tri špulky. Nechápem, bola som v tom, že mi treba 4 a ešte ihly idú do OL špeciálne? mám ho z druhej ruky, tak chcem kúpiť nové