Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino 😀 tak to chci model vidět - můj Fanoušek se fotí rád, ale myslí si, že ho budu honit po zahradě s foťákem a převlíkat už vůbec ne😀 no já bych měla představu, že zadní strana toho kapsáře bude tuhá, aby se neprověšovala, když to bude zavěšený na posteli, tak fakt nevím... 😕
@macin73 jo, to je dobrý dotaz. Já ho šila včera. Z bavlny a do výplně sailný vatelín, aby to chránilo v případě pádu na zem.
Ale moc se mi nepovedl, tak bude opravná verze a dumám, zda ještě nepřidat výplň pevnější k té objemové.
Já s tím vatelínem špatně dala rozměry, takže pouzdro je opravdu naknap a na výšku pár mm chybí.
Jinak jsem šila zhruba podle tohoto návodu - jen ten suchý zip jsem dávala na tu širší stranu:
http://www.notjustahousewife.net/2011/02/sew-wi...
@crawler hele já včera večer říkám manželovi, jak jsem ráda, že sednu za stroje a ony šijou, nemusím se s ničím zlobit, prostě to jde, a že už mi teda chybí jeden druh stroje ale ten fakt zatím nepotřebuju a hlavně si myslím, že s COL je to piplačka, mám dvojjehlu a jsem s ní spokojená 🙂
@bordino já mám teda skříň menší, jedna police plně narvaná, druhá zčásti, druhou půli zavalují klubíčka, ve spodní mám nějaké vytříděné oblečení plus klubíčka. Ale v kuchyni se mi nasyslily asi 3 krabice klubíček a látek plus jedna velká Ikea taška.
Na to, že na zakázku nešiju, mám toho až až. 😎
Ale plně tě chápu, já musím mít hodně látek na výběr, abych se v tom mohla hrabošit a vybírat, kombinovat, měla prostor na nápady, s klubíčky to mám stejně.
@bordino tyjo to sou fakt všehno látky?
@martulinecek, @bordino a to jsme ještě neviděli skříně Car 🙂 🙂 já mám jenom dvě ubohé skříně 😀, plus teda jednu velkou Ikea tašku 😀

@palosek no neříkej, že je ještě víc strojů, co by připadaly v úvahu...vyšívací FAKT NECHCI 😀 😀 😀 Nejhorší je, že jsem si ještě nevybrala dárek za porod - už jsem byla stopro rozhodnutá pro myčku, ale teď nějak začíínám váhat 😀...kolik vůbec ty COL stojí? já radši na vaše odkazy nekoukám 😀