Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb som to len prebehla ale zaregistrovala.
len som chcela aj poukázať , že aj keď sú od jedného výrobcu nie sú rovnaké 😝
keď sa mi dostanú do ruky vyskúšam a potom sa rozhodnem
@bordino 😀 😀 To jsi ještě nepoznala toho našeho.to je rarach kolikrát nemám slov co provede ještě mu chybí kousek do 1,5 roků a dneska jsem ho sundávala ze žebříku vylezl nahoru a potom tam skuhral že neví jak dolů 😖 mě málem kleplo 😀 a aby nechybělo vylezl psovy na hřbet a ten blboň ho vozil po zahradě kde máme jen samé schodky a dlažbu 🙄 no nic se nestalo,ale manžel se pokaždé ptá,a byli jste venku? No má to cenu s nima chodit ven? 😀 😀 Včera je hlídal táta tak jsem si stihla vytáhnout střih na sukni a už byli u mě že s ním venku nebudou že pořád jen nadává atd.atd.atd. 😀 😀 😀 😀
🙂 super🙂 Kristý si taky vyleze po žebříku na trampolínu a odsud jí nemůžu dostat. @mahafi podle mě je trampolína super věc Obě děti se na ní výborně naučili stabilitě, dospělí se na ní taky vyblbnou a když se stanoví pravidla, rizika se minimalizujou. Máme jí tři roky a vedle OL a mlýnku na mouku (pro bezlepkáře super), je to jedna z nejlepších investic posledních let. Doporučuju koupit nějakou co má ochranou síť uvnitř a brání šlápnutí na péra, mz to máme naopak a to neni uplně dobrý kdzž pera krzje jen tak polstrovaná modrá plachta.
@veronik77 parada! a ta motylkova latka, ta je skvela!!
ja prihazuju konecne tyrkysovou soupravu pro emmajzlici, vcera jsem spichla tricko s kratkym rukavem, to byl des a bes, parala jsem a strihala nekolikrat.. 😝 dneska smolny den neskoncil, podarilo se mi rozmaznout velurovou nazehlovacku.. 😠 jeste k tomu ma dvoje leginy, ale ty se mi uz fotit nechtely.. (hmm, ted si rikam, ze mi k tomu chybi jeste mikina.. 😀)
tak a ted jdu na dalsi varku, asi tentokrat cervenou.. nebo zelenou? nejak nevim..
hehe a taky bych mela pracovat.. takhle to vypada, kdyz mam hafo zakazek - siju vsechno mozne, jen ne to, co mam.. 😝
@bordino, @anastazieb, @lenass mě mluvte něco o raraších 🙂 Rozárka má čerstvě 8m, po odečtu 6,5m neleze, ale dneska si konečně sama pořádně sedla, ale co je horší stojí už pěknou dobu a ťape, děsně mě to sejří, protože je hodně nestabilní ☹ takže jsou holky samá modřina 😀
@animal wow, tak teď jsem si poslintala celej noťas - ta soft souprava je nááádherná. 😵 😵
@kuna kraťásky jsou moc krásný. (Jen ty termíny jako bleskovka, desetiminutovka, rychlovka..atd. jsou už nad mé chápání) 😉
@bordino jůůů, ty ještěrky jsou parádní. A ta monstíková tunička také.
@elentari tak ta bundička je perfektní. 😵
@ellysa balónek je nádherný a vejce s fazolí je super nápad 🙂
@diapozitiv01 bodynko i prdelačky jsou parááádní - Znok je super - už mám také objednáno. 😉
@kuna tučňouší dupačky jsou perfektní. 😵
holky, která je to mikina z FM, co jste ji tu tolik šily? Bandito? jaká je na ni spotřeba (vel. na 3 roky) a nemohla byste mi některá zapůjčit střih?
jinak vás všechny zdravím...zas se kochám těma krásnýma věcma co vytváříte 🙂
já te´d nemám čím přispět...o víkendu jsme byli na víkendové akci. sraz červencových miminek z loňska..naprosto skvělá akce...máme skupinku na fac. ale původně jsme vzešli z diskuze zde na koníkovi...bylo nás tam 20 dospělých a 16 dětí...fakt mazec, ale super 🙂
no a zítra přijede švagrová, neteř a tchýně, takže čas taky nebude vůbec na šití....možná až švagrová s neteří za týden odjedou..tchýně tu pak ještě zůstává tak možná bude čas, když bude s dětma 🙂
taky potřebuju davídkovi udělat pár věcí do školky 🙂
kdo sem bude furt psát slovo rychlovka, toho kousnu 😀 😀

@veronik77 Jolanka je ve školce 😀 dneska mají pravěk 😀