icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
5. aug 2013

@zuzu_epona báječné!

diapozitiv01
6. aug 2013

@mitape
Perfektne 🙂
Mne este chyba ruzova nit aby som strihla do slonikov 🙂

crawler
6. aug 2013

@sufik1 tak PUL a sued bude - dnes v nad ránem se mi uráčili zaslat fakturu, tak to jdu zaplatit a doufat, že nebudou tolik otálet s odesláním... 😝

sufik1
6. aug 2013

@crawler huráááááá. Tak pak určo hodíš tabulku co kdo bude chtít, že jo... Ty vzory byly moc pěkný. Už jsem teda něco objednala z DVB, ale jen tak kousek a ty máš stejně jiný.

sufik1
6. aug 2013

@season dik, asi objednam...

crawler
6. aug 2013

@sufik1 tak zas další komplikace - chtěla jsem odeslat SEPA platbu a píše mi to, že jejich BIC/Swift kod nenalezen, tak jsem jim hned napsala, tak doufám, že hned odpoví ať platba odejde co nejdřív. Ještě mi psali, že neonový růžový sued nebude, tak jsem místo něj vzala víc tučňáčího suedu 🙂 ten se ti myslím líbil. Jinak tabulku dělat nebudu - jen těm, co se zúčastnili "průzkumu" nabídnu prioritně za téměř hromadkou cenu, ostatní bude na mé zakázky a prodej 😉 Tobě nabídnu emailem, neboj 😉 Kačátka jsem vzala dost a od ostatních vždy metr až dva, takže co se Ti bude líbit, tak vždy nějaký čtverec Ti urvu 😉

sufik1
6. aug 2013

@crawler dík, já zas nechci nějak moc, pár čtverců, zas mám jenom dvojčata a ne paterčata 😀 😀 😀 😀 😀 😀

crawler
6. aug 2013

@sufik1 však jo🙂 tím víc pro mě 😀 sysli sysli😀...potřebuju další regály... 😖

saaralota
6. aug 2013

@terezita @sufik1 teda, co mi to děláte, odkazy na pruhované úplety... já pruhy miluju 🙂 Dá se to z toho německa objednávat do čech? Němčinou příliš nevládnu, tak se na těch stránkách moc neorientuju...

crawler
6. aug 2013

@saaralota dá, dnes je svět malej 😉 nedá se tam překliknout na anglinu?

saaralota
6. aug 2013

@crawler mrknu na to, zatím jsem to jen tak zběžně okoukla, s mladým visícím na nohavici....nenechá mě nic moc dělat 🙂

bordino
6. aug 2013

@saaralota myslíš dawandu? také bych něco chtěla, můžeme to spojit. Mě zase nenechají klidnou hvězdičky 😀

saaralota
6. aug 2013

@bordino jojo, dawandu... musím to tam pořádně prohlídnout. Nějaké pruhy bych brala, tak se můžeme domluvit 🙂

bordino
6. aug 2013

@saaralota také koukám 😉 ovšem němčinu jsem měla ve škole pouze 11 let a neumím vůbec nic 😀

saaralota
6. aug 2013

@bordino já jsem měla němčinu pět let...a horko těžko se orientuju 🙂

bordino
6. aug 2013

@saaralota bože... jak tam můžou mít 94 stránek hvězdičkových látek??????????????

anastazieb
6. aug 2013

@sufik1 díky za střih, povedly se, ale vyšly mi docela malý (což není na škodu, synovec je prťousek) 😉
Posílám foto

saaralota
6. aug 2013

@bordino to bude asi z více "obchodů", ne? Jestli jsem to pochopila, tak dawanda je něco jako fler, tak se ti možná vyfiltrovaly všechny hvězdičky, ze všech obchodů. Teda nevím, jestli tomu dobře rozumím... http://en.dawanda.com/shop/NaehstuebchenUntermDach tohle je podle mě ten obchod, ze kterého jsou ty pruhované...

saaralota
6. aug 2013

@bordino tak pruhy i hvězdy (a mnoho dalšího...) například i zde http://de.dawanda.com/shop/fadenstern

bordino
6. aug 2013

@saaralota no vidš, jak jsem blbá 😅

sufik1
6. aug 2013

@anastazieb jeee, dobrý. Prcci je mají teď v 5 kilech a sedí i přes jednovelikostní plínu. Přes ty novorozenecké seděly taky, byly i zmenšené. Přeci jen je ta novorozenecká plína menší. Přes tu jednovelikostní už je to teda víc fest, ale myslím, že ještě chvilku vydrží.
Hodně záleží na gumičkách. Když je to hodně napnutý, tak jsou menší.

anastazieb
6. aug 2013

@sufik1 my jsme právě potřebovaly něco malýho, protože ségra má nějaký po nás, i kupovaný, ale i ty malý jsou hrozně velký. Synovec se narodil o měsíc dřív, teď mu je měsíc a má něco přes tři kila. Takže se ty malý hodí. Lemovala jsem nějakou gumičkou z hromadky tuším od medvidkaponco, přišlo mi, že moc nepruží, ale asi jo teda 😀 Takže jsem nakonec ani zmenšovací patentky nedávala. Zato jsme daly zmenšovací patentky na některý už koupený svrchňáče 😉

a_lexa
6. aug 2013

@saaralota @bordino Ježiši holky, co mi to děláte....dosud jsem žila v blažené nevědomosti, jak objednávat z DaWanda.com a vždy jsem si jen povzdechla nad krásou a stránky zavřela..........a teď tu snad dáte ještě návod a já začnu studovat a nedej bože i objednávat 😝 😝 😅 😅 ..............a bude ze mě bezdomovec. 🤐 😀 😀

sufik1
6. aug 2013

@a_lexa a už jsi narazila na tu stránku, kde se prodávají střihy a návody???? http://de.dawanda.com/naehanleitung-mode/ teda kdyby mi nebylo líto za to ty peníze dát, když je toho plný internet....

winnyfred
6. aug 2013

ahoj koncem týdne jedu do šijemdětem chcete někdo něco vzít?

mamata
6. aug 2013

@winnyfred ahoj, včera jsem tam byla a říkala, Lenka, že mají do konce prázdnin jen pondělky a čtvrtky....

ale mají sněhově bílý český bambusový úplet!!!!

winnyfred
6. aug 2013

@mamata je tak aspon že to vim díky 🙂

caramilla
6. aug 2013

Tip na vánoční dárek, nechcete se někdo přidat?
http://ekozahrada.blog.cz/1308/zviratkova-patch...

lenasss
6. aug 2013

Tak jsem po dlouhé době dnes zasedla ke stroji a udělala si radost.Už dlouho jsem si jí chtěla ušít a pořád nějak nebyl čas.Je to prvotina tak prosím o shovívavost.Má mouchy ale mě se líbí 😅 Nafotila jsem i fotonávod a v nejbližší době dám na blog.

martulinecek
6. aug 2013

tak holky teda vy válíte,já jsem se válela bez děti od pátku u řeky Sázavy(nádhera) 😎 😎
jaký ottobre si mám koupit na střihy-mikiny,kalhoty,trika s dlouhým a krátkým.od velikosti 98 a sedí tam ty velikosti?