icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lip72
7. aug 2013

@crawler černou mám, ale netuším kolik, je to široký popruh 🙂 poměřím a napíšu 🙂

lip72
7. aug 2013

@crawler tak mám toho přes 3 metry a šíře je 4 cm, může být??

crawler
7. aug 2013

@lip72 děkuji, ještě mi napsala verdas, tak se jí poptám na ty další barvy a kdyžtak se ozvu - jsi zlatá !

lip72
7. aug 2013

@crawler rádo se stalo 😵 😵 😵 😵

jieff
7. aug 2013

Chystám Toníka do školky, tak tu moje dvoutýdenní práce 😉

lip72
7. aug 2013

@jieff Tak tepláčky krásný...také mě to čeká, zatím mám jen pyžámka 🙂

crawler
7. aug 2013

@jieff moc pěkné - precizní! 😵 Jinak to mi připomíná, že bych taky měla - co všechno je třeba do školky? 2x pyžamko, 2x tepláky a 2x triko - vše tuplovaně kvůli polití nebo počůrání...ještě něco? A asi bych se měla vyprdnout na zakázky a máknout na tom...září se blíží 😖

lip72
7. aug 2013

@crawler tedaaaaa to koukám co ještě musím 🙂)))) také to tak mám, nejdřív zakázky a potom malý...🙂

lillyzelvicka
7. aug 2013

holky nevíte kde sehnat nejlíp na fleru tu sponku na cumlík chci to ušít sesstře ale neumím to najít ☹ děkuju
@crawler @jieff jejda to mě taky čeká 🙂

jieff
7. aug 2013

@lillyzelvicka jeste nejakz mam, jak na to chvatas, v pondeůi se vratime z chalupy

bordino
7. aug 2013

@crawler nezapomn na kapsář na ramínku.. my se o přijetí dozvěděli minulý týden, tak také musím vypustit číňana. Vymyslela jsem si takový "jednoduchý" 😀

terezita
7. aug 2013

@crawler no spis vickrat nez dvakrat. dvakrat to musi mit ve skolce a kdyz to zaprasi, tak abys mela i na pristi den. nehlede na to, ze musi mit jak veci dovnitr, tak i na ven. ja mela vsechno tak 4x-5x.. pyzama 3x (se mi ze zacatku po spinkani pocuravala, nestihla dobehnout na zachod..) no loni jsem posledni 2 tydny prazdnin jen sila na emmajze 😀 nastesti mi pomalu roste, tak se letos jeste do vseho vejde, toz mam o praci min.. 😀
@lillyzelvicka sponky na cumlik na fleru nehledej, mam je doma 😀

terezita
7. aug 2013

@bordino do ktery skolky ti vzali jolanku? kamaradka ma o rok mladsiho a cekaj ted taky na vysledky, byli u zapisu v utery..

zabza40
7. aug 2013

@bordino tady mají více úpletů a některé za lepší ceny 🙂 http://de.dawanda.com/shop/fadenstern/1691729--...

terezita
7. aug 2013

@zabza40 od te jsem brala latky loni 🙂

zabza40
7. aug 2013

@terezita ještě že to neumím a jsem odkázaná ,že se k někomu přifařím 😉 😉 to už by jsme se musili jen pást 😀 😀 😀 😀

terezita
7. aug 2013

@zabza40 no ja si prave rikam, jestli se mi to vyplati.. nasiju zakazky, prodam, vydelam a obratem to vyplacam zase za latky.. no aspon tak jsem vicemene na nule a nejdu do minusu.. 😀 a pak ze se to siti na ditka vyplati.. :D :D :D

diapozitiv01
7. aug 2013

Moja dnesna rychlovka, tielocko na zajtrajsi hic 🙂

lip72
7. aug 2013

@diapozitiv01 krááása 🙂

zabza40
7. aug 2013

@terezita ,tak mě teda nevyplatí ,já mám látkovou mánii, nakoupím mám tu plné skříně a když potřebuji něco ušít, tak vlastně nemám z čeho ,protože je mi líto do těch látek střihnout 😀

bordino
7. aug 2013

@terezita nás vzali na odvolání za nadýmač, takže do sluneční jsme se nehlásili

terezita
7. aug 2013

@zabza40 hele to mam podobne.. 😅 latek plne ctyri skrine a 4 prepravky upletu, ale kdyz chci nejakou na kombinovani, tak mi taky chybi.. 😀 😀 😀
@bordino tak to mate fajn 😉

bordino
7. aug 2013

@zabza40 krása, jenže nemá ty čtvrtky puntíků a hvězdiček, které chci

petkasv
7. aug 2013

@lillyzelvicka, @crawler, @jieff dejte pokoj, já toho musim taky našít a teď se mi nakupili objednávky ☹ máme už jen 14dní 😖

bordino
7. aug 2013

Jeden restík, agility vesta pro kamarádku. šito jako vždy 5 minut po dvanácté, taky nejlépe pracujete ve stresu? 😀

caramilla
7. aug 2013

@bordino překrásná

animal
7. aug 2013

@bordino ta je pěkná 🙂

lucijan
7. aug 2013

@bordino hnedle si zas připadám víc mizerně, když vidím tu krásnou vestu🙂 Já jen doufám, že si za tenhle týden stihnu ušít plavky na dovolenou.. A šaty... Btw jde ta tenká džínovina žabičkovat? Nezkoušel to už nekdo? Na školkový věci přijde řada asi až v září, stejně ze začátku může mít kraťasy, ne? 😎

denimaty
7. aug 2013

@bordino Tak ta je úplně super!

mooncaa
7. aug 2013

Tak to já do školky našívat nemusím, je tu vůbec ještě někdo, komu se dítko do školky nedostalo? Ještě, že bude miminko, jinak nevím, co bych dělala. Tím ovšem jen problém odsouvám o 3 roky.