Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillianx sorry, akosi Tvoja otazka zapadla v mnozstve ostatnych... Ja som sa ucila sit na Veritaske, mama nam sila oblecenie a ja od strednej som si sila bluzky, sukne, nohavice.... Teraz mam Husquarnu, uplne obycajnu a v pohode. Samozrejme, nemozes cakat, ze napr. dolne okraje triciek budu ako z obchodu, ale daju sa usit pekne veci. Urcite potrebujes strecove ihly a polyesterove nite.
Co sa tyka plienok, sila som vacsinou tak, ze som obsivala okraje bud 2x cikcakom alebo 1x akoze overlockom. Ked plienku parkrat operies, tak sa nedokonalosti dokonale stratia 😉. Tak sa neboj,treba skusat a nevzdavat sa uz po prvych tridsiatich paraniach ... 😀 .
A este - velmi pruzne materialy (bamb. frote obojstranne, aksamit, merino uplet...) - diely nezosivam rovnym stehom ale malickym hustejsim cikcakom (je aj specialny rovny steh na pruzne materialy, ale ja rasdej sijem tym malym cikcakom- je to rychlejsie).
Ahoj holky,
tak jsme doma z porodnice a máme novou modelku - Elinku (2,8kg, 48cm).
Nechala mě poslušně v úterý došít posletních pár kousků "s vysokou prioritou" a ve středu večer jsme valili do porodnice... 🙂 Tak jen co se mi bude líp sedět, zase nažhavíme stroj 😉
A co je kde petrolejového nebo tyrkysového? Na to já slyším 😀 Hoďte odkaz, pls...
@maly_prcek Gratuluju moc!!! Už se těšíme na fotky🙂 😀
Odkaz nechtěj, nechtěj...
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?pli=1&k...
😀
@maly_prcek moc gratuluju!
@lillianx já taky nemám overlock, stroj mám sice nový, ale Veritasky jsou kvalitní. Mně hodně pomohlo to, že jsem si kráčející patku http://www.sicistroje.net/produkt.asp?produktid... a došlo to tak daleko, že s ní šiju skoro vše. Úplety se netahají, je to parádička.
Holky, chápu dobře, že se do té tabulky přidává množství látky v metrech, takže když napíšu 1, tak myslím 1 metr a ne 1kg?
Jo a co si myslíte o patkách s ořezem pro běžný šicí stroj? Můžu dosáhnout tak hezkého výsledku, jako s overlockem, nebo je to blbost?
@maly_prcek gratuluji ať jste zdravé 😉
@maly_prcek Moc gratuluju k holčičce. To se bude šít 😀
holky MTX nechcete někdo tohle? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@maly_prcek gratuluji k maličké a těším se na fotečky
@maly_prcek juu, gratulujeme k modeline! t😵 o uz ted tuplem od stroje nevstanes! 😉
tak byste taky ale mohly doplnit ten ocel. modro - hnedy prouzek 😀
@maly_prcek gratuluju 😵
@maly_prcek Gratuluji k holčičce.
@maly_prcek Gratuluji!
@aerin vydrž, třeba si to někdo rozmyslí nebo se ještě někdo přidá...zatím je to bída, moc toho na minimum není (což teda na druhou stranu super pro rodinný rozpočet, ale ta trika holt nějaká potřebuju...)
ahojte,
poradte mi prosim, ako ziskavate strihy na sitie pre deti, ja zhanam kade-tade casopisy, ale vsade maju len burdu a v nej teda nic nie je...dakujem 😨
Aktualizace Mylly -- dnes to poslali, tak snad příští týden by to tu mohlo být. Případné pomocnice si tedy prosím promyslete, kdy by se vám to nejvíc hodilo.
@maly_prcek Moc gratuluju a jsem zvědavá na fotky!
@veroveronika www.ottobredesign.com staci 2-3 cisla a mas co sit az do puberty. ja si jinak objednavam strihy tu www.farbenmix.de/shop ale to uz je trosku drazsi.. no a pak toho furu najdes na netu, nejlip v americe, tam se o strihy rady deli 😀
@terezita ano, dakujem, len ako sa ku tomu casopisu ottobre dopracovat...u nas v stankoch take nieco ani nepoznaju.. 😅
@veroveronika ja ho objednavam primo z techle stranek. rozesilaji snad do celeho sveta. a muzes si tam prolistovat, co je ve kterem cisle, takze nekupujes zajice v pytli.
v cr se da koupit na pattistudio, ale vyjde to draz a doprava trva stejne dlouho..
@maly_prcek já už prozřetelně gratulovala před pár dny, ale když už je to ofiko, tak musím ještě raz 😉 tak ať jste zdravé holky!!!😵 a jak se rodilo podruhé?
Tak jste se během dneška činily - naplnily se další minima 😉
@maly_prcek Za petrol finerib tady děsně lobuju a už chybí jenom kousíííínek ----přidej se a máme ho doma !!!😀 A tyrkysových věcí tam je kupa, od výplňku přes oboulíc apod. 😉
Jinak holky, pokud bude chybět do minima artiklu něco málo (řekněme 1metr?), tak to mezi dané zájemkyně rozpočítám a doplním tak, že třeba každý dostane o 20-30cm víc a bude, ne?
@maly_prcek taky moc gratulujem k modelíně!
holky POMOC nemáte někdo červený flíz antipeeling s atestem pro děti k prodeji?? jen 1metr

@mooncaa Včera bylo pozdě 😀 😀 😀