Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ivuska.h taky jsem ted udelala jednou tu blbost, ze jsem to nechala vyrizovat postu.. :-P priste si tam dojdu sama. ja teda mela balik za 2100 a doplacela jsem 400.. ted na to zrovna koukam a dph je 10 procent a k tomu 180 sluzby celniho deklaranta. kdyz jsem se pred 3 tydny koukala na net, tak v ceniku psali jen 95,- 😝 ale co tobe tam jeste pripocitali??
no a na mylly se uz moooc tesim! doufam, ze balik dorazi brzy!! 😵
@terezita Já tam právě sama nedojdu... U velkých zásilek, co mám na podnikatelské účely, si to nechávám proclít celní firmou, jenže ta jen za papírování chce cca 700/zásilka, což by se mi v tomto případě vůbec nevyplatilo, na druhou stranu bych zas nemusela platit DPH. Takže to bylo výhodnější takto, ovšem za předpokladu, že by mi to DPH vypočítali dobře, takhle to vyšlo skoro nastejno. A DPH na látky je 20, cos dovážela, žes měla jen 10? Tam jsou jen potraviny, zvířata, rostliny a plíny 😀 Jo a cena za deklaraci 180 mě taky šokovala, taky jsem počítala s 95 Kč dle ceníku...
Fotku Mylly přikládám 🙂
Baby, kde v BA sa daju kupit pekne latky? ci neoplati sa? radsej niekde z netu objednat? 🙂
@ivuska.h dph se počítá včetně poštovného, ne? tak nemělas to za 1500kč jen za matroš? já teda objednávala z usa před cca 2měsíci a tenkrát už tam pošta měla, že deklaranství je za 180kč😉 a dph jsem teda měla vypočítané také správně...a celkově jsem neměla žádný problém..asi jsem měla velký štěstí, páč i @caramilla má s českou celnicí problém 😝 ...Minky je úžasné (to máš z minkydelight.com?)!!! a na Mylly se úúúděsně těším 😵
@crawler Nene, těch 1500 byla celková celní deklarovaná hodnota... Je to tak i černé na bílém na tom papíře od nich. Když mi to proclívá ta firma, je to vždycky bez problémů a i teď to celé proběhlo rychle a hladce, až teda tady na ten detail...
Jinak ne, minky není z M.D., tam stejně nemají laminované.
Mylly jsem začla stříhat, ať ta halda mizí, pomocnice pak pomůžou se zbytkem. Zatím mám hotový skoro všechen merino rib. Klárka je ve školce, Ondra si prohlížel knížku a pak koukal na Zpívánky (pouštíme z youtube, mají to děsně rádi), oběd dnes jistí sklenička 😀 To jsem ale matka, co? 😀 😀
tak na reflex.taháčky na zip nás bylo 12 holek balení je 10. Já nutně potřebuju 1 celé balení @nika se dobrovolně hlásila na 1kousek z balení. Všem jsem to musela stáhnout na 1 celé balení, ale je potřeba aby ještě 3 holky byly ochotné si vzít jen jeden taháček tj. půl balení 🙂 v tabulce jsou nové ceny, součty jsou zatím bez taháčků
@animal nebo pokud by bylo fakt nejhůř, vzdám se všech, buď potřebuju na 2 batohy nebo nic,...tož já jim tam něco nažehlím a vzdávám se i zbytku ☹ naštěstí nažehlovaček mám dost 🙂 a když tak koukám na batoh, jsou tam 3 zipy, takže 1 reflexní by byl stejně divnej...když už není vše, tak nic 🙂 takže ještě jedna ti chybí, že?
@animal tak já se vzdám všech taháčku udělám si jiné
Ahojte , potrebovala by som poradiť iste sa tu najde aspoň jedna mamička čo dá radu. Chcela by som si ušiť deky taký jesenný ako keby fusak a neviem najsť žiadny strih . Budete niektora taka dobrá. Dakujem
tak odebírám na nulu @lillyzelvicka a @medvi11 děkuji za domluvu holky ostatním jsem byla nucena to stáhnout na 1 balení
takže dneska si to nahážu do obálek (už to mám nachystané) krom těch taháčků a zítra to pošlu a zveřejním kompetní ceny do tabulky
Tak jsem do tabulky na mtx vložila další 3 proužkované fineriby, asi se to nenaplní, ale co kdyby.
@azarijka kopec metroveho textilu najdes napr. v anjelovi na mickiewiczovej (neviem, ako presne sa to pise)
pokial ale hladas specialne latky, napr. v biokvalite alebo nepremokave ci velmi save na plienky tak len cez net, na svk ich predava monikajan cez www.detivbavlnke.sk
@ivuska.h Ivo, teda ty těma Minky dráždíš! 😀 Ty, ty ty! 😀 😀 😀
Mylly není moc vidět, ale barvy zářivé, krása🙂
S tím DPH je to divné. Pokud jsi to měla jen na DPH, tak to je 20% + 180 Kč poplatek - ten jsem takhle platila už před půl rokem a v ceníku jsem to i těch 180 Kč na jaře našla, tak to je divné, mě to nepřekvapilo🙂
Těch 30% odpovídá podle mě DPH + clo - takže pokud ti tam dali špatně clo, tak to reklamovat u České Pošty - máš od toho doklad? Podle mě to musí vzít. Otázka, jetli ty peníze stojej za ty nervy, mě by nestály... 😖
Dnešní nocovka (do 2h ráno🙂 - přebalovačka pro našeho malinkého maroda. S věnováním. Výšivka nic moc, jen na klasickém stroji, neměla jsem nakonec energii to vyšít jehlou a bavlnkou, fakt už bylo pozdě 😀 Alespoň se mám kam zdokonalovat🙂
Dotyková vrstva je biobavlněný beránek z MTX - všem doporučuju! Je to hebounké, mooooc příjemné a je to i tenké, bála jsem se, ale je stále kapesní. Lépe se s ním pracuje než s aksamitem, takže fakt doporučuju.
Synoveček letěl dnes helikoptérou do Ústecké nemocnice, tam je nečekaly, takže švagrová má pokoj o 5 pater níž, bez WC se sprchou, takže se chodí sprchovat po každém WC o 3 patra výš!!! ☹ Navíc je na JIP, kam jí za ním nepustí, je stále od něj oddělená (prý asi vyšetření). Čeká ho magn. resonance a další vyšetření, nebude molekula v těle, co by neprošla 3 vyšetřeníma... Jinak kojení snad OK! Alespoň něco... Jako já si vždycky myslela, že šestinedělí je hrozně náročný období, ale to jsem teda nevěděla, co mluvím!!! ☹
@animal taháčků pro mě klidně míň
@ivuska.h s Mylly jsi hvězda. A minky jsou úža. já jsem na ty zvířátkový
@caramilla bobek malý, moc na něj myslím
@terezita látky s pirátama a želvama jsem brala v německu. Jen kousek právě na aplikace a byly drahý až hrůza. Můžu kousek střihnout.
a ještě šatičky podle ottobre

Jo a ježci taky chybí, takže jsem zvědavá, kdy dorazí zbytek, nějak se jim to cestou rozdělilo 😀
A jinak mám záhadu -- přišel mi balíček laminovaného minky z USA, mám to jen pro sebe, tak jsem to nechala proclít přes tu poštovní službu. Divné je, že mi na zásilku za nějakých 1500 Kč vyměřili DPH 450 Kč, což vychází na nějakých 30 %, jak je to možné? Clo mám všude psané jako nulové a poplatky za deklarantské služby mám taky účtované extra...