icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
19. júl 2013

@bordino Jinak i fiskarsy jsou tuším kvalitní.

lucijan
19. júl 2013

@bordino a neomezeně by vyhrál jakej? bernina?

crawler
19. júl 2013

@veronik77 jé, ty jsou krásný 😵
@terezita áááá....já miluju Tvoje barevný kombinace - všechny holčičandy, co znají Emajzlici musí blednout závistí z jejích outfitů 😵

kuna
19. júl 2013

@crawler diky, prdelacky jsou od oka, muzu poskytnout strih, ale az pristi tyden, ted nejsem doma ;)

saaralota
19. júl 2013

@caramilla taky dobrý tip, že nemusí být všechny nitě stejné... díky 🙂

crawler
19. júl 2013

@kuna rozhodně na to nespěchám, ale budu za něj ráda 😉 děkují a užij si dovču (jestli teda jsi na dovče 😉 )

crawler
19. júl 2013

Holky? urgentně sháním tuto látku z Mylly /trotl jsem si myslela, že ji ještě mám a ono prd/ - stačil by mi půlmetr /při nejhorší i 50*50cm), odprodá někdo???prosím kdyžtak do IP - spěchá to, díky!

saaralota
19. júl 2013

@laeela já mám fiskars nůžky a jsou perfektní. Mám je už snad víc než 10 let a pořád stříhají jako nový.

daisyr
19. júl 2013

@romcovaklarka na zatemnění také doporučuji black-out závěsy, opravdu jsou funkční a dají se sehnat i dětské, my teda máme v pokojíčku jednobarevné. Pravda, šijí se hůře, chce to pořádně našpendlit a příp. nastehnout.

winnyfred
19. júl 2013

tak moje první svrcnáky mají teda svoje mouchy ale na poprvé to ujde

crawler
19. júl 2013

Holky no neříkejte, že nikdo nemáte nasyslený mašinky??? uáááá

jieff
19. júl 2013

@crawler mě z půl metru zbylo tak 10x20cm a ty si střežim 😉

schnek
19. júl 2013

@bordino klidně jim můžu zkusit napsat mail, není problém. IP ni mi, co bys chtěla

diapozitiv01
19. júl 2013

Baby prosim nemate niektora po ruke link na strih pre capacky?
Presla som 30 stran dozadu a nic som nenasla a uz nevladzem..
Kamoska mi zohnala z roboty kozu tak sa chystam na nieco, najlepsie nieco taketo

veluska8
20. júl 2013

Ahoj holky, jdu se po čase pochlubit, šila jsem kamarádce plenkovací výbavu a když už jsem v tom byla, tak jsem spíchla ještě tři jahůdkové pro naší Amálku 🙂 přeji pěkný den 😀

petkasv
20. júl 2013

Tak traktůrkový obal po druhé, paní nutně chtěla vyšít jméno 🙂 tak měl stroj premiéru 😀

animal
20. júl 2013

holky mám z hromádky nějaké přebytky o které se mi holky z hromádky už nehlásí, kdybyste některá chtěla, tak mi napište IP domluvíme se co mám.
Přebývá tenká jeansovina - na tenké šaty, kraťasy, kalhoty....
asi 5 barev jednolícních úpletů s elastanem (trika,legíny, bodýčka...)
a popelíny dva

veronik77
20. júl 2013

@animal co máš za barvy upletu,prosim🙂

animal
20. júl 2013

@veronik77 červený, černý, tmavší růžová, fuchsie, tyrkys

caramilla
20. júl 2013

@animal popelín elast?

caramilla
20. júl 2013

@petkasv Jo, peti, ten stroj, co máš za stroj??????????????, Jsem napnutá jak pružina! 😀

caramilla
20. júl 2013

dvě sukně jako rozcvička po dovolené 😀 Už aby se mi z dovči vrátila moje hubená a krásná modelka 😎

petkasv
20. júl 2013

Tak a konečně došlo na nafocení mé super mikiny a super kalhot, který jsem teda šila než jsme jeli do ZOO ve čtvrtek večer, taková dvouhodinovka, dneska jsem je trochu upravila, ale jsem nadšená, střihem, vším sedí perfektně, původně jsem chtěla aby neměly v pase náplet ale nevyšla mi riflovina na to abych udělala zapínání, takže mají náplet, fotit to jen tak bez postavy bohužel nemá smysl, vypadají totiž jinak příšerně 😀

petkasv
20. júl 2013

@caramilla jdu je dát chrnět kolem 8 napíšu 😉

petkasv
20. júl 2013

@caramilla hele vybírala jsem mezi Brother NV 55 a Veronica Excelent 707, vybralala jsem Veronicu, a jsem spokojená, cenově vyšla mnohem líp, a zrovna ten den kdy jsem se rozhodla tak vyhlásili 20%slevu tak jsem jí měla za 8tis s 5-ti letou zárukou a bohatým příslušenstvím včetně kráčející patky, jela jsem rovnou do hlavní prodejny tady v ČR pán mi jí ukázal, seznámil, prostě dobrý 😀 je to nebe a dudy oproti mému starému stroji, a jsem fakt pyšná že mám doma takový dvě mašiny, o kterých se mi ani v nejmenším nezdálo 😀

animal
20. júl 2013

@caramilla ano elastický

caramilla
20. júl 2013

@petkasv kalhoty a mikina absolutně super, strašně ti to sluší! A to jsou tvé vlastní střihy? Smekám 😎
A ke stroji velká gratulka, na Veroniky jsem slyšela chválu, tak určitě budeš spokojená 😉

@animal napíšu mejl 😉

petkasv
20. júl 2013

@caramilla jééé děkuju, se tu chichotám jak puberťačka, pochvala od Caramilly to je krásný, jj střihy jsou vlastní 🙂 děkuju moc 😵 😵

crawler
20. júl 2013

@petkasv moc Ti to sluší!

@caramilla co blbneš? sukně nádherný, ale z fleku by sis mohla dělat modelku - vždyť Ti to sluší - jsi jen trochu strnulá - tvá ségra působí přirozeně, ale to by ses naučila 😉postavu máš krásnou 😉