icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
21. júl 2013

Přihodím pár starších šicích výtvorů...žádné desetiminutovky.... 😀 😀 😀 😀 Spíš nocovky....Vždycky toho víc nastříhám a třeba další noc šiju, nebo to šiju až za 14 dní...podle času.....
Svrchňáčky pro kamarádku....Varuji všechny, kteří mají bláznivý nápad koupit si pul a nelaminovanou minky...že to jako bude lepší 😝 😝 😝 Je to neskutečná piplačka a doporučuji radši zainvestovat do laminované minky.... věřte mi.... 😉

palosek
21. júl 2013

A ještě upravená Philipa ...rychlovýcvak na mé maličkosti, ač nejsem její majitelkou. Ten černý pruh na boku (všitý mezi růžovýma) je ta nadstavená čast 😅 😅 😅

martulinecek
21. júl 2013

@arlette no ta sou teda

caramilla
21. júl 2013

@palosek moc hezka a jak ladi k mobilu 😀

caramilla
21. júl 2013

@bulinka pastelkovník je suprovej!
@lip72 Jo, to každý má dvě tváře, jednu v brýlích a jednu bez. Já sama sebe bez brýlí už teď nepoznám, takže i kontaktní čočky jsem zavrhla. I když prý v brýlích působím strašně přísně a odměřeně a lidi mě nemají rádi 😝.

palosek
21. júl 2013

@caramilla 😀 😀 😀 díky 😀 😀 😀 jenže mobil je můj, bunda dcery....a nedám, nedám.... 😀 😀 😀 😀

petkasv
21. júl 2013

@palosek hezké hezké a bunda je taky hezká 😀

@caramilla hele já bez brýlí nedám ani ránu, za prvé jsem bez nich slepá a za druhé se bez nich nepoznám a myslim, že bez nic vypadám jako debil 😀 😀 zítra jdu k oční a budu mít nové tak jsem zvědavá jaké vyberu 😀

lip72
21. júl 2013

@palosek Pavli, moc se ti povedla, je krásná a sluší ti 🙂)

denimaty
21. júl 2013

@palosek Bunda je super! A ty vsadky bundu perfektně doplňují, vypadá to jako záměr.

caramilla
21. júl 2013

@petkasv jo, já když jsem nosila brýle jen občas a většinou chodila bez nich, tak jsem si připadala jak debil v brýlích, že to ke mě nejde, ale jak jsem je začala nosit furt, tak si připadám, jak bych to nebyla já a chyběli mi oči a kus nosu, děs. Hrozně jsem si zvykla 😀

katka82
21. júl 2013

Ahojky 🙂
mam teď teda šílenej šicí KOPR 😝 ale musela jsem udělat jednu softku 😉 pro neteř k narozkám 🙂 model ji pak odmítal sundat 😀 a majitelka večer to samé 😵 😀
@palosek bunda suprová 😵 😵
@caramilla tak já si zase šíleně zvykla na kontaktní čočky,nosím je už 15 let 😀 a zase mi vadí brejle a hlavně že prostě mam ten úhel kdy vidím ohraničenej a to u mejch dioptrií(4 a 3,45) je šíleně znát 😝 takže pak zakopávám o prahy ve dveřích a tak podobně 😝 😀

veronik77
21. júl 2013

@katka82 krásná 😵 😵 😵

petkasv
21. júl 2013

@katka82 no ta je nádherná 😵 😵 hele já mám ještě větší dioptrie a to od 13 🙂 čočky jsem nosila jenom na vejšce a to kvůli plavání, jinak brejle nesundávám 😀

palosek
21. júl 2013

@katka82 krásná bundička, nápaditá 😵 😵 😵 líbí 😉 K dioptriím...mám o něco málo větší než ty, ale v brýlích musím mít menší, jinak mi to "hlava nebere" 😀 😀 😀 Ale až nebude doma takový blázinec (počítám září, říjen), chci taky pro čočky. Kdysi jsem je nosila, pak dlouho nic, ale ted jsou už tak vymakané, že to vyrovná i ten můj cylindr 😀 😀 😀 Ale chci to střídat.... taky jsem si na brýle dost zvykla 😀 @caramilla @petkasv ale, že nás je....co? 😀 😀 😀 My máme všichni tři sourozenci brýle 😀 😀 😀 Moje děti zatím dobrý, muž vidí až za roh 😀 😀 😀

danielahe
21. júl 2013

@katka82 užasná bundička, já bych ji taky nesudala 😀
@palosek jako katka, užásná 🙂

