icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lucijan
7. aug 2013

@mooncaa nám se dostávají děti ve 4 nebo spíš 4 a půl letech... Já chystám do školky předškoláka, jde v 5ti a půl 😉

mooncaa
7. aug 2013

@lucijan Tak to je větší masakr než u nás. U nás se dostaly cca v 3,5 letech - teda přesněji řečeno Ti narození v červnu do jedné školky a do druhé cca do února. Další mají smůlu, teda až za rok. Takže my máme šanci ve 4 letech někteří až v 4 a půl.

crawler
7. aug 2013

@mooncaa
@lucijan TAk Fanoušek bude chodit i s 2,5letýma prckama 😀 U nás měli letos výjimečně místo, protože otevřeli třídu navíc --brali 75 dětí a to jsme městys, takže paráda...

mooncaa
7. aug 2013

@crawler U nás berou cca 100-120 dětí, ale ročně se jich rodí 200 a porodnost neklesá.

zuzu_epona
7. aug 2013

@diapozitiv01 Jéééj, krásne. Ty už máš etikety do švu či to sú nejaké predošlé zásoby?

diapozitiv01
7. aug 2013

@zuzu_epona
to su este stare zasoby, nasu hromadku posle Caramilla zajtra takze buduci tyzden ti to posielam aj s latkami 🙂

anfei
7. aug 2013

@crawler ty jo závidím, u nas se dostali jen co jim v lednu byly 4, ,takže v den nastupu 4a pul a vic. 😒

sinala
7. aug 2013

@komisakpd nemám a momentálně nemohu ani vyfotit. Byl to jen obdelník a nahoře ppřišité uši na suchý zip

bordino
7. aug 2013

šiju noční košili šiju... a ejhle, uprostřed je díra jak vrata. To je tak, když po noci s hodinou a půl spánku nedávám pozor :(

bordino
7. aug 2013

@mooncaa Nám víc než 4 letou původně taky nevzali, až na odvolání, tříleté neberou vůbec, u nás nevzali 153 dětí

komisakpd
7. aug 2013

@sinala oki..dakujem

danielahe
7. aug 2013

@bordino užasná vesta 😉

mooncaa
7. aug 2013

@bordino Tak to je masakr, tak ještě, že se na odvolání dostala. Před pár měsícema jsem si říkala, že je celkem jedno, že se nedostala a teď o prázdninách vidím, jak jí to táhne za dalšíma dětma. Asi jí zaplatím nějaký kroužek, aby se dostala víc mezi děti.

danielahe
7. aug 2013

@petkasv nemám ani jednu, je mi líto, já nepomůžu

bordino
7. aug 2013

@mooncaa no jo, velmi rychle se rozvíjející městská část, jen byty se staví mnohem rychleji, než přibývají místa ve školce a škole. Před barákem nám staví komplex se 151 malometrážními byty, líp už nebude 😝

terezita
7. aug 2013

@bordino no u vas je to hruza des a bes..
u nas loni byl taky narez, nedostalo se asi 120 deti do skolky, kde jsem hlasila em. ale nastesti pres leto postavili jeste dve tridy a ve druhem kole se dostala. ale meli jsme vic stesti nez rozumu, bo spousta rodicu o tom dodatecnem zapise vubec nevedela.

animal
7. aug 2013

holky to je vám prča, náš malej začal říkat čísla. Nikdo to s ním cíleně neříká a ani nevím, kde se to naučil (už jsem se ptala tchýně, jestli s ním nepočítá) takže každou chvíli slyším šest, sedm, osm pak zase dva, sedm, pět jedna, dva 🙂 to je běžné nebo je to matematickým tatínkem ?? 🙂

lip72
7. aug 2013

@animal Nám malý asi tak když měl 2,3 roků začal ráno když vstával říkat, že je sedum pět vstáváme 🙂 netušíme kde to vzal, ale je to sranda, také počítá 🙂)

