Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@soso výtvory krásné 😉 Patky myslím další nepotřebuješ, u OL je na slepý steh, ale ještě jsem jí nepoužila. Řasit můžeš na OL i bez speciální patky a na našívání gumy taky není nezbytná, já radši dávám gumu do tunýlku, aby šla upravit, než abych jí našívala 😉
@ellysa já s ní šiju všechno a vyměňuju jen, když všívám zip - taky mě přehazování štve, ale musím říct, že postupe času je to rychlovka, ale pravda je, že ji taky mohli vymyslet tak, že by se nemusel oddělávat držák patek😝
@mamata wou - já teda bez mističky ani ránu - asi jsem prase, ale denně mám 1-2 úplně vrchovatý 😅 😕
@soso tak to jsi hustá!!! skvělé výtvory 😵 bravurně zvládnuté lemování kolem krku! a celkově - myslím, že jsi talent a budu se těšit na tvoje výtvory s overlockem 😵
jinak já uff uff...šiju si už 3.den softshellku dle vlastního střihu a upravuju, pářu, předělávám...3 dny už dlabu na zakázky, abych měla v čem vyjít ven a doufám, že se doberu k něčemu nositelnému 😝 😅
@soso máš to překrásné!
Patky žádné, teda já žádné patky k OL nepoužívám. Když jsem neměla COL, tak jsem používala občas na trička skrytý šev a patku na to. Ale je to peklo, radši bych to vzala teď už asi dvojjehlou 😠 COL je teda taky peklo, ale u šití na prodej se jím musí projít 😀 😀 😀
@anastazieb no a nebo ji našiju na OL a pak přetočím, tak jak to dělá třeba Next 😉
@soso krásne..... ja používam iba patku na slepý steh..... ten veľmi často využívam..... riasiacu netreba, obyčajnou sa dá pekne riasiť... a kúp si k tomu ešte strečové ihly,
@katkacagy pri kúpe patiek dávaj bacha..... moja kmotra objednala zipsovú patku a nepasuje jej prichytenie..... ona má singer a tie univerzálne vôbec nepasujú, nedajú sa na rýchloupínanie nastoknúť, odfoť ešte zvlášť patku hlavne v tom mieste, kde sa upína.... alebo ak pôjdeš do kamenného obchodu, tak si zober vlastnú patku na porovnanie veľkosti upínania..., pri kráčajúcej nie je problém, ale pri zipsovej áno... a dvojihly si pozri strečové - vidím, aj ty šiješ z tých super lille látok...
Šikulky, ktora mate predplatne Ottobre priamo od nich. Mne teraz konci detske, tak som ho chcela obnovit, tam ale nie je ziadna vyhoda. Naviac ako "first-time subscriber" dostanem este jedno cislo zdarma. Je to tak, alebo som nieco prehliadla? Postovne platim tak ci tak
Jeeej baby, ja Vam naozaj krasne dakujem za povzbudive slova🙂 Moc si to vazim🙂 Este musim co-to posit, aby som sa zaucila a tesim sa na to🙂)
Ja tu obdivujem kazdy jeden Vas kusok, fakt sama nadhera a super inspiracia🙂
Pekny vecer🙂
@ucitelka70 Ďakujem. No veď práve že to, preto som si sem prišla po radu. Skúšala som patku zo sestrinej singerky, ale nešla mi nasadiť. Neviem o žiadnom kamennom obchode v mojom okolí. Prikladám foto mojej jedinej patky 🙂 Látky Lillestof sú naozaj krásne, ale pre mňa ten vyšší level. Najskôr si chcem natrénovať na tých lacnejších. 🙂
@mikulka45 dá sa niekde v SE kúpiť príslušenstvo na šijacie stroje?
@ellysa tak ja s kracejdou siju skoro vsechno 🙂
@katkacagy bodycka jsou pres hlavu ok, taky jsem z toho mela strach. Pro jistotu jsem to od krku jeste takmo pul cm obstrihla a dobry. Ale chce to nasit lemovani jako prouzek napul a pruznym stehem, pokud nemas OL, kdyby se to olemovalo prouzkem na tretiny, tak to pujde pres hlavu blbe.
@soso krasne tricka, hlavne ta kombinace s prouzkama!
@katkacagy ne veru... ty máš takú istú patku ako čo som spomínala - potrebuješ užšie upínanie......
@katkacagy http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kr... - nie je umelou hmoutou prichytenie ale kovové prichytenie o vidlicu.... či ako sa volá tá tyč.... overené, sedí na viaceré typy strojov
@katkacagy http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?295,patka-zi...
pozri toto - je univerzálna skoro na všetky stroje, ale u teba nie.... lebo tu je uchytenie oveľa širšie, ako tebe vojde.... ja mám aj toto, aj lodičku, ani tá ti nebude pasovať.... skúsim ešte pohľadať..
...ale obyč. stroj Pffaf, nie overlock..

@soso fakt nádhera 😉