Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
DŮLEŽITÉ PRO HROMADKU MTX: Holky, hodilo by se mi uzavřít tabulku dřív. Vyvrbily se mi nějaké rodinné akce, takže budu mít zabitých dost dní a chci mít do té doby nastříháno. Myslím si, že drtivá většina z vás je již stejně rozhodnutá, co chce a co nechce, takže těch pár dní už nehraje roli. PROSÍM, zapište se do tabulek do ČTVRTKA 29.9. do 9,00 dopoledne. Pak tabulku uzavřu a vrhnu se na to. Co se týče peněz, tak vím, že některé budete muset počkat do toho cca 10.10. To by nebyl problém, takže s tím si hlavu nelámejte😉.
@crawler Já myslím, že tím posunutím uzávěrky ušetříš nám všem asi tak každé 100 tisíc🙂)) Páč čím déle to tu visí, tím více se přihazuje 😀
@aerin No, tak já se úplně bojím to sem dát... Ale když už jsem to nafotila na zdrhajícím dítěti... 😀 😀
(Měla ji na sobě asi 10 minut a kolena a rukávy už úplně černý - to bylo samý "bá"... 😀 )
Jinak na těch fotkách mi to přijde takový "přeplácaný", ale v reálu se mi to líbí a přijde mi to tak akorát 😀
Holky, nevezmete se mnou některá na půl roli tyrkysu? 😀 😀 😀 Vzala jsem jen trochu na zkoušku a ač se mi původně ta barva nelíbila, tak jsem z ní nadšená, je výrazná, ale hezká 😀
@aerin 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 No, Šlehnu si - DÍTĚ NA HOLOU 😀 😀 😀
Pro kluka mám eňo, ňuňo nápad v hlavě (pro svého synovce), jako přijde mi to tak geniální, že už to ani geniálnější být nemůže, počkej si do konce týdne, měla bych mít ušito a snad Matýsek i zapózuje - moc se na to šití těším 😀
Pokud vyjde ten nápad, co mám, tak by z toho mohl být totiž odvařený i on.
@ivuska.h Ne, jeden večer, však jsem včera psala, že jsem to šila 12 hodin - tzn. úplně celý den, a to Jasmína včera měla uječený období a ještě k tomu jsem řešila nějaký dost nepříjemný rodinný záležitosti - mého 8 denního synovce odvezli na JIP a leží tam a nikdo neví, co s ním je, švagrová je úplně totálně v prdeli... Takže jsem to v noci došívala v slzách a zoufalství, nic pořádně jsem nejedla, nepila... Trochu ty třesoucí se ruce jsou teda vidět na těch kytičkách 🙂
@lillianx dávno som nečítala túto diskusiu, preto odpovedám až teraz:
už 20 rokov šijem na starej veritaske a ver mi, šila som už obrovské množstvo rôznych materiálov (koženka, poctivá hrubá riflovina, zamat, pružné materiály až po šifón), je to dobrý stroj, aj keď má svoje muchy...
pri pružných materiáloch treba používať strečové ihly a vhodné stehy, prípadne materiál mierne natiahnuť pri prešívaní, aby sa stehy netrhali. Overlock to síce nie je, ale dá sa
Holky, co si mám představit pod tím beránkem z mtx? Na co se to dá použít? Vypadá lákavě, ale aby se mi tu pak neválel 😉
@daisyr No, vypadá to prostě jako beránek - má to takový "kudrdlinky" 😀 , je to moc příjemné, není to úplně moc tlusté (jako třeba rouno nebo wellsoft), dá se to použít jako vyteplovací vrstva do bund nebo oteplovaček a taky do plenek - jako savá vrstva třeba. Já teda jen papouškuju @animal 😀 Zatím mám jen ve špajzu (tedy te´d to už není špajz ale sklad) a chodím se mazlit 😀
@aerin Dík... ☹
JInak ta pracnost - strašný - u toho našívání tisíce kytek jsem teda nadávala 😀 😀 😀 A ve 12 v noci jsem se ještě rozhodla, že to našiju i na ty zas... tkaničky a to byl teda fakt vrchol titěrnosti 😀 Ale pro mě včera večer bylo všechno lepší než jít spát a klepat se nervama pod peřinou... Musela jsem si vzít do postele Jasmínku a přitulit si jí, pak jsem byla schopná usnout...