caramilla
7. aug 2013

@bordino ty jdi spát!!!!! 😠

@animal Jasmína tohle dělá už hodně dlouho, my jak debilové jí učíme do pěti a furt to nechápe, tak jsme začali alespoň do tří a stále to nechápe. Počítá po svém, 17, 4, 32 a tak. To dělá už minimálně rok. Mě točí, že to nedává smysl to její plácání, ale je to vtipné 😀 Nejlepší je, když leze s metrem po látce a říká "hm, hm, tady... čicetdva" 😀 Jestli měříš metry a metry látek, tak se nediv, že to pochytil, děti opakují úplně všechno 😀 Jasmína ví, kde se podepisuje faktura, potvrzení na balíky, kde se vyplňují čísla a v nestřeženém okamžiku mi to "vyplní", tak pak tisknu nové. Podepsanou fakturu od Jasmíny jsem teda neměla ještě odvahu poslat zákaznici 😀

caramilla
7. aug 2013

@mooncaa za 3 roky může být situace úplně jiná, myslím si, že dětí se snad teď už rodí méně a míst ve školkách bude trochu více. Otázka je taky migrace a třeba nové školky. U nás v Benešově je dlouhodobě strašně málo míst ve školce, já to letos ani nezkusila a udělala jsem chybu, protože postavili novou školku a mají místo úplně pro 100% benešovských občanů, který budou 3 roky v průběhu příštího roku až do jara. Takže fakt hodně míst. A já jasmínu nezapsala, u nás není možnost dávat 2 - 3x v týdnu a denně dávat nechci, tak jsem to hodila za hlavu. Takže třeba budete mít novou školku, hodně míst atp. Tím se teď nestresuj, nějak bude 😉

bordino
7. aug 2013

@caramilla no jo, už jdu 😀

macin73
7. aug 2013

@animal Starší pořád mele čísla, nejoblíbenější je "osun" (osm - tolik odměrek dostávala jednu dobu UM. Takže když se zeptáš, kolik mlíčka chce, odpověď zní "OSUN" 😀. To už trvá minimálně půl roku. Stejně tak její odpočítávání "či dva jedna start!". A "jedna noha, druhá noha" je klasika. A dnes mě v autě dostala, protože začala "jeden domeček, dva domečky...". Jinak pořád hází nějaký čísla, třeba sousloví či (tři), čtyži (čtyři), osun (osm), dva 😀 😀 😀

macin73
7. aug 2013

@mooncaa My máme taky smůlu, byla jedna z nejmladších přihlášených a brali vždy tak třetinu přihlášených dětí... 😖

mooncaa
7. aug 2013

@animal To může být i matematickým tatínkem. Syn ve 2 letech už uměl přečíst čísla od 1 do 8, ale ve větách ještě neuměl. V pěti letech přečetl i trojciferná čísla a když šel do školy tak sčítal lépe než já. Holky taky tíhnou k číslům, ale naštěstí né tolik. Syn jeden čas strašně rád sledoval losování nějaké loterie, to ho bavilo víc jak večerníček u kterého nevydržel sedět. Dcera losování viděla jen jednou a moc se jí to líbilo, že bych zjistila, kdy to vysílají a začala jí to také pouštět?

@caramilla Měli tu letos otevírat jednu třídu, komplet vše připravené stačilo jen povolení města a město nedalo povolení, protože učitelka v jedné školce se bála, že by za pár let neměla děti. Přitom to byla třída ve škole, takže za pár let by se jen přeměnila v třídu pro prvňáčky. Budu jen doufat, že za 3 roky to bude lepší. Letos u nás nepřijatých asi 100 dětí, ale hodně mamin ani k zápisu nešlo, že je to zbytečné, takže teotericky je jich mnohem více. Navíc některým odmítli dát přihášku, že je to zbytečné - takže Ti také nezhoršují statistiku.

caramilla
7. aug 2013

@mooncaa to s tím povolením je úplně šílené, psát stížnosti na MěÚ. Ideálně, kdyby to udělalo všech 100 + rodičů. TO by fakt pomoci mohlo. Je to fakt neskutečné, nějaká závistivá káča nebo pomatení smyslů? V dnešní době každá třída v MŠ dobrá a myslím si, že přeměnit se vždycky dá, ty děti furt budou, když to nebude školka, bude to družina nebo nějaké centrum s kroužky, nebo když je to u vás přímo ve škole, tak fakt nechápu, to je fakt síla!

