Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla No po dnešním rozsudku v případu IK jsem zvědavá, jestli mi moje PA nezběhne ve strachu ze soudů 😒 To bych pak byla pěkně nahraná.
@palosek To si určitě nikdo nemyslí, že by chtěli ublížit, na druhou stranu je neomluvitelné, že se takto chovají a popírají základní práva rodičů i dítěte. Je jejich povinnost je respektovat a když to nejde po dobrém, tak to holt musí jít po zlém. Nemusí si z nich hned každý sednout na p*del jen proto, aby zachoval dobré vztahy a nebyl za potížistu.
@palosek Oni vyšetření nebrání a dokonce si myslím, že třeba u napichování páteře je lepší, když matka radši není. Ale na druhou stranu, aby ho neviděla vůbec a jen poslouchala za dveřmi, jak pláče, protože sestry si pijou kafe? Nic mu tam nedělají, jen tam leží a ona by u něj seděla a držela ho za ručičku. Bohužel zkušenost říká, že někdy vyhrožování právníky je jediná možnost, jak nastavit věci do normálu ☹ Věřím, že to nebude třeba, primář vypadal ochotně a lidsky, tak snad si ty sestry srovná, jestli ne, tak bych právníka fakt doporučovala, protože tohle je nelidské. Budou z toho mít následky oba dva a to za to nestojí... Jinak na lékaře si vůbec nestěžují, ti jsou prý fajn, jen ty sestry jsou do jedné strašné...
Oni včera a předevčírem byli v Jablonecké nemocnici, taky na JIP a tam byly sestřičky úplně jiné, jedna celou noc, 6 hodin byla u inkubátoru a držela malého za ručičku, aby nebyl sám a maminka si odpočinula. Takže právě mají srovnání🙂
Nicméně určitě díky za názor😉
Ivo - IP🙂
@caramilla ...jojo, nejsem úplně v obraze...taky bych seděla u postýlky a držela mimiska za ručenku....to by mě taky štvalo...každé pracoviště je fakt jiné a hodně záleží na lidech samotných...proč když to jde u nás v nem, tak proč to nejde i jinde 😠 ??? A to jsme malá nemocnice... Je mi z toho smutno :(...modlíme se (ale fakt, to není jen fráze). A dej vědět, jak pokračujete...
@ivuska.h vím, co tím myslíš...máme vážně nem.tchýni, nyní už je v naší domácí péči, ale když jsem se v nem.informovala na její léčbu konkrétně...lékař se mě zeptal:.... a to má být výslech?...byla jsem jak Alenka v říši divů...tak mě to zaskočilo, že jsem nebyla schopná adekv.reagovat, vjelo to do mě až venku...CHYBA!!!!
@palosek Dík 😉 Ono to hlavně šlo na příkaz primáře a po změně směny to zase nešlo🙂
Už tu nechci dělat další OT. Napíšu zítra jen novinkdy, když už si to tu Šimonek adoptoval 🙂
K věci - HOLKY NEMÁTE NĚJAKÁ NA PRODEJ 0,5M SVĚTLE MODRÉHO SOFTSHELLU? Jedna známá ho strašně chce a já mám přesně na dvě dospělácký bundy a nemám 0,5m navíc. A na mimibazaru za 400Kč metr se jí prej kupovat neche. Ptám se proto, že vím, že se vám některým nelíbil, tak kdybyste ho chtěl někdo odprodat, tak mám zájemkyni na kousek🙂 Klidně dejte podmínku, že musí třeba koupit celý metr🙂
@animal Díky za nabonzování 😉
@kuna Dík. Novinek zatím moc není, ale za hodinu asi bude, je porada lékařů nad Šimůnkovým případem. Zatím jsou zprávy ty, že sestry jsou strašně naštvaný na švagrovou, že tam vždycky vtrhne, nikoho se neptá a snaží se kojit. Bohužel kojení vůbec nejde, je po narkoze strašně zesláblý... ☹ Takže trošek z prsa a pak zbytek z lahvičky ☹ Snad chlapec brzo nabere sílu!
