Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky chcete to poslat doporučeně nebo nebo obyč.poštou? kdo to chce doporučeně, tak mi to prosím napište, jinak to pošlu obyčejně. Praha půjde asi k Sufikovi a dopor. to bude určitě, protože ji tam posílám něco navíc. kam chcete poslat Brno?
Jestli koukám dobře, tak zásilka do 50g obyčejná stojí 10 Kč a doporučená 26 Kč, ta doporučená pokud se ztratí tak je pojištěná na 500 Kč. Pak podle váhy je to víc, to neodhadnu kolik to může vážit.
Vzhledem ke kvalitě doručování u nás, já radši doporučeně.
Platí se až pak? Na tvůj účet, nebo přes někoho, abys neplatila tolik poplatků za příchochozí platbu? Kolik chceš čokoškovné.
@caramilla To má teda opravdu náročné šestinedělí, nejen psychicky. Já jinak než ve sprše čůrat nedovedla.
@lillyzelvicka nechceš vhodit k nažehlovačkám i vzorek toho beránka?
@mooncaa tiež nad tým uvažujem, ale raz som videla na koniku od jednej mamičky tiež na stred ale plus mala na spodu ešte taky ako vak v rovnakej širke a tiež sa zapínal dokola zipom bolo to na spôsob ako fusak od EMITEXU ten spodní diel, stale rozmýšlam ako to urobiť a nepokašlať to xixi aj to daake uchytenie aby sa nešmýkal
@mooncaa Já mám obě verze a radši mám zip na prostřed (pro dítě, co už sedí) - je to pohodlnější na zapínání, jde to dobře rozhrnout, nechat v tom třeba jen tlapky. Jezdím s ním celé léto, mám ho rozhrnutý a když se ochladí, tak jen zahrnu a zapnu.
@1riki Hodně záleží, jak chceš, aby fus. byl teplý. Může to být třeba flíz - vlizelín a dovnitř bavlněný úplet. Taky záleží, jak tlustý máš flíz. Podle mě nejlehčí by bylo mít tlustší flíz a pod to bavlněný úplet. Ten emitex podzim/jaro je flíz + úplet z bavlny uvnitř. Flíz moc tlustej není, je to tenčí fusak, takovej přechodovej, v listopadu vytahnu asi zase zimní emitex🙂
@mooncaa našlaa som orig. takto by som si ho predstavovala ,http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product.... idem špekulkovať.
@animal jo to bys byla moc hodná🙂
@lillyzelvicka tak posílám berana 😎
@monikajan tak nez jsem se dostala k pocitaci, uz ti to napsala monikajan...jj, je to podle umisteni spodni nite. A nic si z toho nedelej, ja jsem to techto vecech pred rokem nevedela vubec nic 😀
Holky, mate tu nasite krasne veci, ja se tu ted morim s ruznyma odsivkama a spravovackama a to me taaak nebavi 😉
@caramilla No asi mi to právě za ty nervy nestojí... Švagrová a mytí po WC -- ať si koupí flašku minerálky Rajec s tím šplíchacím uzávěrem, do té si pak namíchá vodu s čajovníkem a levandulí a tím se pak může přímo na WC pohodlně ošplíchnout. Navíc ty olejíčky hezky pomáhají na hojení poranění, jestli nějaké má. Jinak má právo na 24hod pobyt dítětem JIP-neJIP, viz http://ferovanemocnice.cz/deti-a-rodice-porod-2....
Mylly -- nastříháno veškeré merino, potištěný PUL (pár vzorů teda ještě bude v dalším balíku, ale ze dneška vše), froté atd., zbývá mi jednobarevný PUL a to, co bude v dalším, tj. patenty a gumičky. Takže celkem dobré skóre nakonec.
Ta vlna od nich je fakt super, krásně voní lanolínem a hlavně ten rib je úžasný. Pak se mi hrozně líbí ta silná vlna, co brala jako jediná Helenusak, toto http://www.myllymuksut.com/woolbouckle-heart-p-..., je to krásně jemné, tlusté a vypadá to mnohem líp, než na fotce. Škoda, že jsem nevzala taky.
@animal Ahoj, Brno nevím, radši doporučeně (stojí to 37 asi) a klidně beru souromou obálku, k malému-prckovi to máme daleko 🙂 a k Aerin sice kousek - relativně, ale jsme zabití kroužkama, tak max.s Aerin dohromady - pokud se zbylé 2 holky nějak domluví spolu, že se někde setkají, sjedu si k Aerin, jinak prosím asi společnou s Aerin nebo svoji vlastní...tož to je asi otázka pro Aerin s prckem 🙂 jinak adresu klidně pošlu pak, až se bude vědět, ke komu a jak to půjde.
...no to mělo jít jako IP 🙂

@1riki Tak střih na fusak jsem asi nikde neviděla🙂 Ale pokud chceš klasiku, tak to štačí prostě ustřihnout 2 obdélníky. Buď si to poměř s nějakým fusakem, co máš a nebo tak jako od oka🙂 Nebo i podle mír, které najdeš na netu u vyráběných fusaků.
Nebo chceš nějakou specialitku?🙂 Mám doma 3v1 zimní fusak Emitex a Jarní fusak Emitex, co se rozepíná uprostřed - geniální věc. Můžu ti to nějak přeměřit...