Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv no bude iný level.... aj tak veľa šiješ, budeš ešte viac.... kočky ťa nechajú.... aby sa parádili...
@ucitelka70 to máš pravdu, úplně se třesu nad vyšívacíma stehama a to že se mi nebude neustále povolovat napětí spodní nitě a jednou to našteluju a bude to dobré na to se fakt těším jak malá holka a na vyšívání knoflíkových dírek no ani nemluvím, fakt mi to ten život ulehčí 🙂 🙂 🙂 jen vybrat, který z těch pěti bude ten pravý 😀 😀 😀
@petkasv teraz na akom stroji šiješ? a čo máš vyhliadnuté?
Přeji hezký večer, po dlouhé době zase něco přiložím, říkala jsem si, že nebudu tady dávat fotky co ušiju ( moc nerada se chlubím...ráda se dívám na druhé díla 😎 ) ale jak vidím ty krásné věci co tady dáváte, tak neodolám a něco přidám 🙂 Musela jsem starším synům našít boxerky, slíbila jsem jim to a po dlouhé době se na to vrhla a oni chtějí ještě 😲 a pak jedna bundička Zorian na nejmenšího a zrovna začalo krásné počasí 🙂 střih budu muset ještě nějak vypilovat, nesedí na šířku, je to široké, tak druhá černá snad bude lepší 😵
ženský, nešila jste některá podle ottobre 2/2009 jarní dámský kabát??
@ucitelka70 teď šiju na nějaký sto let starý čajce nebo luzniku ani nevím co pořádně je, ale podle mě jsou oba hodně podobný, mám ho půl roku po seřízení a jsem z něho opět zoufalá 😀 😀 teď vybírám mezi Brother NV 35, 55 a Veronika 600, 707 , už to není ani o penězích ale o servisu a dostupných ND a toho jak se mi který bude líbit 😀 😀 😀
a ještě jste sem někdo kdysi dávaly střih myslím,že byl volně stažitelný na pánské kraťasy a já si ho blbec neuložila 😝 a léto nám začíná a já stejně nešiju 😀 😀 😀 😀
@lenasss neviem, niekto sem dal tento link, kukni,či nájdeš čo potrebuješ https://sites.google.com/site/sikulici/jak-na-t...
@emilly9 skús kuknúť kapsy tu napr. https://sites.google.com/site/sikulici/vase-nap...
►► dievčatá,, kde kúpim PUL za dobrú cenu na SK ??? Prípadne z Čiech ak sa oplatí... prípadne by som sa pridala k objednávke ak sa niekto chystá kupovať... ►► Ďakujem 😉
@zuzikkaa ahoj, detivbavlnke.sk, z čiech sijemedetem.cz
ak by niekto chcel - háčkovaný motýľ a kadečo dalšie http://tusendria.xn----mtbqfo1a4d.com/rubric/14...
dobré ránko, tak OL už doma, len som ho ešte ani z krabice nevybrala, nestíham, len sa chcem spýtať, mama mi bola v galantérke kúpiť nejaké nite, a že jej povedali, že mi stačia 3 špulky, tak mám po tri špulky. Nechápem, bola som v tom, že mi treba 4 a ešte ihly idú do OL špeciálne? mám ho z druhej ruky, tak chcem kúpiť nové

@bordino hele o stroj nemluv, nepiš 😀 😀 😀 už přes týden vybírám rovnosteh a jde mi z toho hlava kolem 😀 😀 😀 a hrozný je, že tím, že jsem zjistila po čem mé srdce touží, tak prostě odmítám šít na tom starým vetešníkovi 🙂 🙂 🙂