car nejde mi to nezareagovat, protože to tady každý den čtu a na šimonka taky moc myslím...mě přijde že nejlepší přístup je něco mezi ivou a paloškem. Mám dost známých mezi doktory a tetu co dělá roky zdravotní sestru na dětské neurologii a ke všemu jsem ještě právník, tak si myslím že nejdůležitější je se snažit věřit doktorům že dělají to nejlepší co umí a před sestrami si nesedat na zadek, ale zase nejít do vyhroceného konfliktu, protože sestry jsou základ oddělení, ať se nám to líbí nebo ne. Tzn. být důrazná a stanovit si pro mě důležité věci na kterých prostě trvám a ze kterých neustoupím (nejlíp po dohodě s primářem). Takže pokud to jde kojit, nebo dávat odstříkané mléko, podle toho jak to jde a hlavně být s malým, to švagrové prostě nikdo nemůže zakázat, je to jen o tom kolik je místa na oddělení, ale když by na to přišlo a nebyla postel, tak karimatka se spacákem je dost skladná věc a ať si mi zkusí někdo říct, že mám běhat za miminkem přes 5 pater!! Pro mladou maminku je to vzdálenost horší než 5km:( A pokud jde o právní stránku, věřte mi, že každý rozumný právník by v této situaci volil nejdříve cestu kompromisu...mám svou zkušenost jak takový telefon může "pomoct"...
@ivuska.h k rozsudku, ivo nemáš nějaký odkaz, zajímá mě to, chtěla bych o tom zjistit něco víc....jinak ti fandím, že si jdeš za svým cílem a nedáš se! To je v dnešní době, kdy si každý vykládá zákon ne podle jeho smyslu, ale jak se mu to hodí, dost důležité.
@esteruska Však já bych na ně toho právníka nehnala hned, ale ve chvíli, kdy by mě např. odmítli pustit za dítětem, bych asi viděla rudě a pokud by prostě řekli ne, tak jiná možnost není, fyzicky inzultovat je nebudu, že... nebo když mi doktorka v porodnici tvrdila, že nemám právo podepsat reverz na dítě... Tam prostě zabralo říct "Dám vám svého právníka a on vám vysvětlí, že to právo mám.", madam sklapla, prý dobře, tak teda právo máte (čímž přiznala, že jen lhala a spoléhala na naši neinformovanost), ale já vám to nedoporučuji! Načež nám pak naopak doporučila dávat 3dennímu novorozenci čaj, že prý mi pije moc mlíka 😀 😀
Rozsudek zatím online nikde není, nějaké základní informace jsou různě v médiích, za chvíli vyjde tiskovka UNIPy, tak uvidíme, co se dozvíme. Vyjádření zástupců IK zní dost děsivě -- http://www.unipa.cz/index.php?option=com_conten....
@ivuska.h Ivo, oni toto vybavení v nemocnici nemají, oni by mu dali nejradši do žíly, to je nejjednodušší, že... A švagrová to nemůže shánět. Dávala jsem jí telefon na lakt. poradkyni v Ústí, aby se jí zeptala, kde se to dá sehnat a tak. Tohle je už asi její rozhodnutí. Já jsem jí o rizicích flašky mockrát říkala...
@esteruska Díky za vhled. Já s tebou souhlasím a oni se první snažili domluvit, jít na to vlídně a prosit prosit prosit, vysvětlovat a tak, ale bohužel, nepomohlo. Doktoři jsou tam super, oni jim 100% věří. Ale se sestrama se nedá vůbec domluvit. To, že na to má právo pomohlo k tomu, že se přestala švagr. domlouvat a prostě se neptá a jde tam. A ty sestry se jí posmívají, že je tak blbá, že si sedí u spícího dítěte!!!! (to si nevymýšlím a myslím, že to mluví za vše). Spánek u dítěte ani nevyžaduje, s těma 5patrama a sprchou v nedohlednu se smířila, ví, že to není ničí naschvál nebo nepochopení. Ona tam chce jen být a kojit🙂
@caramilla Já nevěřím svým očím, co se může pořád v dnešní době dít. Já bych z fleku všechny sestry vyházela. To jim primář nemůže nic říci? Já nevím co bych v té situaci dělala, bojím se, že slušně bych se už asi nechovala. Co jim primář řekl ráno na to, že ty vyšetření pod narkózou udělali bez něj a bez jejich vědomí.
Nemá nemocnice svého ombudsmana?
A já musím u zubaře podepisovat souhlas k tomu, aby zubařka vyvrtala kaz 11 letému dítěti na zubu. A oni se neráčí ani informovat.
