icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
20. sep 2011

@caramilla tyjo no ten komplet je fakt super, zírám a bledě závidím, mám stejný pocit, jako mooncaa....na určité věci prostě nemám 😀

Chudáček synoveček a i rodiče, to musí být hrozné. Vůbec si to nedovedu představit, jak musí ležet přivázaný 😢 Snad brzy zjistí, co to je a vyléčí. Třeba mu "jen" chybí nějaké minerály, přece jen narození je obrovský šok pro tělo. Snad to bude brzy dobrý a půjde zase domů 😉

esteruska
20. sep 2011

MTX LAMA...s ohledem na klesající skladové množství lama hnědé posouvám uzávěrku hromádky na 23/9, snad to nikomu nebude vadit, s placením klidně počkám, stejně nás není tak moc jako u crawler🙂 kdo se tedy bude chtít přidat, tak poprosím do pátku, díky Ester

animal
20. sep 2011

NAŽEHLOVAJDY dorazily, ale těch reflexních taháčků na zip poslali místo 25ks jen 10ks (10 balení a v balení jsou 2ks tzn 20ks taháčků) jste některá ochotna si vzít trochu méně, aby každá z nás měla alespoň nějaký ten taháček?

lillyzelvicka
20. sep 2011

@esteruska tak já se na to kouknu zítra a písnu když mi to nepůjde dopsat.
@animal já tam mám myslím dvoje tak jedno by mi mělo stačit

caramilla
20. sep 2011

@mooncaa @kuna To jsem si teda myslela právě před 3 měsíci taky, že plíny dobrý, ale oblečení budu kupovat na Fleru:D a nebo slintat nad albíčkem @terezita 😀

Jinak Šimonek je připoutaný, protože má v ruce hadičky a je přidělanej k příštrojům. Ještě ráno ho zkoušela kojit... Jinak ho krmí z lahvičky odstříkaným mlíčkem, to je ještě furt lepší než infuze... ☹

@esteruska OK 😉

animal
20. sep 2011

@lillyzelvicka ok 1 celé balení

aerin
20. sep 2011

@animal ja mam myslim 3 tahacky, pokud na me zbydou 2, budu rada 🙂

terezita
20. sep 2011

@caramilla no u me uz nebude za chvili nad cim slintat.. ted jsem nejaka usedla, siju jednobarevne teplaky a ty japonske hadriky budou taky jen z jednobarevneho lnu a kde nic tu nic..
chude male.. ☹

caramilla
20. sep 2011

@terezita Clovece, a na co sijes japonsky hadry??? Karvenal? Dovolena? 😀

terezita
20. sep 2011

@caramilla jooo, dovolena.. kdyz nemam na to jet do japonska, tak si ho udelam tady. nee, se mi libi ty jejich tuniky a hacafraky na detech.. 😀

crawler
20. sep 2011

@caramilla za malýho se pomodlím...rve mi to srdce...asi jako každý mámě tady 😢 😔 ...ať jsou rodičové silní!!!
jinak samozřejmě...no jsi prostě přirozený talent, co se jen tak nerodí, protože toto ušít (a vymyslet) neumí ani někdo po x letech zkušeností...! prostě paráda! 😵

monikajan
autor
20. sep 2011

@kuna pozarala som to a vobec neviem, co je to kyvný chapač. Ja mam Husquarnu, taku obycajnu. Ta patka, to je to cele na obrazku - patka aj ten vodiaci drôt? Sorry, ze sa asi tak hlupo oytam, ale toto vobec nepoznam - len bezne patky a zipsovu...

crawler
20. sep 2011

tož..já jsem stále v šicích začátcích, tak prostě musím pochlubit, jak jinak než s plínama - dnes to jsou PULky a mohu říct, že vlastní střih je fakt nej - sedí nám jako ulité 😵

papajka7
20. sep 2011

@caramilla no ty kokso,ty si nasadila vysoky level,supravicka paradna 😎 ,joj ta tyrkys je nadherna,skoda,ze som vtedy bola svorc ked sa robila hromadna objednavka,urcite by sa mi nieco prilepilo na prsty 😀
a s tym synovcom mi je luto ☹ , ja by som radila tvojej svagrinej ak nechce aby maly nezabudol sat ,tak by som to odstriekane mliecko nedavala cez flasu,narobi to sarapatu 😖 ,ale skusila ho nakrmit cez cievku po prste,nech sa skontaktuje s niektorou laktacnou poradkinou v jej bliskosti,urcite jej poradia,no nezavidim jej situaciu,len drzim palce,aby to nebolo nic vazne 😔

monikajan
autor
20. sep 2011

... uz ani nejdem pisat mena, baby sijete krasne veci. Ivuska ma pravdu, treba sem-tam odrezat nejaku ruku alebo prsteky, lebo ostatne sicky mame depky z tych Vasich super vytvorov 😀 😀 😀 . Ale nieeeee, ja sa tesim, ze v dnesnej rychlej dobe sa najdu mlade baby, co siju - a s laskou, pekne a este sa aj podelia so skusenostami. Ja mam depku hlavne z toho, ze KEDY PREPANAJANA STIHATE SIT? Co nevarite, neupratujete, nehrate sa s detmi, nevenujete sa manzelom ? 😅 😅 Ak ano, tak sa picnem. Jedine moje ospravedlnenie - cez den striham, balim, zavaram. Tak ma snad ospravedlni 62 poharov zavarenych uhoriek (+ plno dalsich kecupov, pretlakov, presnidaviek...). Ja som vecer grogy a cez sit den nestiham. Snad v zime to bude lepsie.

