Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
viete mi poradiť? potrebujem do podšívky kapucne peknú látku kontrastnú k letnému softu - tyrkys-čierna kombinácia..... hodili by ste mi nejaké linky na pekné bavlny alebo úplety? - 6 a 4 roční chlapci
@ucitelka70 co hilco ty hrušky http://www.sijemdetem.cz/produkt/podcesane-bavl... nebo vesela jehlička - má i FS nosorožce nebo i jiné a hezké 🙂 http://www.veselajehlicka.cz/biolatky.html?stra...
@palosek jojo, je to ono, deka z ikea 🙂, už z toho mám i sukni 😀 (a separačky 😀). Dík za pochvalu, ve skutečnosti je tam spousta chyb, což na fotce vidět není.. ale i tak poslouží, jen to není na módní přehlídku 🙂. (ale na to, ž to je první bunda a první všívání zipu, tak jsem spokojená 🙂 ).
no baby dopracivala som sa k návodu na OL brother , konečne som ho na ihrisku prečítala a teda mám celkom des z toho nastavovania, vy to prenastavujete pri každej látke?alebo je nejaké uni nastavenie na úplety?
Baby, nemáte link na nejakú vzorovanú kočíkovinu? Kamoška chce vymeniť striešku na kočíku. Dik
holky chci se zeptat,šití mě dost baví a myslím že jsem se docela zlepšila,šijete zde někdo na zakázky?co k tomu je potřeba?asi kvalitní stroj a co dál?holky jdou od září do školky tak jsem přemýšlela jak si přivydělat,než nastoupím na plnej úvazek do hokny.
@martulinecek to tu šije každá druhá, holky ti určitě poradí 🙂. Já teda na zakázky nešiju, neměla bych na to nervy 🙂. Určitě budeš asi potřebovat stroj rovnosteh a OL (teď nevím, jestli máš, nebo ne), zásoby látek (ale to tu syslíme všechny 😀 ) a hlavně čas a odhodlání! A pokud to chceš třeba prodávat na Fleru, měla bys mít živnosťák.
Ahoj holky,
lemujete chlapecká bodýčka lemovací gumičkou? Jak to vypadá? Nevypadá to na těch klučičích bodýčkách blbě? A jak je to funkční, nevytahá se to, nežmolkuje atd.?
@kuna nemám,mám obyč stroj
@martulinecek aha, no to asi fakt záleží, pro koho budeš šít. Myslím, že pokud by to bylo pro kamarádky, tak by asi obyčejný stroj stačil, ale na tom Fleru třeba už by asi byly zákaznice náročnější.
@abigail1 žmolkuje, já tu gumku na oblečení nemám moc ráda. Zrovna včera jsem ji musela dát na pyžamko, protože jsem to dokonila a nechtěla to pracně přešívat, ale je to taková znouzectnost. Já byla z gumky nadšená, když jsem ji objevila, ale pak jsem se zase vrátila ke klasickému lemování úpletem 🙂
@martulinecek já třeba mám na FB stránku, ale šiju hlavně pro kamarádky, hodně toho odmítám a odkazuju na šikovnější švadlenky 🙂 nepočítej z žádným vývarem, nebo nevim, ale pokud šiju pro někoho tak se s tím fakt se...., než když šiju pro moje holky ,a teda bez OL bych do toho nešla 😉
@petkasv @martulinecek Já začínala jen s obyč strojem bez OL, ale byla to velká piplačka.
@abigail1 lemovaciu gumičku otoč tou lesklou stranou dovnútra, lepšie to ukáže
@medvidekponco no to já právě taky, na starým stroji, a bylo to hrozný, milionkrát jsem párala 😖 ale měla jsem k němu OL 🙂
Holky mám dotaz, předepíráte všechny látky před šitím? A na jaký program? Stačí nějaký kratší nebo normální dlouhý program? Díky za rady 🙂
@fassy Já předepírám taky na tolik stupňů, na kolik se pak bude prát (takže na 40st., plenkové na 60st.), předepírám jednak proto, aby se to vysráželo, ale předepírám i uměliny, které by se srazit neměly, protože ty látky se válejí po skladech, jsou napuštěné různýma látkama apod., tak abych je mohla hned po ušití dát oblíct a nikdo neolezl 🙂

Ahoj 🙂
tak po delší době taky něco ode mě. Tílko obyčejného střihu černé barvy, aby bylo dobře kombinovatelné se všemi mými vzorovanými sukněmi. Na fotce vypadá jako hadr, ve skutečnosti je hezčí 😀. A bodýčko pro syna.