@caramilla ...ahoj...mateřské mléko je to nejdůležitější...ale pokud ho nemůže dávat...tak to určitě nezakázaly sestry, tohle ordinuje vždy lékař...být maminkou, tak pokud s malým zrovna nic nedělají, tak jsem u něj pořád...tohle by mi nikdo nemohl upřít...držím pěsti, ať se vše v dobré obrátí...
@daisyr Tak to je fakt gól!!! Ty jsi ho viděla! Při jeho prvním letu helikoptérou! Ano, kolem 10. hodiny odlétal do Ústí. Tý jo! Fakt dobrý!
@palosek S tím kojením se to má tak, že primář řekl včera sestrám, že to je nesmysl a že kojit určitě a kdykoliv, hadičky, nehadičky, že naopak. Ale sestry na další směně to za důležité nepovažovaly. Teď psal brácha, že je ráno musela ubrečet, aby ji tam nechali. Tak alespoň tak.
Zprávy z porady Dr: Podle většiny Dr. je příčina křečí hematom na mozku, který je způsoben prý prasklou cistou při porodu. Ještě dnes čeká Šimonka CT, protože jeden lékař má pochyby. Zánět v mozkomíšním moku je pravděpodobně způsoben tímto. Naštěstí není nutná prý snad operace, ale pokusí se to odbourat lékama a vitaminama. Čeká ho bohužel ještě jeden odběr mozkomíšního moku (= strašné trápení, protože ho musí pevně držet při napichování a nesmí se 24 hodin hýbat a brát do ruky), aby se zjistilo, zda je příčina opravdu ten hematom nebo je to ještě další problém. Tlačím na švagrovou, aby si zavolala lakt. poradkyni, ale zatím se k tomu moc nemá... Díky všem za podporu. A doufám, že se to tu brzy zase promění v diskusi o šití, fakt je mi to trapný, že jsem to tady takhle nabourala, promiňte mi to... ☹
Holky, ještě jedno Ot, pardon. Nevíte někdo, jestli stačí na sterilizaci jen přelít odsávajdu a lahvičku vodou z rychlovarky? V nemocnici nemají sterilizátor a švagrová se hrozně bojí. Já to sterilizovala, ale máma říkala, že nikdy žádné lahvičky nám nesterilizovala bylo to OK. Máte někdo zkušenost nebo názor? 🙂
babulky poradite mi ako upliest vrchne gatuse vlniaciky,s rucnou pracou nemam problem,no hodil by sa navod 😉 dakujeem
@caramilla tý jo...vy si to teda fakt užíváte ☹ ...je mi švagrové fakt líto...tohle je jak ve špatném filmu...snad se konečně smůla prolomí a bude zas dobře....
K šití....to, že nám nejel pc, bylo super kvůli času...recyklovala jsem...a malá má nové žužu manšestráčky, ted dělám mikču...a další srandy...a vyspravila jsem spoustu dalších věcí, které jsem už dlouho odkládala 😀 .
A obkresluji střihy z Ottobre...tak jsem zvědavá, jak budou sedět....
@caramilla no v Simonkove pripade bych sterilizovala, idealne na nemocnicni pomery sterilizacni tablety Mill nebo tak nejak, v DM se to da koupit, tusim ze k tomu byl i kuponek z te jejich knizky pro novorozence...roztok vydrzi 24 hodin, pak se dela novy, tableta je na 5 litru, tak jsem to ctvrtila do litru, oplachne se to pak jenom a pouzije, nemusi se to varit ani ohrivat a v nemocnici to na intermediarce pouzivali pro sterilizaci kloboucku na kojeni a tak...teda asi to nebyla ta znacka Mill, ale nejaka jina nemocnicni...princip stejny.
Kdyby jeste chytil treba prujem nebo neco, byl by to urcite dalsi prusvih...

@caramilla ...to že maminka nemůže být u malého je smutné.protože to je moc důležité...ale z druhé strany si myslím, že vyš. apod...jsou také důležitá a lékaři vědí, co dělají, určitě by miminku neublížili...vždyť jde o lidský život...jasně, nejsme tam, nevíme, jak tam vše probíhá ...ale hysterické scény a vyhrožování právníky ani dítě nevyléčí, ani lékařům neusnadní práci...jen se vyhrotí vzájemné vztahy a jednání a domluva bude o to těžší...je mi to moooc líto... ☹