@animal posli mi, prosim, kolko CZK Ti mam poslat za vsetky baby SK (sme len 3). Do Ip Ti napisem adresu, kam to posles. Diky moc za namahu.

A este k tym dieram v latkach - oni tie vzorky na testovanie vzdy strihaju v strede latky, nap. v roli aksamitov je taka diera vzdy.

caramilla
20. sep 2011

@crawler Díky moc!!! Už jsem modlitebně znásilnila všechny svoje kamarádky 😀
PULky super - hezký je ten nápad se dvoubarevnáma a taky to podložení patentků - vypadá to profi 😉

@terezita Tý jo, tak to se těším na fotky, to bude zase mazec, to si zase poslintám klávesnici, musím si sem pak dát lavor 😀

@monikajan Přesně, jak píšeš - nevařím, neuklízím, nevěnuju se manželovi a nehraju si s dítětem... 😀 Takže fakt není co závidět, jenom litovat!

@papajka7 lepší bejt bez peněz, to se člověk trochu krotí🙂 S tím kojením to snad nebude tak strašný, teď jsem se dozvěděla, že se nesmí hýbat, protože mu napichovali páteř a to trvá jen 24 h, a zítra ráno ho může maminka pochovat a nakojit, tak SNAD si prso vezme. Ono je to těžký s tou lahvičkou, ona právě nemá sílu ještě někam volat a něco shánět... Furt jen pláče...

Jinak teda, když už tím tu offtopicuju, tak vyšel nález z míchy a má tam nějaký mozkomíšní zánět - teď v laboratoři dělají kultivaci, aby zjistili, co je to za sajrajt a jaký léky nasadit. Bere nějaký obecný antibiotika, křeče nemá a už jej odpojili od většiny přístrojů. Zítra ho čeká převoz do Ústí a narkóza a nějaká vyšetření. Snad brzy budou vědět více a zahájí se účinná léčba, která povede k uzdravení a návratu domů...
Díky všem za podporu!

katka82
20. sep 2011

@maly_prcek moc gratuluju k narození malé Ellinky 😉 a do života přejeme všencho nej nej nej 😉

katka82
20. sep 2011

@crawler krááásný 😵 šikulka

crawler
20. sep 2011

@katka82 děkuji 😵
@caramilla hrozný...přeju rodičům hodně sil, protože se asi nedá vypovědět, jak trpí nad bolestí maličkého ☹

a děkuji za pochvalu...ta dvoubarevnost se mi taky zalíbila a proto už mám nastříháno na další 😀

mooncaa
20. sep 2011

@animal Tak to poslali o dost taháčků míň, ne. Teda já to chápala, že když napíšu 3x, tak to je na balení, tudíž, že chci jich 6. Myslím, že i ty součty tak byly počítány. Tak jestli to pomůže, tak jsem ochotna slevit až na pouhé 2 taháčky (tj. jedno balení).
Takže žádná velkoobchodní sleva, ale méně taháčků?

@caramilla Uf, to zní ta diagnóza šíleně, pro mne laika. Tak to je dobře, že zítra bude možno zase kojit. Držím palečky ať léčba zabere.

nika
20. sep 2011

@animal já jsem ochotná se i podělit a stačí mne jeden kus, ne jedno balení 🙂

daisyr
20. sep 2011

Holky vy jedete... já jsem na tom podobně jako @monikajan , jen ty okurky ani nemám ☹

No, ale dávám fotku, že už jsem něco taky ušila, že jen tak netlachám (ale tak už před 2 měsíci) 😉 Nic vyjímečného, ale funkční to je, střih také asi napotřetí, tak jsem ráda, že nám sedí...

@caramilla Brouček malý, švagrové se nedivím, říká se, že by měla být ok, aby to na malého ještě více nepůsobilo, ale copak to jde? S tím kojením, snad to bude ok. U nás taťka někde 12. den "kojil" stříkačkou, bo jsem byla tenkrát v nemocnici, tak si to 2x vyzkoušel, pak už jsem mohla zase já, raději jsme lahvičku nedávali, protože i tak jsme bojovali s přisátím.. Ale jestli maličký pil dobře, tak snad to nezapomene. Přeji jim hodně síly!

monikajan
autor
20. sep 2011

@maly_prcek aj ja sa pripajam k dlhemu radu gratulantov - nech ste zdravi a spokojni a stale spolu.

