icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
21. sep 2011

@1riki Tak střih na fusak jsem asi nikde neviděla🙂 Ale pokud chceš klasiku, tak to štačí prostě ustřihnout 2 obdélníky. Buď si to poměř s nějakým fusakem, co máš a nebo tak jako od oka🙂 Nebo i podle mír, které najdeš na netu u vyráběných fusaků.
Nebo chceš nějakou specialitku?🙂 Mám doma 3v1 zimní fusak Emitex a Jarní fusak Emitex, co se rozepíná uprostřed - geniální věc. Můžu ti to nějak přeměřit...

terezita
21. sep 2011

@sufik1 hele ty zelvy jsem videla na tureckem trhu.. tam staly asi 5 eur/metr..
@caramilla deka peeekna! 😵 slony ja rada ve vsech podobach 😅

caramilla
21. sep 2011

@sufik1 Boží šatky, úža střih 😉
@terezita Boží 😵

sufik1
21. sep 2011

@terezita já to kupovala v jediným obchodu, který u babi ve městě je, tak jsem si moc nevybírala, stály 10,- 😒 a to byly ve slevě 😠 Ten tvůj trh mně láká, asi někam vyrazíme.

caramilla
21. sep 2011

@terezita švagrová právě taky 😉

m.a.c.a.
21. sep 2011

Ahojte sikovne maminky. Do Vasej temy som sa dostala nahodou. Mojmu synovi sa stratila najoblubenejsia hracka sobik - na spinkanie. Ak je tu niektora z Vas, ktora sije aj na zakazku, budem rada, ak mi posle IP. Chcela by som mu urobit radost a do Vianoc by som mu chcela dat urobit uplne rovnakeho.

animal
21. sep 2011

výrobky všechny pěkné 😀 @terezita teď si nepamatuju, jestli jsi psala střih gaťat podle ottobre?? nebo jsi je jen tak od oka zkusila? ty se mi totiž líbí

terezita
21. sep 2011

@animal od oka ja nesiju, bo mi to vzdycky ujede.. jsem nemehlo.. 😝 je to z japonske knizky. ale asi je krapet rozsirim do zvonu, aby mely vic holcici vzezreni..

animal
21. sep 2011
animal
21. sep 2011

holky chcete to poslat doporučeně nebo nebo obyč.poštou? kdo to chce doporučeně, tak mi to prosím napište, jinak to pošlu obyčejně. Praha půjde asi k Sufikovi a dopor. to bude určitě, protože ji tam posílám něco navíc. kam chcete poslat Brno?

mooncaa
21. sep 2011

Jestli koukám dobře, tak zásilka do 50g obyčejná stojí 10 Kč a doporučená 26 Kč, ta doporučená pokud se ztratí tak je pojištěná na 500 Kč. Pak podle váhy je to víc, to neodhadnu kolik to může vážit.
Vzhledem ke kvalitě doručování u nás, já radši doporučeně.

Platí se až pak? Na tvůj účet, nebo přes někoho, abys neplatila tolik poplatků za příchochozí platbu? Kolik chceš čokoškovné.

@caramilla To má teda opravdu náročné šestinedělí, nejen psychicky. Já jinak než ve sprše čůrat nedovedla.

wewe22
21. sep 2011

@ivuska.h kde sa daju zohnat take krasne minky?

animal
21. sep 2011

@lillyzelvicka nechceš vhodit k nažehlovačkám i vzorek toho beránka?

animal
21. sep 2011

@mooncaa máme nový účet takže mě a platí se až budu znát poštovné až to zapíšu do tabulky, takže až někdy během zítřka to doplním

1riki
21. sep 2011

@caramilla ahoj , rozmyšlala som nad tým tiež že to urobím podľa toho zimneho , tiež ho mam doma. tak to idem skusiť,hodiť na papier, a deka je trošku tenšia tak rozmišlam tam dať frizelín a na vrch ? tiež deku či daaku bavlnenú látku ? ako sa to bude zošívať nebude to tahať?

mooncaa
21. sep 2011

@1riki Taky plánuji podzimní fusak a budu dávat 2 vrstvy deky a dovnitř asi nic. Chtěla jsem udělat zip okolo, aby to bylo možno celé odepnout, jen teď nevím jestli by nebylo lepší dát zip jen na střed. Co je lepší? Nějak si zatím neuvědomuji ty výhody a nevýhody.

