Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Jakou látku používáte na trička? Úplet?
@crawler krása
@zojec je to pro holku
Holky nemáte prosím někdo 0,5m těch limetových vodníků? Potřebovala bych je dost rychle.Samozdřejmě odkoupím a přihodím na čokošku 😉
@a_lexa no vždyť jo, je to dělané podle NEXTu 😀 A dík, že jsi to poznala, udělala jsi mi strašnou radost 🙂
@crawler já z tebe nemůžu, to je tak nádherný! Fakt šiješ nádherně, toto je úplně profi! A co jsem ten stylefix zkusila, tak bez něj zipy už ani omylem, fakt to tak strašně ulehčí práci! S tou kráčející zipovou patkou souhlasím, nebo aspoň zipovku k OL (mám k OL na všívání paspule a na úzké zipy to jde, ale na klasiku nic moc).
@barcav nádhera, u těch tvých věcí vždycky uslintávám 🙂
@mooncaa a jak to na tom OL děláš třeba na začátku a konci zipu, když je tam to kovové? A taky, když šiješ blízko zoubků, tak ti to ale ten zip moc ořeže, protože ta patka je úzká, ne? Nebo máš nějaký fígl (sem s ním 🙂)?
ahojte,chcem sa spýtať odkiaľ nakupujete materiály na detské oblečká?Teplákovinu,tričkovinu,froté?vdaka za každý link🙂))!
@alenf ahoj, väčšinou z čiech, ale kukni sa na www.detivbavlnke.sk.... alebo bubulakovo.sk, produktservis.cz, bibu.cz, batani.cz....
@snowwitch nee - prvně musíš olemovat a pak teprve zip - a kapucu olemuješ a pak teprve přišíváš k hlavním dílům a jak to otočíš na líc, tak máš šev schovaný uvnitř - čili začíštěné i konce lemování....nevím, zda chápeš, chtělo by to spíš fotky, že? ale lemování spodku mě taky nešlo do hlavy - dle jejich postupu mě to nějak nedocházelo, jak na to...ale lemovala jsem úpletem /fineribem) na třetinky.
@kuna @mooncaa tak mě to taky zajímá, jak šít zip na OL nehledě na to, že mě jde i o to prošívání - tahle teplákovina je ta pružná od Eliška a bylo to brut¨ální😀 Jak jsem prošívala, tak mi dole už přebývalo asi 5cm teplákoviny, takže vypárat a musela jsem podlepit - fakt se to nedalo...
a ještě k tomu stylefixu - na co ho ještě používáte? aplikace?jo a ten vlisofix - to je to, jak se to pak zespodu odtrhá? taky mám ráda aplikace,ale na tuhle pružnou teplákovku bych si zatím nic naaplikovat netroufla - to by byl samý varhánek😀 tak jedině s tím vlisofixem zespodu a podžehlené vlizelínem? @kuna - tvoje aplikace jsou suprácký 😵 Já když takhle obšívám (třeba ty aplikace na podložce) tak mám nastavený cikcak na 0,5 a 2,5 - ty máš ale asi ještě užší, že?
@crawler stylefix - používám i na přišití kapsy, aby byla rovně nebo když našívám etiketu nahoru jako čtverec.
vliesofix se neodtrhává, prvně si ho nažehlím z jedné strany na látku, vystřihnu požadovaný tvar a pak nažehlím kam potřebuji. On má zespodu papír, takže Ti nehrozí, že by se někam přilepil
@crawler není, když odtrhneš papír, tak to je jako tenoučký vliselín ( spíš bych řekla, jen trochu lepidla a přitom to je pevné, aby se to dobře přišívalo) )a praní s tím nedělá nic. Podívej se do mého fotoblogu, dělala jsem s tím tygra a je to několik vrstev, každá podlepená vliesofixem a nebylo to tak tlusté.
@crawler neee, malá je už od soboty na světě. Jen jsem to tu jaksi zapomněla napsat. Máme Valentýnku, narodila se v sobotu po obědě a byl to takový fofr, že manžel málem nestihl předat Vojtu na hlídání a dojet zpět. Stačilo prokecat skoro celou noc se ségrami a vínem a ráno silné kafe 😀
Jak jsem měla takovou hrůzu z druhé indukce, tak to bylo úplně za odměnu. Snad nás brzy pustí domů za klukama a bude i fotka nové modelíny 🙂
@kuna Kolem zubů nemám vůbec problém, jen problém jsem měla s tím kovovým spodkem, ale pak mě napadlo upravit šířku stehu na 0,5 a bylo po problému. Max bych ještě se zipem nejela úplně na kraji okolo nože, ale kus od nože. Ale možná záleží na zipu, používám ty s těma spirálovýma zubama.
@lilly2711 Koukám, že si užíváte pořád. Držím palce ať se z toho malý brzy dostane a hlavně ať se to nešíří u Vás dál.
@lilly2711 ach..... teda starosti fakt... a hlavne Ti je ľúto, nevieš ani ako pomôcť takému dieťatku.... skoré uzdravenie... pozdravujeme všetkých....
@tygrisek09 jj, úplet

@crawler Krásná souprava. Můžu se zeptat na postup šití té mikči? Já nejdřív ušila vršek, podšívku, všila zip mezi pbě vrstvy a pak mi nešlo nijak hezky zakončit lemgumku u kapuce a dole....,.Díky