Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Díky moc. A užij si víkend!
@kuna to mi povídej, jsem šila Marečkovi kalhoty a bundu z tenkého softu a skončila jsem taky málem v Bohnicích. Prošívala jsem nitěma balerina - má tady asi 3 menší špulky a jedině tento odstín vcelku dobře seděl. Trvalo mi asi 2 dny, než jsem přišla na to, že to že mi to neprovazuje je nekvalitní nití 🙂 to bylo slov.......
@danielahe dej mi svou adresu a v pondeli ti to poslu.Tady
je muj email:lip72@seznam.cz.pisu z mobilu a nemuzu najit smajliky,napsala jsi to hezky.Nic za to nechci...
pořád lepší šití než pomalé pletení 😀
třeba jich stříhá víc najednou, ono je to pak rychlejší
holky předepíráte i úplety?
@martulinecek Já ano.
@martulinecek určitě ano. Látka se vypráním mírně srazí. Jinak by hrozilo, že se srazí hotový výrobek, a někdo tu psal, že se to může srazit nejen na šířku, nebo na délku, ale třeba i diagonálně.. 😒
díky, stříhala jsem čtvery najednou a pak je to raz dva, nejdýl trvá zažehlit ty lemovací proužky na polovinu 😀
@winnyfred nemám tam nakonec nic. Zkoušela jsem prádlovou gumu - škrábe, lemgumka je taky tuhá, k tomu luxuxsnímu bambusu je to škoda. Takže lemovaní jemon nataženým bambusem, drží jí pěkně a lebedí si, že tyhle jsou nejlepší 😉
@martulinecek já předepírám všechno kromě softu
prosím, jak a k čemu při šití ten škrob používáte?
super, dakujem dievčence za tip, to som vôbec nevedela, že existuje 😀

Jdu si jen tak "odplivnout", včera jsem šila plínku a při lemování mi došla černá nit, tak jsem do rovnostehu dala černou konu Hard a teda skoro to celé letělo z okna 😠 😠 😠 Fakt jsem si uvědomila, proč stojí malá špulka Amann stejně, jako velká kóna Hard 😀 Jak já jsem nadávala, nit byla uzlíkatá, na dvou místech přerušená, trhala se...no fuj. Ještěže to OL nevadí. Musela jsem to došít tmavě modrou Mettlerkou, jinak bych byla bývala skončila v Bohnicích. Dneska jsem ráno hned mazala do galantérky doplnit zásoby 😀 😀
@lenasss moc pěkná šrajtofle 🙂