icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
6. aug 2013

@sufik1 no tak ty střihy pořád projíždím 🤐 jsou tak krásný!!!!!!!!!
A ty jsi pěknej záškodník 😅 😅 !!!!

bulinka
6. aug 2013

@caramilla docela bych se přidala 🙂

caramilla
6. aug 2013

@bulinka napiš Evě 😉 Kontakt na blogu.

caramilla
6. aug 2013

@lenasss je krásná! 😉

veronik77
6. aug 2013

@caramilla a to už Eva dodává ušitý? 😀 ale na příští vánoce bych to snad i stihla 😀

caramilla
6. aug 2013

@veronik77 😀 😀 😀 Asi tak 😝

janakla
6. aug 2013

Holky kde prosím kupujete softshell? Klasická s fleesem a letní s tou mřížkou?
Díky moc

petkasv
6. aug 2013

@janakla batani.cz, bibu.cz

janakla
6. aug 2013

@petkasv díky moc , a ještě se zeptám, jsou na softshell nažehlit odrazky? Píše se "nežehlit" tak abych to nepokonila... díky

petkasv
6. aug 2013

@janakla my je tady žehlíme, samo přes žehlící papír a jde to 😉

caramilla
6. aug 2013

@janakla já kupuju na www.unuodesign.cz

caramilla
6. aug 2013

@janakla na st. mezi 2 a 3 přes pečící papír 9 - 15 s podle žehličky, je třeba to vyzkoušet na odstřižku

bordino
6. aug 2013

holky zkouším na focení nové místo, jiný způsob a jiné pozadí. co myslíte, je to lepší?

bordino
6. aug 2013

a ještě si zaplevelím pár objednávkama, něco málo, co jsem byla s vyjícím Jáchymem schopná spáchat. To růžové kojící tričko je děsně sežvýkané, nechtělo se mi to žehlit, to je u bambusu nevýhoda, stačí ho složit a zůstane to na něm ☹

elentari
6. aug 2013

@bordino zase další rychlovka? No to mě ... omej 😕 😲

bordino
6. aug 2013

@elentari to jsem šila 5 dní, Jáchym měl 40 horečky, takže žádná rychlovka. Potřebovala jsem toho stihnout víc 😉

elentari
6. aug 2013

@bordino už jsem si začínala myslet, že někdo z nás dvou není normální 🙂 jinak Jáchymka mi je moc líto, vím, jaké to je, když prcek horečkuje... přeju mnoho sil! Vám oběma 😉

petkasv
6. aug 2013

@bordino krásný neříkej že už máš COL???? kukla je úžasná 🙂 a pozadí je hezký, fotky jsou dobrý 🙂

bordino
6. aug 2013

@petkasv ještě ne, stále váhám, který 😀

jieff
6. aug 2013

@bordino fotky jsou určitě lepší, víc se mi líbí když se to nefotí přímo shora. Je fakt, že u většího oblečení se tam nevejde celý...ale to může být jako doplňková fotka (myslim na fler)

zojec
6. aug 2013

@bordino veci krasne :D kukla nema chybu.. mne sa zdaju fotky trosku tmave.. bez farby.. skus sa s nimi trosku vyhrat v nejakom programe , alebo fot vonku ak sa da 😉 najlepsie niekedy vecer 😉

bordino
6. aug 2013

@zojec zkusím, i když s focením venku je to potíž, mám práci udržet ty dva i doma
viz tahle fotka, Jolí mi šlohla foťák, já tam něco žehlím a Jáchym po mě hází kalhotky 😀

zojec
6. aug 2013

@bordino no to ti verim :D ja som prave pre toto uz 2 mesiace nesadla k stroju.. vecer ked je tu konecne ticho, uz nemam ani za mak energie 😒

caramilla
6. aug 2013

@bordino ta posledni je nejlepsi 😀
Ta kukla je fakt krasna!

a_lexa
7. aug 2013

@bordino wow - nádherná práce. To zelené bodýnko je luxusní 😵 😵 😵 a moc se mi líbí jak je nafocené. Kuklu bych asi něčím trochu vycpala (míč ručník) a fotila jako 3D. A kdyžtak bych na PC rozmazala pozadí - např. u kukly je krásně vidět struktura materiálu a pečlivé zpracování (což je naprosto parádní), ale trochu mě tam ruší právě to pozadí, které má také nějakou kostičkovanou strukturu (to by chtělo trochu potlačit). 🙂

animal
7. aug 2013

@bordino kup si bílou A0 papír a foť na tom

katka82
7. aug 2013

@zojec tak to jsme na tom stejně 😉 večer když by byl čas a možnost tak totál chybí energie 😝
@bordino krááásné věcičky a fotečky 😵 ale ta od Jolí je neeeej 😀 😀

petkasv
7. aug 2013

Jedna taková rychlovka 😀

petkasv
7. aug 2013

Holky prosím máte některá doma??????????? Nutně bych kus potřebovala

bordino
7. aug 2013

@a_lexa naprosto souhlasím, jen vůbec netuším, jak se to dělá, poradíš? Já mám ty kukly nafocené i na dětech, tohle bude doplňkové foto. Mě se to právě s míčem nelíbí 😅