Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzu_epona na lemování se hodí, ale jako proužek složený na třetiny
@sinala Takže nie iba preložiť na polovicu a prišiť na OL - na to je asi málo pružný?
@zuzu_epona podle mě je to málo pružné, časem by to hodně odstávalo
@sinala Ďakujem za radu, tak idem teda skúšať na tretiny 😉
@zuzu_epona jak říkala @sinala , lemovat na třetiny a ještě dej pozor, abys měla otvory (pro hlavu a ruce) dost velké. Moc to nepruží 😉
@palosek No som zvedavá, ako sa s tým popasujem. Jednolíc od animal je na lemovanie asi o dosť lepší, len mi nepasuje farba ☹
holky dobrá cena tady http://www.unuodesign.cz/unuodesign/eshop/7-1-M...
@arlette ale ceny majú za polmetra
@ucitelka70 aha, tak to pardooon 😀 já to ještě nezkoumala, poslala mi to kamarádka, já tam jen nakoukla 😅
Tak jsem dnes asi po 3 týdnech!!! konečně došila kalhoty pro manžela (Bordino, ty to ani nečti! 😀) . Několikrát jsem upravovala střih a mockrát párala. Jsem ráda, že už je mám hotové, na děti se šije mnohem snadněji. A navíc se nechtěl vůbec fotit, byl hrozně protivný, tak ty fotky jsou takové rychlovky. Ale je z nich nadšený, říká, že mu pěkně sedí.
holky pomoc, loni jsem měla koupenej flees s vytlačenýma medvídkama a zákaznice mě bombardujou, že chtějí nákrčníky zrovna z něho a já si zaboha nemůžu vzpomenou kde jsem ho kupovala a nemůžu ho nikde najít ☹. Neporadíte mi kde ho mají nebo nemáte někdo, odkoupila bych růžovej a světle modrej. Prosím prosím smutně koukám
a ještě jednou já, z čeho by jste šily tělíčko a obličej Andělce? Dneska jsem koukala u nás v galanterii a přišlo mi všechno strašně tvrdý ☹
@palosek mé na střizích, tepláky nic moc, kraťasy z piké lambeste leží ve skříni, zlatá dcera, která je vděčná za každý nový kousek, za poslední dva týdny jsem jí přispěla do šatníku 7x triko DR a 5x KR a dokonce u mě v práci kolegu upozrnila, že to tričko co má na sobě jsem šila já, nechápal a dal mi na opravu domů vypáraný šev na taštičce na kolo
@bulinka já šila z tohoto http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=32379022&tab=0 a dobré
@palosek Toto byla první věc na sebe ušitá pro manžela, jinak jsem mu ještě šila obal na notebook. Já mu jinak nemůžu koupit ani ponožky. Buď se mu nic nelíbí nebo mu to nesedí na 100% a tak to odmítá nosit. Látku na kalhoty si vybral sám a střih jsem musela upravovat, aby seděl na 100%.

Baby, obojlíc z Wendy je vhodný materiál na lemovanie výstrihu okolo krku? Máte s tým skúsenosti?