icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
7. aug 2013

@animal a jak ho mám skladovat? Jako zcela vážně, páč mi na to vlítnou skřeti a kočky a bude konec. A to ještě nemám ty koťata... 😀

katka82
7. aug 2013

@petkasv pěkný kalhotky 😵 jen jak je to nafocené šikmo tak jsem chvilku přemýšlela co to vůbec je 😀 😀

veronik77
7. aug 2013

@bordino velké desky a šoupnout za skříň?

petkasv
7. aug 2013

Holky fakt nikdo nemáte kousek jedný z těch stuh, stačilo by mi 15cm ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ prosím prosím smutně koukám ☹ ☹ ☹ ☹

lip72
7. aug 2013

@petkasv Stuhy jsou moc krásné, ale bohužel nemám....kdybych měla tak pošlu .-)

karchinka
7. aug 2013

@petkasv já mám, stačí fakt 15-20 cm? moc ji totiž nemám 🙂 poslala bych obyč dopisem, mám tu 10kč známku... jo, mám tu druhou

petkasv
7. aug 2013

@karchinka jsi zlato, už jsem koukla na mmmb, že jí koupím, si úžasná, napiš mi tam pak adresu, pošlu čokošku 🙂

karchinka
7. aug 2013

jo, zapomněla jsem, napiš adresu do IP
@petkasv

karchinka
7. aug 2013

@petkasv žádné čokošky, to vůbec nestojí za řeč, si tu pomáháme 🙂 hodím do schránky, až půjdem k babi na oběd... napiš pak, až to dojde, ať vím 🙂

denimaty
7. aug 2013

@karchinka Od srpna se na dopis dává 13 Kč.

karchinka
7. aug 2013

@denimaty ty jo, to jsem nevěděla, to je celkem slušné zdražení... když tam dám dvě, tak to nebude vadit, že ne? nechce se mi na poštu

denimaty
7. aug 2013

@karchinka Dvě určitě neva. A kdybys měla písmenkovou známku A, tak ta platí pořád a stačí jedna.

katka82
7. aug 2013

@animal právě tu byl PPlák a už mam úplety doma 😵 😵 dííky moc a moc děkuju za ty nažehlovačky 😉 jsem na ně úplně zapomněla 😅 😀

animal
7. aug 2013

@bordino no můžeš koupit ten nevím jak se tomu nadává - TUBUS co používají technici na rysy a do toho to schovávat, ale budeš muset vždycky něčím zatížit okraje, pač se to bude rolovat

animal
7. aug 2013

@katka82 no to já taky málem zapomněla, tak jsem tam vrazila něco v rychlosti, no snad se to zužitkuje

allymally
7. aug 2013

@petkasv mam tu druhou 🙂

elentari
7. aug 2013

Ženy, rozhoupala jsem se a budu si kupovat overlock. Vím, že se tu řešilo, koupit si k němu nitě. A co patky? Je nějaká, bez které se neobejdu?

katka82
7. aug 2013

@animal u nás určitě 😉 dík 🙂

palosek
7. aug 2013

@animal já jsem sice v práci, ale taky se pplka hlásila 😀

bordino
7. aug 2013

holky mám políčeno v tomhle obchodě http://de.dawanda.com/shop/BORTE
přidáte se? z 50x 75 cm body ušiju, co?

maly_prcek
7. aug 2013

@bordino Já bych něco menšího přihodila, co budeš brát? 😉

maly_prcek
7. aug 2013

@bordino Mě tam taky na té fotce ta struktura látky ruší... Jinak ležící kukla mi nevadí, i kdyžna dítku si líp uděláš představu o proporcích té kukly (třeba jak moc je do očí, jak se mi zdá dlouhý krk, jestli neodstává na ramínkách - což jsou třeba u kukly pro mě celkem důležité věci...)

maly_prcek
7. aug 2013

@bordino Já jsem vážně napsala "něco málo"? To jsem ale ty stránky ještě neviděla! 😀 😀 😀

anfei
7. aug 2013

@petkasv Mám obě, kdybys ještě chtěla, tak pošlu, dej vědět 😉

Jinak alespoň jedna rychlovka na tyhle horka, ať se mi prťule nepaří. Jinak nic nestíhám, dělám deku pro neteř na sobotu a nestíhám, nesvačím 😀

crawler
7. aug 2013

@elentari já mám jen ty, co u ol byly a žádnou ani zatím dokupovat neplánuju...

crawler
7. aug 2013

NUTNÉ: Děvčata milovaná - nemáte některá 3m POPRUHU? barva buď černá, hnědá, oranžová, limetková nebo tyryksová 😀

winnyfred
7. aug 2013

včera sem si poštelovala stroj a to tak dokonale že sem se ho snažila dneska celý den dát dokupy a k mé smůle se mi to nepovedlo takže hurá udělat ze sebe idiota do servisu ☹ takže sem zvládla horkotěžko ušít jedny gatě a to bych toho zrovna potřebovala ušít blíží se školka a ta starší nemá co na sebe 😠

caramilla
7. aug 2013

@bordino mě se taky to s míčem nelíbí. Já fotím na bílém PUL. Skvělý je i čistý papír nebo prostěradlo. Dá se koupit i spec. fotografické pozadí, to je úplně nejlepší, ale prachy prachy 😝

caramilla
7. aug 2013

@elentari mám jednu jedinou základní patku a nikdy jsem žádnou jinou nepotřebovala 😉
@anfei desigual tunika je boží 😵

bordino
7. aug 2013

@crawler černý mám