icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lilly2711
25. aug 2013

Toť ten môj sopliačik a Nellie posledná z leta.

zojec
25. aug 2013

@lilly2711 tak to sme dve, tiez som od juna vobec nesila.. takze mala ma uz po operacii? nejak som to nepostrehla... tak sa drzte 😉

lilly2711
25. aug 2013

@zojec ano ma po operacii. Bol to des. Operacia trvala 5,5 hodiny, z toho 110 minut mala zastavene srdiecko,ale mali sme uzasnu starostlivost a rychlo sa pozbierala. Potom sme si sice odkrutili zapal vnutorneho okolia rany a brala ATB, ale po nom bola ako rybicka. Vsetky kontroly dopadli dobre, je uz vporiadku, ale podla vsetkych ukazovatelom uplne zdrava uz nebude nikdy. Na srdiecku ma 3 jazvy, stale nema zrasteny hrudny kôs a s dychanim to uz lepsie nebude, vela neudycha.Ale prezila to a verim, ze uz bude len a len dobre. ( Mozno to bude tak, ako jej stale hovoril jej chirurg: ze sportovec z nej nikdy nebude, ale po predvádzacom móle chodiť môže 😀 😀 😀 😀 😀 modelka vraj je už teraz 😀 )

denimaty
25. aug 2013

@animal Moc se omlouvám, ale já musím hromádku tentokrát vynechat. Manžel mi nakázal, že mám nejprve spotřebovat své nasyslené zásoby softshellu. Ale příště se určitě zase zúčastním. Zásob není nikdy dost, že?

animal
25. aug 2013

@denimaty dobře, příště ale prosím nahlas ty iniciály, já už jeden info mail posílala (jen těm, od koho mám adresy v adresáři)

snowwitch
25. aug 2013

Holky, potřebovala bych trochu poradit se softem. Loni jsem měla pro J soft kalhoty i bundu. podšito ještě fleecem a zimu jsme zvládly. Teď potřebuju něco na válení po zemi pro mladší a nevím....letní soft je spíš na chladné letní dny, soft s úpletem či fleecem na jaro a zimu (teploty těsně nad 0) a na zimu zase ještě podšít nebo další podvlíkací vrstva.....Myslím si to správně? Jak se v použitelnosti liší soft s fleecem a úpletem? Díky moc za objasnění.

animal
25. aug 2013

@snowwitch letní soft - já používám na jaro, podzim - jakmile už teplota fakt klesá, tak používám ten s tím flízem a pod to vrstvím oblečení.
špatné na zimu není ten soft s tím kožíškem

katkuz
25. aug 2013

@lilly2711 maly fesacicko - vyzera akoby promoval, nie skolkoval 😀 a dcerka krasne melirovane vlasky a tie mihalnice - fakt modelka 🙂 🙂 🙂
a prajem hlavne vela vela zdravicka. Brat je srdciar a az teraz ked som sama mamou chapem tu moju co vsetko musela zazivat ked bol na operaciach. My sme boli so synom tiez nedavno v nemocke kvoli urazu a personal moze byt super, prostredie prijemne, ale strach o dieta ten bude stale... Tak nech dcerka rastie do krasy a zdravotne je lepsie a lepsie 🙂

snowwitch
25. aug 2013

@animal soft s kožíškem? To mi uniklo....Def dělá jen s úpletem a fleesem 😒

tygrisek09
25. aug 2013

Zdravím, já jsem "snad prozatím" začátečník, ušiji si pro malého povlečení do postýlky a ráda bych mu ušila (a já ušetřila) triko s krátkým, dlouhým rukávem, ev. rolák, a postupně i tepláčky a bundu, ale nevím, kde jsou dostupné střihy. Děkuji za nápady a rady.

crawler
25. aug 2013

@tygrisek09 časopisy ottobre - jsou perfektní - když jsem začínala, tak jsem jela jen podle nich a časem si už zvládneš udělat střih sama třeba podle oblečení, co malej nosí 😉 časáky koupíš na pattistudio.cz 😉

lilly2711
25. aug 2013

@katkuz dakujem, hej, prvy den v skole, tak sme to nejako prezivali, lebo on je taky ciciak, ako ho ja volam. A aj to, ze je v skole od rana do 15.30.
A vdaka za pochvaly, no Nellie je zlatucka a obrovska bojovnicka. Jej usmev a vydrzala som aj nemozne 🙂

tygrisek09
25. aug 2013

@crawler Děkuju, děkuju, děkuju

schnek
25. aug 2013

@animal byl by link nebo tak něco? 😉 dík

crawler
25. aug 2013

tak můj malý spam 🙂 pracovní název antracit na stavbě - tričko(střih můj) ,mikča (střih ottobre - nejnovější číslo, a zrovna ji tu někdo nedávno taky vkládal), tepláky(střih můj) a pirátka (střih můj).