@caramilla uz som sa pomodlila hned, ako som to citala, ked sa nas spoji tak vela s pozitivnymi myslienkami, urcite to pomoze! Naozaj. A myslim, ze maly nezabudne sat. Ked sa narodil nas maly (cisarskym), bol na JIS- ke napojeny na vsetky mozne pristroje 10 dni - z toho 6 dni za neho dychal pristroj (bol priduseny a po narodeni nedychal a 10 min. ho ozivovali..., takze 10 min. bez kyslika). Ked mi ho na 8. den prvykrat dali do ruk, prisal sa ihned a dudal ako o zivot a kojili sme sa 20 mesiacov... 🙂 Deti su zazrak, nas maly je uplne ok, drzim palce, nech ma drobec a hlavne mama vela sil. S tou laktacnou poradkynou je to dobry napad, mozno by to mohla pozistovat nejaka kamaratka svagrinej alebo priamo Tvoj brat... za pokus to stoji. Tie poradkyne sa vacsinou stretli so vselijakymi pripadmi v praxi.. mohla by poradit a aj povzbudit.

caramilla
20. sep 2011

@daisyr Jé, jsou krásný! 😉

Radši mě s tou lahvičkou nestraš:( On právě měl problémy s kojením už před tím - ale proto, že měla moc tvrdý nalitý prsa, nic takovýho jsem snad nikdy neviděla 😀 Půl hodiny odsávala a furt na kámen. Když jsem ho dala přiložit k sobě na vykojený měkkouše, tak se chytil hned, absolutně perfektně. On je ale lenoch, saje, ale pomaloučku a odpočívá si, tak se bojím, aby mu ta lahvička nebyla pohodlnější... Nebo naopak mu nevadí pomalý prso. Jasmína právě na tu lahvičku se hodně naučila, páč ona chce všechno honem honem. Od doby, co jsem večer začala dávat odstříkaný mlíčko v lahvičce na příkrm, protože jsem večer od 3.m měla hrozně málo mlíka, tak už pak nechtěla prso ☹

caramilla
20. sep 2011

@monikajan moc díky za povzbuzení!!! A za modlitby!!! Je nás už celkem dost 🙂 To je super!
Snad za těch pár hodin nezapomene sát, on v noci nepil vůbec, přes den párkrát, takže to bylo jen pár lahviček... Já jsem právě říkala, že naopak může mít takovou potřebu kontaktu s mámou, že se nepustí🙂 Kéž by...
Jo, už jsem o té lakt. poradkyni bráchovi říkala. Musím někde nějakou vygooglit. Nebo neznáte někdo nějakou z okolí Ústí, kde budou od zítra v nemocnici? Kdyby jí to zítra nešlo, že by jí hned zavolala?

ivuska.h
20. sep 2011

@caramilla Taky držím palce! Na webu LL jsem našla toto:

Ústí nad Labem
Doboszová Jana
608 426 925

Horváthová Vladimíra
723 604 036
volat 8 - 17 hod.

Nebo by určitě na někoho odkázali na horké lince 261 082 424 ve všední dny od 09.00 - 13.00 hod.

season
20. sep 2011

@monikajan pozrite sem http://www.sicistroje-shop.cz/patky-pro-sici-st... to rozdelenie je na tych obrazkoch -aspon ja som to tak pochopila. Podla toho ako je umiestnená ta dolná niť?? tak podla toho som si kupovala aj ja. Mám starý pfaff a aj mamina este staršia veritaska mala podla tohoto CB chapač. Patka je celá ta vec, čo tlačí na látku zvrchu. Mne sa dá len tak odcvaknúť, ale kompletný držiak je na takej väčšej skrutke zľava. Potom som na to naskrutkovala tu kráčajúcu patku - presne túto http://www.sicistroje-shop.cz/patka-kracejici-h... a tú vidličku napravo som nasunula na skrutku pri ihle. A funguje to a táto patka ani nie je taká strašne drahá ako Janome.
@caramilla melé chudiatko, aj ja budem na neho myslieť... strašné a ostatné krásne, keď som si tie fotky zväčšovala, tak tuším tu patku ani nepotrebuješ, lebo to štepovanie na prednej lege máš super, mne to ťahalo ako sv..a! Uplne poposúvané, ťaká mi to, že som to vypárala a aj tie lemovky idem poprešívať.

caramilla
20. sep 2011

@ivuska.h Ivo, moc díky!!!

@season Já jsem si ji hlavně objednala kvůli úpletům, tajně doufám, že mi něco pomůže, abych to neměla pak jak nařasenou krajku ☹ Jinak soft se mi šije na obou strojích perfektně, absolutně žádný problém s ním nemám🙂

aerin
21. sep 2011

holky a tou quiltovaci patkou se daji teda taky snadneji prisivat aplikace? taky o ni uvazuju 😅

@caramilla mam hlave napad na soft komplet a mikinu a druhou mikinu a svoji mikinu, ale bojim se ze se nic z toho neuskutecni, fnuk ☹

ivuska.h
21. sep 2011

Tak Mylly je tu, dnes dva balíky po 30 kg, jeden ještě musí dojít, protože nám chybí skoro všechny bav. patenty, lemovací gumka atd. Všechny materiály jsou krásné, nejvíc se mi líbí ten vlněný rib, je tenčí, než jsem myslela, ale krásný a jemný, velmi pružný.