danielahe
21. júl 2013

@petkasv moc ti to sluší na fotce 😉

macin73
21. júl 2013

@caramilla hele, i s těmi brýlemi - zase to máme jak přes kopírák 😝 😎

caramilla
21. júl 2013

@katka82 bunda je krásná, střih je tvůj? Je moc povedenej a nápaditej 😉
@palosek my jsme 4 děti a máme všichni brýle, čočky nenosí ani jeden, Pavla má stejně jak já, ale je frajerka a chodí bez brýlí, když jdeme pak někam, jde jsou výhledy atp. tak si půjčuje moje, aby viděla. Směju se jí, ale v jejích letech jsem to měla taky tak, přišla jsem si v brýlích ošklivá, ta tak jsem radši nic neviděla, ve svých letech už radši ocením to, že vidím krásu přírody kolem sebe a vím, koho zdravím a to, že brýle jsou možná neslušivé, neřeším, i když po těch letech mi přijde, že mi i sluší 😀 Je to módní doplněk, dává to šmrnc, ale na druhou stranu s dětma jsou nepraktický, furt je mám opatlaný 😝 O čočkách taky uvažuju už dlouho, mám hlavně problém s tím si sahat do oka, ale u ms. kalíšku jsem měla větší odpor a taky si tam šahám v pohodě, takže zlatý oko 😀 Teď je u mě problém s časem, měla bych si zajít na oční už asi 3 roky na kontrolu a furt se k tomu nemůžu dokopat... 😝
@macin73 😀

kofinek
21. júl 2013

@katka82 krasna kombinace, cervena, ruzova, nadhera 😉

bordino
21. júl 2013

hurá, něco nemám s @caramilla stejné 😀 Osobně brejle nesnáším, vypadám v nich jak debil a nesnáším i to omezené pole (mám sedm, no, která z vás to má 😀), zamlžování, děti za to rvou... fujtajbl. čočky nosím od 15 a teď už i celodenní, co se nesundavají ani na spaní a doufám, že se k brejlím nevrátím

bubulakovo
22. júl 2013

Ahojte🙂 Keď som si vyberala látku na top, tak som si to nejak nevedela predstaviť, ako to bude nakoniec vyzerať a je to úžasné. Čo poviete? 😉

bubulakovo
22. júl 2013

A ešte podložka do Concord Neo 😉

petkasv
22. júl 2013

@bordino ty máš 7, ty bláho, to má moje kamrádka a skončila teda taky na čočkách 😀 já mám teda 5 a 4,5 tajně doufám, že se to dneska zmenší 😀 😀

katka82
22. júl 2013

@veronik77
@petkasv
@palosek
@danielahe
@caramilla
@kofinek
holky díky moc 🙂 jak jsem ji začla šít tak se mi vůbec nelíbila 😝 ale pak jak jsem ji dala dohromady a poreflexovala tak už jo 😀
@caramilla střih je kapku předělané Ottobre 😅 je to ten samej jako ještěrková bunda pro Vašíka 🙂
@bubulakovo krááásnýý 😵 😵

ellysa
22. júl 2013

@caramilla ja to mám presne ako ty, mám problém si siahať do oka, už som mala jeden pokus so šošovkami a skončil sa po hodine červeným rozdráždeným okom, tak som ich rovno šmarila do koša ale asi niekedy ešte skúsim, lebo bríle sú pri deťoch naozaj sále zacapkané bez nich som už slepá

sislik2010
22. júl 2013

@caramilla
Čočky považuji za jeden z nej vynálezů. Mám 11 dioptrii a brýle skoro nenosim. Šahat si do oka je jen o zvyku. Chce to cvik. Ted začínam 22 rok nošení čoček. Jen u porodu jsem si je musela sundat, ale pak si je zase nechala dovéz do porodnice.

caramilla
22. júl 2013

@bubulakovo přesně, jak píšeš, super!
@sislik2010 ; @bordino já mám 1,5 a 1,75m, takže prd 😀 Ségra má stejně a chodí bez brýlí, ale já mám ráda ostrý obraz 😀 Čočky asi někdy zkusím, ale zatím to nějak není v plánu dne 😀

martulinecek
22. júl 2013

moje výtvory,krátasy pro starší,sukýnka pro mladší a trochu nepovedené pyžámko

bordino
22. júl 2013

triko pro bráchu, došíváno s kouřem u zadku, zažehlovala jsem žraloka a slyšela, jak před domem parkuje auto 😀

caramilla
22. júl 2013

@bordino je super! Ty jsi fakt blázen 😀