icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
12. júl 2013

@lucijan to je Mylly 🙂

abigail1
12. júl 2013

@crawler prosím Tě, co to je Lyocell? Děkuju.

veronik77
12. júl 2013

@abigail1 cituji z mojelatky.cz
Lyocell je vlákno nové generace, přírodní, získané z bukové nebo dubové celulózy (tzn. z dřevní hmoty) ekologicky přátelským způsobem. Vlákno vyniká vysokou pevností. Díky speciální technologii výroby je velmi příjemný na omak. Lyocell kombinuje požadavky na přírodní původ použitých materiálů a snadnou údržbu.

Protože velmi dobře odvádí vlhkost, používá se také často k výrobě lůžkovin.

Lyocellové vlákno je velmi pevné, vysoce savé, téměř se nemačká a na těle vyvolává lehce chladivý pocit, proto je mimořádně vhodné na letní oděvy.

animal
12. júl 2013

@lucijan to mě se líbí taky, ale moc tam nejsou vidět

abigail1
12. júl 2013

@veronik77 dík 🙂

mamata
12. júl 2013

@crawler ahoj, to triko je fakt z lyocellu??

mamata
12. júl 2013

no fakt, že je.....

zbinka
12. júl 2013

baby, mozno trosku odveci otazka, mate niektora stroj overlok Pfaff hobylook 2,0, potrebovala by som poradit,,,vdaka uz teraz, 🙂

palosek
12. júl 2013

@lucijan @crawler krása...taky zírám na lyocelové triko...doma mám jen "plátno" 😀 😀 😀 😀

martulinecek
13. júl 2013

přidávám kousky za poslední 2-3dny,tepláky,tričko,ale je nějaký široký tak možná z toho bude nakonec pyžamo,a recyklac ze starejtepláků,tepláky pro holky a kratasy

palosek
13. júl 2013

@kuna Tak u mě Hardy v OL dobrý...rovnosteh mi je prve nebral....ale ted ty malé náviny bere, ale taky...jak kdy..... OL mi fičí i s konama i s malýma..... Veronica teda nejlíp jede s Amannama a nitěma od Car. 😉

mahafi
13. júl 2013

Po dlouhé době jsem překonala tvůrčí krizi a něco jsem taky vytvořila 🙂. Sukni pro mě a Magdalenku ze žirafího MM (chtěla jsem fotku nás obou v v nich, ale dítě se stihlo zapatlat, tak jen suše na zemi po dotvoření 😀) a pak jeden kostlivec, flíska, která měla být na vyzkoušení střihu Phiippy na softku, no ale leželo mi to tu dlouho, tak si stejně nepamatuju, jak jsem to dělala 😀 (takkže účel tréningový bundy to nesplnilo..)

katka82
13. júl 2013

@animal děkuji 😉

macin73
13. júl 2013

@bordino z jakého bambusu ty kalhotky sijes?

martulinecek
13. júl 2013

ještě jsem zapomněla tohle

lenasss
13. júl 2013

hvy jste všechny táák výkoné.Já nějak nestíhám sedat za stroj.Pořád dělám na zahradě nebo jsem aspoň venku.Dokud jsou kluci aspoň bez teplot.Sice smrkají ale jsou jinak v pohodě. 😝

martulinecek
13. júl 2013

@bordino můžu se zeptat na ty obrázky,to je nažehlovačka?kde ji najdu,dík

laeela
13. júl 2013

Taky šiju, dva dny jen pršelo, tak byl vhodný čas 🙂
Tričko je pyžamový vršek pro nejstarší, ještě musím dodělat kraťásky, snad letní pyžamo ještě letos užije 😉

Kapsičky jsou jednoduché obyčejné, do prodejního stánku dcerám. 😉

laeela
13. júl 2013

@martulinecek odpovím za bordino, jsou to velurové nažehlovačky a najdeš je na www.bibu.cz

veronik77
13. júl 2013

@laeela ty kočičky jsou 😵

petkasv
13. júl 2013

Moje výtvory na novém stroji 🙂

mahafi
13. júl 2013

Tak jsem ještě udělala madlí sukni ze stejný látky jako před časem sobě, ať ladíme 🙂, sobě ještě šátek do vlasů, ale ten jsem nefotila 🙂. Ještě bych z toho chtěla udělat M. čepku, ale nevím, jak s krempou, to chce vyztužit, čím? vlizelínem? nemusí to moc stát, spíš aby jí to nepadalo do obličeje. Díky 🙂

abigail1
13. júl 2013

@mahafi já vyztužila krempu vlizelínem, není to kdoví jak pevný, ale látka drží a do očí to nepadá 🙂

medvidekponco
13. júl 2013

@petkasv Teda ty řádíš, moc pěkný a ty ozdobný stehy 😵

mamata
13. júl 2013

@mahafi a co ho vyztužit ronarem??

petkasv
13. júl 2013

@medvidekponco no to víš, musim makat, aby bylo vidět, že si stroj zasloužím 😀 😀 😀 😀 😀 ozdobný stehy jsou úža, fakt ještě jednou děkuju za tip 😉

petkasv
13. júl 2013

@mahafi být tebou vezmu slabý decovil, je dobrý a nebude to tak pevný 😉

mahafi
13. júl 2013

@mamata @petkasv @abigail1 díky za rady 🙂, pohledám, kde se co dá koupit 🙂, aspoň mě to donutí koupit nějakou výztuhu a budu se moct vrhnout na mého strašáka, aplikace 🙂.

sinala
13. júl 2013

@mahafi jak si koupíš vliesofix, tak aplikace budou úplně v pohodě, fakt 😀

kuna
13. júl 2013

@palosek jojo, OL je taky bere v pohodě a na obyč šití (dvě látky na sobě) v poho i rovnosteh, ale na té pleně, kde jsou různé matroše, jako PUL, fleece, lastin na sobě, tam to teda Hardy už nedávaly 😉