icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
28. aug 2013

@katkaela Ta motýlková tunika je moc pěkná.

lenasss
28. aug 2013

@jitu22 mrňousek krásnej.ještě jednou gratulace veliká

katkaela
28. aug 2013

a ešte pončo na objednávku 🙂

ellysa
28. aug 2013

tak skúšobná je na svete, trochu je väčšia ale hlava snáď dorastie 🙂 a zabudla som prešiť šilt
musím kúpiť ten ronar, teraz som dala kord do šiltu, celkom sa mi pozdáva

mikulka45
28. aug 2013

@crawler Díky za tip 🙂 určite vyskúšam!

ucitelka70
28. aug 2013

@ellysa skvelá čiapočka....

zuzu_epona
28. aug 2013

@ellysa Veľmi podarená čiapočka, aj tá látka vyzerá super, len keby taká drahá nebola 🙄

petkasv
28. aug 2013

@jitu22 malá je krásná, jen doufám, že to na sobě nemá izolepu 😖 chuděrka
@katkaela ty bláho malá neuvěřitelně roste, nevěřím, že jsou s Rozárkou stejně starý 😀 😀 😀 a motýlková tunika mikča jsou dokonalý 🙂

petkasv
28. aug 2013

já dnes došila další 3/4 na zakázku 😀

a_lexa
28. aug 2013

@ellysa super - velmi povedená. 🙂
@jitu22 malá je krááásná a těch vlásků 😵 . Veliká gratulace.

jitu22
28. aug 2013

@petkasv je to nějaká náplast. Ale vypadá trochu jak ta malířská páska 😀

petkasv
28. aug 2013

@jitu22 to je drsný, chudák aby jí to nebolelo až jí to budeš sundávat, u nás se jenom popisují tohle mi přijde trochu drsný 😒

sinala
28. aug 2013

@zuzu_epona ta zelená je hezká a body samozřejmě taky 🙂

katka82
28. aug 2013

@jitu22 jůů 😵 kráásná beruška 😵 😵

sinala
28. aug 2013

@ellysa co to máš za střih, vypadá dobře 😉

katka82
28. aug 2013

@ellysa no tak ta nemá chybu 😲 kde jsi vzala střih???je perfektní 😵
@katkaela náádhera 😵 😵 ta berušky je bomba 😵

mamata
28. aug 2013

něco málo z posledních dnů....

zojec
28. aug 2013

@ellysa ciapka je super :D taka by sa aj mojmu fesakovi hodila :D aky je to strih?

mamata
28. aug 2013

nechtíc jsem to odklepla dřív, zatím jen trička do školky...

veronel24
28. aug 2013

@ellysa krasna ciapocka nemate strih

papajka7
28. aug 2013

@zojec je to bio jednolic z moraviatexu 😉 ,aj ja ju mam uzasna je 😵 😵 😵

jitu22
28. aug 2013

@petkasv ne-e, ono se to sloupne postupně samo. Vojta z toho ani vyrážku neměl. Víc mi vadí náplasti, co má přes bříško kvůli pupeční kýle. Budu muset pořídit pidi kýlní pás, abych jí to nemusel denně přelepovat...

palosek
28. aug 2013

@jitu22 😵 😵 😵 malá je nádherná 😵 😵 😵 doufám, že máš dost holčičích látek 😀 😀 😀 😀
@katkaela krásní motýlci.... Já šiju malé trika do školky, tak skvělá inspirace. Zatím zkouším střihy z Ott, ale vídím to opět na vlastní 😖 Asi máme blbé postav,nebo co.... 😅 😅 😅 😅 A právě střih jako máš na tom motýlkovém triku by mohl sedět...nebo podobný.... 😉 ...

palosek
28. aug 2013

@mamata parádní výbava...mám velký skluz 😨 😨 😨 😨 😀 😀 😀

jitu22
28. aug 2013

@palosek jéje, z daleka ne!!! Mám tu akorát pár jednobarevek a něco málo z wendy a Lille, ale zatím je to žalostně málo 😎 Hlavně krom dvou vůbec žádné bavlny. Ještě štěstí, že miminko moc věcí nepotřebuje. Ale tak to víš, popadá mě syslivá...

mamata
28. aug 2013

@palosek díky, to ještě není všechno, když jsem byla rozjetá, tak ze stejných látek má i s krátkým rukávem, ale některá čekají na vyžehlení, tak později

palosek
28. aug 2013

@jitu22 joj, to se bude nakupovat...už aby naskladnili nějaké pěkné vzory.... 😀 😀 😀

palosek
28. aug 2013

@mamata no, právě...zkouším střih na dadce (odstřižky - jersey) než se pustím do dražších látek.....jenže, které pak vybrat, když jich je doma tak moc.... 😀 😀 😀 😀

mamata
28. aug 2013

@palosek přes zimu budu chystat parádu do školy, to teprve začne úbytek látek z Lillestoff

palosek
28. aug 2013

@mamata 😀 😀 😀 aspon pak budeš moct doplnit nové zásoby 😀 😀 😀