Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec ano ma po operacii. Bol to des. Operacia trvala 5,5 hodiny, z toho 110 minut mala zastavene srdiecko,ale mali sme uzasnu starostlivost a rychlo sa pozbierala. Potom sme si sice odkrutili zapal vnutorneho okolia rany a brala ATB, ale po nom bola ako rybicka. Vsetky kontroly dopadli dobre, je uz vporiadku, ale podla vsetkych ukazovatelom uplne zdrava uz nebude nikdy. Na srdiecku ma 3 jazvy, stale nema zrasteny hrudny kôs a s dychanim to uz lepsie nebude, vela neudycha.Ale prezila to a verim, ze uz bude len a len dobre. ( Mozno to bude tak, ako jej stale hovoril jej chirurg: ze sportovec z nej nikdy nebude, ale po predvádzacom móle chodiť môže 😀 😀 😀 😀 😀 modelka vraj je už teraz 😀 )
Holky, potřebovala bych trochu poradit se softem. Loni jsem měla pro J soft kalhoty i bundu. podšito ještě fleecem a zimu jsme zvládly. Teď potřebuju něco na válení po zemi pro mladší a nevím....letní soft je spíš na chladné letní dny, soft s úpletem či fleecem na jaro a zimu (teploty těsně nad 0) a na zimu zase ještě podšít nebo další podvlíkací vrstva.....Myslím si to správně? Jak se v použitelnosti liší soft s fleecem a úpletem? Díky moc za objasnění.
@lilly2711 maly fesacicko - vyzera akoby promoval, nie skolkoval 😀 a dcerka krasne melirovane vlasky a tie mihalnice - fakt modelka 🙂 🙂 🙂
a prajem hlavne vela vela zdravicka. Brat je srdciar a az teraz ked som sama mamou chapem tu moju co vsetko musela zazivat ked bol na operaciach. My sme boli so synom tiez nedavno v nemocke kvoli urazu a personal moze byt super, prostredie prijemne, ale strach o dieta ten bude stale... Tak nech dcerka rastie do krasy a zdravotne je lepsie a lepsie 🙂
Zdravím, já jsem "snad prozatím" začátečník, ušiji si pro malého povlečení do postýlky a ráda bych mu ušila (a já ušetřila) triko s krátkým, dlouhým rukávem, ev. rolák, a postupně i tepláčky a bundu, ale nevím, kde jsou dostupné střihy. Děkuji za nápady a rady.
@tygrisek09 časopisy ottobre - jsou perfektní - když jsem začínala, tak jsem jela jen podle nich a časem si už zvládneš udělat střih sama třeba podle oblečení, co malej nosí 😉 časáky koupíš na pattistudio.cz 😉
@crawler Děkuju, děkuju, děkuju
@crawler Wau, musím sa tajne priznať, že si môj vzor. Krásne šiješ, presne, precízne, tak čisto, krásne fotíš. Budem sa veľmi snažiť, aby som raz toto dokázala 😀 😀 😀 Prekrásne kúsky oblečenia...
holky když si objednám předplatné ottobre, tak bude platit od dalšího čísla nebo už by to šlo od toho aktuálního?
@katkuz tenhle střih je takhle od ottobre - jen jsem teda upravila rozměry - protáhla rukávy a délku...jen jsem si nevěděla rady s lemováním (rukávy a dole a právě tím zipem, tak jsem to udělala po svém a nakonec jsem se konce dobrala taky 😵
@bulinka děkuji 🙂 a s mylly na tebe budu myslet, ale kdyžtak se připomeň dejme tomu za cca měsíc 😉
@zuzu_epona šmankote 😲 děkuji moc!!! to je pro mě ohromná pocta a jistě dokážeš! já právě v těchto dnech slavím 2 roky šití, tak jsem si dneska udělala střih na softku, tak jsem zvědavá, co z ní vzejde 😵 Jinak to focení - to byla moje meta a vlastně se mi to začalo dařit až před chvílí 😉 Všechno je o trpělivosti a o tom, že chci, takže i tobě všechno půjde, když budeš trpělivě pokračovat 😉 a fakt moc děkuji za takovou poklonu - moc si toho vážím 😵😵 udělala jsi mi tím velkou radost 😵
tak si objednám ty Nonity 😵 a když už budu objednávat - nemáte zkušenost s tím Stylfixem?
Když jsem dělala ten šikmý zip, tak jsem se málem zbláznila a musela párat, nakonec jsem ho přilepila lepidlem, ale je to patlanina, tak jsem si říkala, že bych do košíku přihodila ten stylefix...co myslíte? děkuji 😵
tak jsem jen v rychlosti nakoukla, ani nestíhám projít fotečky, jak bylo krásně tak jsme pořád venku, děti se mi vzbouřily a odmítají před devátou jít spát, takže v mém šicím koutku se začínají kupit věci typu " projdu kolem a něco si tu odložím" , ale přeci jen se mi povedlo na pár chvil ke stroji zasednout 😀 třetí a čtvrtá fotka je taška na látkovky a přebalovací podložku, šité z laminované bavlny, inspirované taštičkou na papírovky od terezity 😀
Ne, opravdu nemám ráda coverlock, proč jsem si ho pořizovala?????????????????????????

Toť ten môj sopliačik a Nellie posledná z leta.