icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
28. aug 2013

@petkasv MI měli loni s beránkem a byly super teplé

petkasv
28. aug 2013

@lenasss super, to ráda slyším, to byla moje první volba, na ven si myslím, že to bude super 🙂

katkacagy
28. aug 2013

@ucitelka70 ďakujem za pomoc. Problém bude v tom, že tá tyčka, ktorá sa dáva do držiaka na stroji, bola pri singer patke hrubá. Ja potrebujem niečo tenšie. Asi sa obrátim priamo na shop, snáď mi poradia.

zojec
28. aug 2013

ja som vcera vecer zistila, ze b. nema ziadne pyzamo do skolky.. tak som objavila tutu super pyzamovsku latku... 😀 to sme odkial brali, neviette? to su taki ruzovi sasovia

bordino
28. aug 2013

jsem jak šnekejš, moc toho neušiju, jen se u nás rozmnožili dinosauři 😀

zuzimia
28. aug 2013

@zojec
Aj ja som z nej detom minulu jesen sila pyzamka. Bola to hromadka, ale uz si tiez nepamatam...ale aktualne ju este stale maju na detivbavlnke.sk. Je velmi dobra, kombinovala som s ruzovymi patentmi.

sufik1
28. aug 2013

@kuna - to jsme šila ještě před porodem... jen jsem ještě nedávala fotky...

petkasv
28. aug 2013

@bordino to je hustý, si fakt dobrá 😵

mikulka45
28. aug 2013

@zojec myslím, že sme ju brali z MTX 😉

bordino
28. aug 2013

teda dneska mám den, ráno dorazily 4 starší čísla Ottobre a teď nový! Jupí, taky tím tak rády listujete a plánujete, co bude? Měli by k tomu přibalovat i čas 😀

daisyr
28. aug 2013

@arlette prosím, odkud máš střih na trenýrky? 😉

arlette
28. aug 2013

@daisyr já jsem si dělala střih podle trenýrek, které Dáda nosí, ale moc se mi to nevyvedlo, chce to ještě vychytat

mikulka45
28. aug 2013

baby, nemáte nejaký dobrý tip na prechodnú čiapku pre 3-ročného nezbedníka?

lenasss
28. aug 2013

tak ještě jedny kostkáče pro prcka k té bekovce a jedna deka už dodělaná pro jeden projekt

petkasv
28. aug 2013

@lenasss pustila si se do toho projektu, tak to je super, jak to funguje? deka je krásná 😵

lenasss
28. aug 2013

koukni na jejich stránky www.dekyzlasky.cz a tam je vše napsáno

lenasss
28. aug 2013

a pokud byste někdo měli chuť a trochu času můžete se zapojit i do tohoto projektu http://vaverika.blogspot.cz/2013/08/vanoce-pro-...

crawler
28. aug 2013

@mikulka45 já Fanouškovi šila normálně z úpletu z mylly a k tomu jemný patent - má ji právě na podzim a jaro😉 uno momento ,najdu fotku - střih je jednoduchý 😉 a sedí skvěle

olivka84
28. aug 2013

Baby ako je to s tým ottobre časopisov s akej stránky to objednáte a na koľko máte predplatné koľko je poštovné platí sa to prevodom? Poraďte

crawler
28. aug 2013

@mikulka45 foto zde a na dalších najdeš info, kde najít střiha a mám tam i pár fotek, jak sedí na hlavě: https://www.modrykonik.cz/fotoblog/crawler/albu...

crawler
28. aug 2013

@olivka84 já kdy to počítala, tak vyšlo dráž koupit přímo u nich na webu než objednat na pattistudio.cz, takže já objednávám přes tuto prostřednici

lenasss
28. aug 2013

Ještě něco na přání.Dnes u nás prší tak šiju jak drak a dodělávám resty

crawler
28. aug 2013

@lenasss jé ty jsou bomba 😵

zuzu_epona
28. aug 2013

Popasovala som sa s lemovaním obojlícom z Wendy - prúžok na tretiny a dopadlo to celkom dobre 🙂 Body sú na svete.

katka82
28. aug 2013

@zuzu_epona 😲 😲 😲 kráááásnýýý 😵 vidíš jak sis s tím poradila 😉 šikulka

olivka84
28. aug 2013

@crawler a oplatí sa to predplatiť alebo si vybrať konkrétne čísla? A ako je to s dodavanim na slovensko náhodou nevieš?

jitu22
28. aug 2013

Naše nová modelína Valentýnka 🙂 (takové ty krásné fotky zatím nemáme, jen spí a jí a v bdělém stavu řve, že chce jíst 😀 )
V mých kapsovkách (nahoře klasicky, dole jako svrchňáky) a v oblečku, co jsem šila pro jistotu větší, tak v něm zatím plave 🙂

katkaela
28. aug 2013

Tak som sa konečne dostala aj k šitiu 🙂

katkaela
28. aug 2013

jaj, ešte toto:

mooncaa
28. aug 2013

@jitu22 Ta je nádherná. Slintám.