Což mi připomíná, že musím také nepsat stížnost na náš MěÚ. U nás min. víkend povolili oficiálně technopárty, která měla název "Ubal si" V podstatě v centru města, šílený bordel celou noc až do šesti, v šest se vyvalili zfetovaní jedinci do města a váleli se po ulicích, my šli v neděli do kostela a museli jsme překračovat válející se "děti", co fakt nevypadali moc dobře:( Tady v Lidlu se prý ptali, kde se v Benešově dá koupit fet, jako běžných lidí, co si tam kupovali třeba okurky 😕 😕 😕 Nemám nic proti tomu, když se mladí baví, klidně ať si i fetují, ale ať to sakra nedělají pod požehnáním města v centru Benešova, kde žijí normální lidi, co se chtějí vyspat. V noci v panelákových bytech, když museli spát se zavřeným oknem, aby jim neupadly uši, fakt to je o život starých lidí. Slyšeli to i v okolních vesnicích a nemohli spát. Jako fakt nechápu, že něco takového město povolí. Když minulý rok jsme 3 noci nespali, že tu ječel SázavaFest, tak jsem to vzala, že je to velký prestižní festival, co udělali chybu, že ho udělali v centru Benešova, omezuje to lidi, co nechtějí do 8 do rána tančit doma u baru. Ale dejme tomu, sice se tam taky fetuje, ale nějak bych to ještě pochopila, ale povolit festival "Ubal si" mi přijde jako výsměch všem nefetujícím voličům Benešova 😀
Za tu dobu, co se tu semením, bych tu stížnost už měla sepsanou 😀 😀 😀 😀

petkasv
8. aug 2013

@animal je to normální, protože to slyší všude okolo, jenom to moje dítě je cvok, ona od dvou napočítá číselnou řadu do 1O, večer před spaním čteme knížku, že se tam někomu ztratili krávy, tak jí říkám spočítej je a ona suveréně celou řadu 😖 blázen jeden

Se školkou u nás je to taky masakr, kdybych neměla mamku ředitelku a nedělala tam, mám smolíka, u nás na vesnici jí nevzali, ale skončila první pod čarou, což považuju za úspěch 😝 😝😝😝 takže razíme do města a to máme 7školek na cca 20.tisové obyvatelstvo 😀 teď je školka 14dní otevřená a jsou tam děti, a Bětka je úplně hotová, byla tam párkrát a prostě ona tam patří, jsem ráda, že máme tu možnost, spíš mě deptá, že jí bylo navrhnuto přeskočit nějaký třídy v zš, až tam nastoupí, sice je to daleko, ale já už teď musim přemýšlet k jaký učitelce jí budu dávat, jestli bude Rozárka stejná, tak mě švihne. Mimochodem, ona ve svých necelých 9-ti měsících včera a dneska ráno řekla Tata papa, pápá neudělá ale řekne, hrozný, a to se jim až tak nevěnuju 😀

bordino
8. aug 2013

@petkasv ty musíš mít i to druhý dítě stejný jako já? Když Jáša někdy v těch 9 oznámil, že "táta kde je", tak jsem šla do kolen 😅

zuzu_epona
8. aug 2013

@diapozitiv01 Tešííííím sa 😉

katka82
8. aug 2013

@macin73 jéé tak či dva jedna start teď slyším taky furt 😀 😀 ze začátku to znělo jako či va va a já si říkala co má furt s tou čivavou 😀 😀
@sinala tak jsem střihla na top z Diany a ty střihy totál nesedí 😖 vel 38 je minimálně 42 😠 😠 😝

crawler
8. aug 2013

Tak naše oblíbené číslo - ráno je naší tradicí, že se Fany koukne pod postel a oznámí mi, že tam jsou čtyži kočky a pak celý den cokoliv má od hraček přes jídlo - všechno má v počtu čtyži 😀

@bordino kapsář naštěstí šít nemusím - ve školce mají erární, ale jestli zjistím, že jsou hnusný, tak mu ušiju vlastní, ale nechvátá to 😀