icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
22. júl 2013

@caramilla byla jsem poučena, že osmiletí kluci rádi šelmy, angry birdy a nějaký lego věci a podobné příšery... to mi ten žralok přišel ještě schůdný 😀 a tentokrát jsem se zpotila i já, Jáša usnul, já šla na to a máma mi volala, že už jsou v Praze, že za chvíli u nás budou 😀

macin73
22. júl 2013

@caramilla promiň, ale už se tu fakt směju... můžeš si tipnout mé dioptrie... Takže pro ostatní... Car je definitivně můj šikovnější, výkonnější a hezčí klon 😀 (jsem starší, takže si troufnu tvrdit, že první jsem byla já 😎 )

medvidekponco
22. júl 2013

Taky něco do mlýna, ať tu jen neslintám a neplkám 😀 Plavky nohavičkové upravený střih Ottobre, zbytek střihy od voka 😀 Trička všechno bambus (hnědé byl můj pokus o batiku, ale nějak se nezdařilo).

medvidekponco
22. júl 2013

Taky něco do mlýna, ať tu jen neslintám a neplkám 😀 Plavky nohavičkové upravený střih Ottobre, zbytek střihy od voka 😀 Trička všechno bambus (hnědé byl můj pokus o batiku, ale nějak se nezdařilo). Aranžovat se mi nechtěla, tak jen takový naházený mix 😀

diapozitiv01
22. júl 2013

Tak aj odo mna volaco, uz sijem na september/oktober. Farmarske body, strih Caramilla-predlzena 80.
Buduci tyzden este k tomu dosijem oranzove teplaky, nech ma mrnouska supravicku.

petkasv
22. júl 2013

@bordino ty si cvok, to je boží 🙂

petkasv
22. júl 2013

@medvidekponco takže ze sakury nakonec triko? krásné, dneska jsem byla v JBC tak jsem si říkala jestli pak tu sakuru někde neuvidím 😉
@diapozitiv01 krásné, ten úplet je úžasný 😵

laeela
22. júl 2013

@diapozitiv01 bóže to je krása. Nejhorší je, že některým látkám odolám a pak je vidím tady v akci a zas už mám cukání je naházet někde do košíku. 😀

medvidekponco
22. júl 2013

@petkasv Šaty už jsou taky skoro hotové, mám je odložené neboť jsem se nerozhodla jestli budou dlouhé nebo krátké. No to je škoda, máme neštovice, tak se ven nedostaneme 😒

caramilla
22. júl 2013

@diapozitiv01 bodyno teda naprosto profi, máš super střih, co? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@macin73 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Jen nějak ty děti neklonuju 😠 Ale Jasmí zase vydá za dvě 😀

diapozitiv01
22. júl 2013

@caramilla
Strih je celkom fajn 🙂, len musim rozsirovat rukavy, nam su dost uzke a tiez davam na sirku plus 1cm (k tomu 0,5 na zasevky). Je to moj oblubeny strih aj ked je s nim dost roboty oproti body s raglanovym rukavom

caramilla
22. júl 2013

@diapozitiv01 jo, ja vsude mam uzke rukavy, kdyz mam doma zizalu, ji to zase vsechno plandalo🙂 Jeste, ze to jsou takove jednoduche upravy🙂

crawler
22. júl 2013

@katka82 ta je nádherná - bunda i majitelka!!! já se tááák těším až ušiju první softku Lindě - zatím jen samé plíny😀

katka82
22. júl 2013

@crawler díky,akorát na fotce není majitelke anóbrž model 😉 fotku na majitelce časem vyloudím 🙂 a neboj taky se dočkáš 😉 😀 😀
jdu makat 😝 😝

maly_prcek
22. júl 2013

@caramilla Já mám dioptrie 2 a 2 (no dobře, už dost možná nemám, taky mám už pár let skluz s prohlídkou a navíc ještě skoro nevidím ani přes ty svoje brýle, jak jsou doškrábané) a chápu 🙂 Do lidí a větších předmětů nevrážíš, ale dobíháš špatné busy, máváš na cizí lidi, že támhle už pár let je úplně jiný obchod taky nepoznáš... Takže hlasuju taky pro ostrost 😀

jitu22
22. júl 2013

dejte pokoj s čočkami. Já bych je tak chtěla, ale nemůžu 😒 Mám nějakou vadu, že vidím dvojité kontury a čočky to neumí vyřešit, jen brýle. Je to s nimi naopak ještě horší, vidím dvojmo a ostře k tomu 😀 Ale mám jen něco přes 1 dioptrii, tak brýle flákám. Jen do auta nosím poctivě, na větší dálku a hlavně za šera je rozdíl už velký.

