icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
12. júl 2013

@abigail1 aby sa nekrútili okraje na jednolíci, ked to predperieš, tak sa roluje

sinala
12. júl 2013

@season @mamata tento nápad psala @rina76 a já po vyzkoušení a zjištění, jak je to super, šířím dál a pořád o tom píšu 🙂 🙂 🙂
myslím, že škrob je spreji je i v Lidlu

anika142
12. júl 2013

ahojte, chcela by som sa vas opytat, z akeho materialu sijete viacvrstvove plienky na prefold? Chcem zacat s latkovanim tak studujem kym sa mala narodi. Rozmyslam ze by som nieco taketo urobila, ale otazne je pre mna material. Dakujem pekne.

mamata
12. júl 2013

@sinala skoro by to chtělo nástěnku na diskuzi, kde by byly vypíchnuté podobné zkušenosti, jako např. i to lemování triček 😀

animal
12. júl 2013

tak ukážu tvorbu po dlouhé době, hlavně jde o ty kalhoty s budnou, u které jsem málem vykvetla, jak mi na tom softu neprovala niť 🙂 to šedé triko mě mrzí, že mi nedocvaklo, že tmavá fialová na tom nebude moc kontrastní :-/
a nějaké moje letní trika, ještě mám ušité jedno (už dlouho) ale musím nažehlit kytky 🙂

katka82
12. júl 2013

@animal Eli to je nádhera 😵 😵

sinala
12. júl 2013

@animal tak krása jako vždy 🙂 A vidím, že jsem měla vzít i motýlky ne jen klučičí nažehlovačky 😀 😀 😀

animal
12. júl 2013

@sinala no ono na ty ženské toho moc nemáme, ale už jsem manžela dokopala ať udělá hvězdičky, tak máme i hvězdičky 🙂 já na sebe nechtěla tulipány a srdíčka, tak nic jiného nezbývalo

@sinala
@katka82 a děkuji za pochvalu 🙂 a na kalhotech a bundě vidím spoustu nedostatků, protože než jsem přišla na tu debilní niť, tak jsem to nějak spatlala :-/
je to ten nový soft s podšívkou, je příjemný, ale nemám čas teď zase šít, abych si ušila pro sebe kalhoty 🙂
jinak pak ještě nafotím ty dvoje šaty co už mám hotové, jen na těch jedněch nemám nažehlovajdu, tak až tam bude, tak nafotím 🙂

petkasv
12. júl 2013

@animal Eli krása 😵 😵 😵

patlalca
12. júl 2013

@lenasss díky a není 5000 větší?

winnyfred
12. júl 2013

@animal ty brďo to je krása úplně mi spdala čelist ta bunda s těma kalhotam wau uplně propracovaný 😲

veronik77
12. júl 2013

@animal 😵

patlalca
12. júl 2013

@animal ty motýlci jsou z čeho?

danielahe
12. júl 2013

@martulinecek ja taky 😉

lip72
12. júl 2013

@animal Kalhoty a bunda jsou bomba 😲 smekám 😉

petkasv
12. júl 2013

@terezita už si šila ty Rosálie? Jestli ne, tak moje a možná i @lucijan rada udělej přední díl výstřihu vyšší 🙂 Luci i nám ty prsa lezou ven 😖, při určitých pohybech jí vykukují, je to fakt blbý ☹

lenasss
12. júl 2013

@patlalca někde jsem vyčetla že 5000 je 17x...... ale nemůžu změřit 5000 se u nás nikdy neobjeví 😀 😀 😀 ale u té 2000 je ještě kus místa tak to bude stačit

katka82
12. júl 2013

@animal žádné nedostatky nevidím 😉 😀 jak jsi prosím Tě dělala to řasení u toho fialového trička???to by se mi taky líbilo 😎

terezita
12. júl 2013

@elapp nektere jsou jeste z domu latek, kdyz jsme tam nakupovaly, ted objednavam v nemecku.
@petkasv diky, no mam to nastrihany, ale neni problem smiknout ten predni dil kdyztak znova. toz to porovnam s jinyma jejich satama a uvidim, jak to bude sedet. ja ji stejne davam pod saty tricka, takze teoreticky by to zas az tak nevadilo..

ucitelka70
12. júl 2013

@animal ja som si šila bundu philippa z nového softu, je perfektný, mäkkučký § a hlavne zoštíhluje... pofotím príležitostne.... ale max. spokojnosť....

ucitelka70
12. júl 2013

@animal nádherná supravička.... máš riadnu teplákovinu našitú?

animal
12. júl 2013

@ucitelka70 a víš v čem je průser??? že je mu ta bunda velká 😀

animal
12. júl 2013

@katka82 to je nažabičkované ve dvou řadách elastickou nití (ta se dává jenom zespod)

animal
12. júl 2013

@patlalca velurové nažehlovačky 🙂

ucitelka70
12. júl 2013

@animal stále lepšie, ako by mu bola malá.... dorastie.... a ušiješ menšiu 😉

animal
12. júl 2013

@ucitelka70 ještě mu ale spíchnu rychlo obyčejné kalhoty, tyto má sváteční že ano 🙂 a ty obyč na procházky se psy 🙂

crawler
12. júl 2013

tak taky přispěju:
kapsa na vlhčené ubrousky na zakázku
kraťásky pro Fanouška
a lyocellové triko

lucijan
12. júl 2013

@petkasv já stejně jako @terezita dávám pod šaty většinou triko, nemám moc ráda na dětech holý ramena.. Tak mi to ani nevadí.
@animal mě se teda ty fialový motýlci na šedý líběj moc 😵
@crawler lyocelovej úplet? odkud? aby mi něco neuteklo😀

veronik77
12. júl 2013

@animal sváteční softky, to zní dobře 😀 opravdu se Ti moc povedly 🙂
@crawler krásné!!! Co máš prosím z druhé strany těch lyocellových zvířátek?