Dievčatá, oznamujem, že zasa vyšla Burda pre deti, dnes som si ju kúpila, ale 90% strihov je pre dievčatá, fňuk ☹
@esteruska
@katka82
@daisyr
Díky všem moc! Bohužel zatím žádné dobré zprávy, musí být přikurtovaný a nesmí ho už ani kojit, takže se ještě ke všemu bojí, že nebude moct pak už ho kojit, že nebude chtít... ☹ ...
@esteruska 😀 😀 😀 Ty jsi vtipná 😀
@sufik1 Soft mi přišel takovej moc "outdoorovej" a já moc na tenhle typ oblečení nejsem, takže jsem to toupodšívkou chtěla zjemnit, ale ona stejně moc vidět není a není to nutný, když se ta bunda pojme kreativně a pracně 😀 , tak to podšívka je zbytečný počin...
Jinak někdo se ptal - aplikace je taky soft - prostě jsem z Jasmíny bundy udělala vzorník 😀
@caramilla Navrhuju nechat tě vyloučit z diskuze, páč 1)Nechápu jak to tak rychle zvládneš ušit s tolika serepetičkama (všechny víme, že tyhle blbosti na tom trvaj nejdýl) a 2) Tvé výrobky jsou nechutně krésné a spousta lidí tady je ve fázi věčných začátečníků a mohly bysme z toho mít taky nějaký mindrák 😀 😀
Sem říkala, že tyrkys je krásný... 😵 😵
A vyfoť nám to až to bude od blata 😉 😉 😉
Chuďato drobek-synoveček - co se mu stalo? Brr, úplně mě mrazí...
@sussanah Těšíme se na fotky 😀
@maly_prcek 😀 😀 😀 Tak to ale nepůjdu otud sama, páč tady je šikovnejch lidiček hodně... Aby tady pak nebylo prázdno! 😠
Jinak já, ač to teda zní blbě, tak jsem začátečník. Oblečení šiju asi tak max. 3 měsíce. Do tý doby pár věcí na sebe a plíny, plíny, plíny 😀 Tak mám ještě nárok se chlubit, ne? 😀 😀 😀
Jinak u synovečka zatím nevědí vůbec nic. Měl křeče / cuky v končetinách a pusince. První hledaly celý den a noc léky, jak mu ty křeče zastavit, to se teda povedlo (ale je to hodová lékárna z něj ☹ ) Teď budou honit mimi po všech čertech a hledat příčinu. Bude mít za sebou tolik vyšetření ve svých prvních 14 dnech jako má jen málokdo v dospělosti... Blbý je, že je přikurtovanej k posteli a jeho máma ho nemůže ani pochovat ani nakojit. To je fakt strašný představa... Já so to ani radši nepředstavuju. Čeká je min. měsíc v nemocnicích a uvidí se, na co přijdou... Já se každé další zprávy od bráchy bojím jak čert kříže... Nejistota ale taky stojí za hovno...
Dneska mám den smutku, nešiju. Radši tu uklízím permanentní bordel... I když večer dostanu asi absťák a na něco se vrhnu🙂
@caramilla Já jsem ráda za každého šikulku tady na diskusi, bo sbírám inspiraci. Já jsem teda zatím jen u plínek. Ale je fakt, že na některé mety asi nikdy nedosáhnu.
Chudáček synoveček. Jak ho teda krmí, si to vůbec nedovedu představit, to nejde ho odkurtovat alespoň na to krmení. Chudáček malý, u mámy je přece nejlépe, ale zase když neví, co je mu? Držím palečky ať brzy přijdou, co to je a je to nějaká banalita, co se dá dobře vyléčit.

normalne ale ja asi zesilim, musim si spocitat za kolik to uz mam, at prestanu uvazovat nad tim co jeste by se mi hodilo😀