crawler
22. júl 2013

baví vás ještě čumákovat na plíny??? jestli ne, tak můj příspěvek přeskočte 😀

crawler
22. júl 2013

@katka82 jé, no tak ten tvůj bembelín v tom totiž vypadá jako holčička 😀

katka82
22. júl 2013

@crawler super plínky 😵 krásné látkovky se nikdy neokoukaj 😉 😀 no vidíš a já si říkala že když bude ostříhanej že bude vypadat jako kluk a ono prd 😀 😀
tak jdu teda zase makat 😝
jo a Anglie má nové princátko 😉 😎

dugyna
22. júl 2013

kocky co by ste pouzili ako material na "zabranovac potu" do nositka.
ideme na dovolenku chodime tam na tury a starsiu bude nosit manzel v nositku a mensiu ja.
ale uz minule roky ako nosil sa spotil tak ze zapotil svoj chrbat a malej brucho...mal dobry napad ze by som mala usit nieco medzi nich aby sa mala necitila blbo ked sa spotia.

zvazujem ze letny soft vonkajsiu stranu by mal muz na chrbte a vnutornu mala na bruchu a cim jej to dnu posti aby
to bolo pre nu prijemne, zeby bambusove frote? zavzujem ze by som ho tam dala na suchy zips aby sa dalo vymenit ked dame hore na vystupe pauzu a bude mokre dala by som nahradny...

co myslite bude to dobre?

veronik77
22. júl 2013

@katka82 a nebude to žádný drobek - 3,9 kg 🙂

katka82
22. júl 2013

@dugyna já bych spíš zvažovala nějaké funkční triko pro manžela a ten samej matroš na body pro malou 😉

katka82
22. júl 2013

@veronik77 jj chuděra Kate asi jí dal zabrat 😉 😝

katka82
22. júl 2013

@veronik77 jo a co zub??

veronik77
22. júl 2013

@katka82 díky, zub nakonec v pohodě - přežila jsem i bez brufenu 🙂 mám šikovnou zubařku, za minutu bylo po akci 😵

katka82
22. júl 2013

@veronik77 tak to je super že to zubajda takle krásně zvládla 🙂 já se po vytržený jednoho moudráku ještě musela odvést sama dom z Plzně 😀 😀 a ještě jsem vzala stopaře jsme docela supr pokecali 😉
no nic,jdu dodělat zakázku a pak mam volno 😵

dugyna
22. júl 2013

@katka82 ale v tom sa spoti tiez a bude to mokre...a ked ideme na celoddenny vyslap v tetrach potrebujem ich suchych
teda hlavne malu.
ako funkcne trika ma na behanie ci bicykel ale to ma aj tak mokre...

veronik77
22. júl 2013

@katka82 já si plánovala volný den, ale nakonec jsem doma uklízela a běhala kolem dětí 😀 akorát škoda, že mi ten zub nedali domů, mohla jsem si ho schovat pro zoubkovou vílu 😀

dugyna
22. júl 2013

@bulinka super co si pouzila prosim ta? lebo tiez nas caka cesta...

chumac
22. júl 2013

@dugyna http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/27-1-Ba...
Malo by to fungovať tak, že PES vrstva odvádza pot do bavlnenej vrstvy a na tele by to malo byť suché. Mám kúpené, ale zatiaľ nedošlo k realizácii, tak nemám osobnú skúsenosť. Ale látka nie je až mega drahá, tak by to stálo za pokus, prípadne deti na vrchole ešte raz prezliecť 😉