katkuz
25. aug 2013

@crawler krasna luxusna supravicka, ten sikmy zips je vymakany 🙂 to bol origos strih alebo vlastna uprava? a drobec je krasny model 🙂

omcamauta
25. aug 2013

@crawler krásná sada!

animal
25. aug 2013

@snowwitch tak já i s kožíškem a i s podšívkou 🙂

bulinka
25. aug 2013

@crawler úžasný komplet 🙂

zuzu_epona
25. aug 2013

@crawler Wau, musím sa tajne priznať, že si môj vzor. Krásne šiješ, presne, precízne, tak čisto, krásne fotíš. Budem sa veľmi snažiť, aby som raz toto dokázala 😀 😀 😀 Prekrásne kúsky oblečenia...

bulinka
25. aug 2013

holky když si objednám předplatné ottobre, tak bude platit od dalšího čísla nebo už by to šlo od toho aktuálního?

crawler
25. aug 2013

@katkuz tenhle střih je takhle od ottobre - jen jsem teda upravila rozměry - protáhla rukávy a délku...jen jsem si nevěděla rady s lemováním (rukávy a dole a právě tím zipem, tak jsem to udělala po svém a nakonec jsem se konce dobrala taky 😵
@bulinka děkuji 🙂 a s mylly na tebe budu myslet, ale kdyžtak se připomeň dejme tomu za cca měsíc 😉
@zuzu_epona šmankote 😲 děkuji moc!!! to je pro mě ohromná pocta a jistě dokážeš! já právě v těchto dnech slavím 2 roky šití, tak jsem si dneska udělala střih na softku, tak jsem zvědavá, co z ní vzejde 😵 Jinak to focení - to byla moje meta a vlastně se mi to začalo dařit až před chvílí 😉 Všechno je o trpělivosti a o tom, že chci, takže i tobě všechno půjde, když budeš trpělivě pokračovat 😉 a fakt moc děkuji za takovou poklonu - moc si toho vážím 😵😵 udělala jsi mi tím velkou radost 😵

bulinka
25. aug 2013

@crawler určitě se připomenu 🙂

a_lexa
25. aug 2013

@kuna wow, ta mikča s opičkou je naprosto dokonalá. Normálně jsem si myslela, že je to nějaká kolekce Next. 😅
@crawler antracit na stavbě je bombovej. 😵 😵

crawler
25. aug 2013

@animal @kuna @terezita

tak si objednám ty Nonity 😵 a když už budu objednávat - nemáte zkušenost s tím Stylfixem?

Když jsem dělala ten šikmý zip, tak jsem se málem zbláznila a musela párat, nakonec jsem ho přilepila lepidlem, ale je to patlanina, tak jsem si říkala, že bych do košíku přihodila ten stylefix...co myslíte? děkuji 😵

sinala
25. aug 2013

@crawler ty ho ještě nemáš 🙂 🙂 🙂 , určitě si hi kup, usnadní Ti práci. Já ho používám nejen na zip 😉

crawler
25. aug 2013

@sinala jé Kam, tak supr - koupím - myslela jsem, že u téhle pružné teplákoviny zdechnu - měly by dělat i kráčející zipovou patku 😀 byl to mor než jsem si uvědomila, že můžu přilepit 😀

barcav
25. aug 2013

tak jsem jen v rychlosti nakoukla, ani nestíhám projít fotečky, jak bylo krásně tak jsme pořád venku, děti se mi vzbouřily a odmítají před devátou jít spát, takže v mém šicím koutku se začínají kupit věci typu " projdu kolem a něco si tu odložím" , ale přeci jen se mi povedlo na pár chvil ke stroji zasednout 😀 třetí a čtvrtá fotka je taška na látkovky a přebalovací podložku, šité z laminované bavlny, inspirované taštičkou na papírovky od terezity 😀

mooncaa
25. aug 2013

@sinala @crawler To udělátko na zip nemám, ale zip našívám na OL a jak to má diferenciál, tak jsem nikdy nějaký zásadní problém se zipem neměla. Ale třeba jsem zatím nenašívala dostatečně pružnou látku, zase tolik jsem toho nenašila. Ale na rovnostehu se to děsně vlnilo.

bordino
25. aug 2013

Ne, opravdu nemám ráda coverlock, proč jsem si ho pořizovala?????????????????????????