icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
21. aug 2013

v tchibu je aplikátor na kamínky https://www.tchibo.cz/aplikator-na-lepeni-sklen... a dneska je doprava zdarma 🙂

kuna
21. aug 2013

@sinala a košík na šití, jako měla moje mamka 🙂, zrovna jsem tam taky "byla" 😀

kuna
21. aug 2013

@evcounek jitu je šikulka a dokonce to krásně zdokumentovala 🙂 Jinak se takhle fakt lemuje krásně a precizně.

snowwitch
21. aug 2013

Děkuju, vyhráli holčičí proužky, ale ještě potřebuju jednu radu....Mikča bude podšitá, takže zip dám mezi tyto 2 vrstvy a spodek a rukávy chci olemovat lemgumkou....poradíte, jak ji pěkně začít a ukončit? Našiju zip, otočím celé na líc a tu lemgumku pod zipem jen zahnu? Napadlo mě, jestli by nešla už nějak chytit do toho švu s podšívkou, ale....

lip72
21. aug 2013

@kuna děkuji 🙂 trika jsem dobře naaranžovala, ale nesedí mi ramení švy atd 😀 příště to budu dělat jinak a bude to lepší .... 😉

evaon
21. aug 2013

Zrecyklovala som take super nohavice z "padavej" rifloviny. Strih taky obyc, ale som zvedava, ako sa osvedci to skracovanie na patentky 🙂

katkuz
21. aug 2013

@lip72 krasne - tie aplikacie to nadherne osviezia 🙂 a klobuk dole pred vreckami - ja ked robim take tak nikdy nie su na prvykrat dobre usite, vzdy param lebo tie rohy nie su rovnake 😀

lip72
21. aug 2013

@katkuz Děkuji 🙂 já na ty modré zapoměla našít aplikaci 🙂 také se mi to moc líbí....No vlnilo se mi to jak sv....pořád jsem to přeměřovala a špendlila a přeměřovala, po našití, jsem málem brečela 😉 ale žehlička vše zachrání, ta udělá zázraky 😀 Než začnu kapsy a nakoleníky našívat, tak si je zažehlím a hned je přeměřuji, jestly jsou stejné, dá se to ještě spravit kdyby náhodou ne, pak už jen našpendlím a přišiju 😀

katkuz
21. aug 2013

@snowwitch ja sa tiez priklanam k tej ruzovopruzkovej variante 🙂 alebo mi este napadlo tie modre pruzky (ale je fakt chlapcenska - mam ju doma 😀 ) a navrch dat nejaku dievcensku aplikaciu - ale to by bolo asi komplikovane uz len vymysliet aby to ladilo a bolo dievcenske 😝

bordino
21. aug 2013

Právě dorazil coverlock 😀

michamicha
21. aug 2013

v Tchibu mají zase tašku na šicí stroj/overlock 😉 https://www.tchibo.cz/taska-na-sici-stroj-p4000...

sinala
21. aug 2013

@bordino tak rychle šij a pak podej zprávu 🙂

bordino
21. aug 2013

@sinala hee řekněme to takhle: já mám jenom jedny nervy 😝 😝 😠 😠 😠 😠

zabza40
21. aug 2013
lip72
21. aug 2013

@zabza40 tak ta je úžasná 🙂

allymally
21. aug 2013

@jitu22 Jitu prosím, prosím, jakou směs používáš na látkovou ubrousky? Mě furt nebaví si hlídat, zda mám doma vlhčené ☹ věčně žádné nemám a pak je problém, když mládě si neřekne na záchod a má výbavu v tepláčcích 😀 Moc děkuju za recept. Opatruj se

jitu22
21. aug 2013

@allymally kupované mám flanelové, našité mám co dům dal: úplet + bambusové froté, aksamit nebo dadka froté. Funguje všechno 🙂
@snowwitch zkus kouknout k Taf na blog - http://tafanas.blogspot.cz/ Má tam několik návodů má kabátky, tak třeba se něco z toho bude hodit. Žádný sice není na lemgumku, ale tak to už si upravíš 🙂

allymally
21. aug 2013

@jitu22 naštěstí nějaké úplety mám 😀 😀 😀 no, plné skříně, že? a používáš aj nějakou namíchanou vodičku na umytí zadečku atd? Já jsem kdysi něco našla, ale přeci jen je to nějaký čas, tak už si to nepamatuju ☹ Moc moc děkuju za Tvůj čas

avals
21. aug 2013

neviete mi prosim poradit, kde by som zohnala taku latku?

ucitelka70
21. aug 2013

kočky, ako korešponduje dámske ottobre s burdou? ak nosím konfekčnú aj burdu veľkosť 42, tak z ottobre sedí tiež 42?

sinala
21. aug 2013

@allymally když bylo mimi malé, tak jsem používala hrnek heřmánkového čaje a do toho trochu olivového oleje a pak už jen vodu 😀 😀 😀

allymally
21. aug 2013

@sinala ahaa, tak to nebude zas nijaké extra laboratorní míchání 😀 😀 😀 děkuju, píšu do poznámek

allymally
21. aug 2013

@avals nooo tak, to bude oříšek..myslím si, že to bude originálka, ale třeba někdo poradí lépe 😉

petkasv
21. aug 2013

@allymally na zadek medvidka 🙂

ellysa
21. aug 2013

niečo malé na dnes-čelenka

katka82
21. aug 2013

@evaon jéé tak to je super nápad 😵 😵
holky koukala jsem že MTX má dočasný výprodej po 1 kg 😉 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... no samo že už mam nakoupeno 😅 😝 😀 😀

sufik1
21. aug 2013

tašku na šicí stroj z Tchiba mám už loňskou béžovou je teda SUPER 😵 😵 😵 😵 😵
@allymally na zadek jakýkoliv mycí dětský olejíček do koupele (já mám z DM) a nebo jen vodu. A ubrousky úplet/froté/beránek/plyš....
@bordino jak šije, jak šije???? 😵 😵 😵 😵 😵

snowwitch
21. aug 2013

Holky, tak jsem dobojovala, no, to zakončení lemgumky u zipu mohlo být lepší, ale nevím, jak to udělat 😖 Snad se bude líbit...

katka82
21. aug 2013

@snowwitch no ta je kráásnáá 😵 😵 moc se ti povedla a myslím že se určo bude líbit 😉