1riki
21. sep 2011

@mooncaa tiež nad tým uvažujem, ale raz som videla na koniku od jednej mamičky tiež na stred ale plus mala na spodu ešte taky ako vak v rovnakej širke a tiež sa zapínal dokola zipom bolo to na spôsob ako fusak od EMITEXU ten spodní diel, stale rozmýšlam ako to urobiť a nepokašlať to xixi aj to daake uchytenie aby sa nešmýkal

caramilla
21. sep 2011

@mooncaa Já mám obě verze a radši mám zip na prostřed (pro dítě, co už sedí) - je to pohodlnější na zapínání, jde to dobře rozhrnout, nechat v tom třeba jen tlapky. Jezdím s ním celé léto, mám ho rozhrnutý a když se ochladí, tak jen zahrnu a zapnu.
@1riki Hodně záleží, jak chceš, aby fus. byl teplý. Může to být třeba flíz - vlizelín a dovnitř bavlněný úplet. Taky záleží, jak tlustý máš flíz. Podle mě nejlehčí by bylo mít tlustší flíz a pod to bavlněný úplet. Ten emitex podzim/jaro je flíz + úplet z bavlny uvnitř. Flíz moc tlustej není, je to tenčí fusak, takovej přechodovej, v listopadu vytahnu asi zase zimní emitex🙂

1riki
21. sep 2011

@mooncaa našlaa som orig. takto by som si ho predstavovala ,http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product.... idem špekulkovať.

1riki
21. sep 2011

@caramilla a ak dam deku z hora aj zo spodu a do vnutra vatelín , to by bolo tak na tu jeseň než začne mrznuť a na tieto prechody dobre,nie?!

daisyr
21. sep 2011

@1riki Také se chystám na podzimní fusak, zimní mám, tak se budu inspirovat...
ta fotka, co jsi posílala, to vypadá fajn
😉

caramilla
21. sep 2011

@1riki Tak přesně ten máme, je super! Myslím, že bude teploučkej z toho složení, co jsi psala🙂
Držím palce.

@animal asi taky radši doporučeně, ale nechci ti přidělávat zase starosti s vypisováním těch zasr. lístků 😀

lillyzelvicka
21. sep 2011

@animal jo to bys byla moc hodná🙂

animal
21. sep 2011

@caramilla to je v poho, bouchnu tam zase razítko 😀 a u tvoji adresy mi ruka neupadne, není nás tolik

animal
21. sep 2011

@lillyzelvicka tak posílám berana 😎

kuna
21. sep 2011

@monikajan tak nez jsem se dostala k pocitaci, uz ti to napsala monikajan...jj, je to podle umisteni spodni nite. A nic si z toho nedelej, ja jsem to techto vecech pred rokem nevedela vubec nic 😀

Holky, mate tu nasite krasne veci, ja se tu ted morim s ruznyma odsivkama a spravovackama a to me taaak nebavi 😉

ivuska.h
21. sep 2011

@caramilla No asi mi to právě za ty nervy nestojí... Švagrová a mytí po WC -- ať si koupí flašku minerálky Rajec s tím šplíchacím uzávěrem, do té si pak namíchá vodu s čajovníkem a levandulí a tím se pak může přímo na WC pohodlně ošplíchnout. Navíc ty olejíčky hezky pomáhají na hojení poranění, jestli nějaké má. Jinak má právo na 24hod pobyt dítětem JIP-neJIP, viz http://ferovanemocnice.cz/deti-a-rodice-porod-2....

Mylly -- nastříháno veškeré merino, potištěný PUL (pár vzorů teda ještě bude v dalším balíku, ale ze dneška vše), froté atd., zbývá mi jednobarevný PUL a to, co bude v dalším, tj. patenty a gumičky. Takže celkem dobré skóre nakonec.

Ta vlna od nich je fakt super, krásně voní lanolínem a hlavně ten rib je úžasný. Pak se mi hrozně líbí ta silná vlna, co brala jako jediná Helenusak, toto http://www.myllymuksut.com/woolbouckle-heart-p-..., je to krásně jemné, tlusté a vypadá to mnohem líp, než na fotce. Škoda, že jsem nevzala taky.

ivuska.h
21. sep 2011

@wewe22 Je to z USA, ale přesný zdroj neprozradím, promiň.

wewe22
21. sep 2011

@ivuska.h planujes aj nejake objednavky alebo je to vysostne tvoje?

medvi11
21. sep 2011

@animal Ahoj, Brno nevím, radši doporučeně (stojí to 37 asi) a klidně beru souromou obálku, k malému-prckovi to máme daleko 🙂 a k Aerin sice kousek - relativně, ale jsme zabití kroužkama, tak max.s Aerin dohromady - pokud se zbylé 2 holky nějak domluví spolu, že se někde setkají, sjedu si k Aerin, jinak prosím asi společnou s Aerin nebo svoji vlastní...tož to je asi otázka pro Aerin s prckem 🙂 jinak adresu klidně pošlu pak, až se bude vědět, ke komu a jak to půjde.
...no to mělo jít jako IP 🙂