icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

schnek
29. aug 2013

@jam3 jé, to bys byla hodná, potřebuju vel na 3-4r, asi 104, možná 110. Délka od krku dolů by měla být kolem 42cm, rsp. teď jsm na MMB kupovala mikinu 41cm dlouhou a vestu ještě o něco delší. Ale zase aby to pak nebylo moc široký. Co ti můžu nabídnout na oplátku? 🙂 A nebo budeme 2.9. v Praze na Tutanchamonovi, tak případně bych si to mohla obkreslit nebo se pro to stavit.

lenasss
29. aug 2013

@denimaty jj mám 😉

ellysa
29. aug 2013

šiltík je odtiaľto http://schnabelina.blogspot.co.at/2011/04/ebook... inak tiež super čapice na leto aj celkom dobré veci sú na tom blogu, treba poštudovať
myslíš ten základ na čiapku? podľa veľkostí? mne to sedí, už som podľa toho robila aj tú beany čiapku aj obyčajnú aj túto šiltíkovú

ellysa
29. aug 2013

@lenasss ten základ na čapicu myslím strih od bettina z farbenmix používam len ten vrch po čiaru a pridať 2,5 cm do dĺžky, na beany čapicu 10 cm na normálnu som ani nepridávala, celé dve stránky sú strih na zimnú čapicu s ušami

lenasss
29. aug 2013

@ellysa děkuji už jsem jednu ušila a te´d musím počkat až semodel vychrní abych jí mohla zkusit

martulinecek
29. aug 2013

holky co mám dělat s tímhle?už jednou jsem párala 😠 😠 😠

palosek
29. aug 2013

@martulinecek to se mi taky stalo...párala jsem opakovaně...... vypárat zip nahoře...pokud to to dole lélkově sedí, tak bych jen ten stojáček spravila, aby šev byl na obou stranách ve stejné výšce....a pak došila zip.....jestli se ti to nechce párat celé.... JInak flís se dost natahuje, tak bacha na to 😉

sinala
29. aug 2013

@martulinecek já bych začala našívat zip z hora a před šitím bych si hi přilepila nebo přistehovala, aby se ti nepohnul

olivka84
29. aug 2013

@martulinecek pristehovala by som ho

crawler
29. aug 2013

@ellysa děkuji 😵 ty zelené části jsou našité zhora - jde to přes kolena, tak je to taková výztuha pro klečení ve sněhu apod. navíc mín pracné než všívání😉 a na průchodky nepotřebuješ kleště vůbec - natloukají se kladivem a příslušenství je vždy v tom blistru 😉 tedy krom toho kladiva 😀

crawler
29. aug 2013

@martulinecek tohle jsem řešila u té poslední podšité mikči - musela jsem komplet vypárat, přišpendlit, abych se ujistila, že sedí nahoře i dole, poté špendlíky postupně oddělávat a místo toho přilepovat (nemám kores, ale nějaké tuhé lepidlo na textil) až to zaschlo, tak prošít 😉

martulinecek
29. aug 2013

@crawler jo ale ten zip je delší,v tu délku neměly,má to 47 a zip jsem vzala 50 tak jak to pak spravujete tu délku,zastříháváte?

crawler
29. aug 2013

@martulinecek na horním konci ustřihni tolik, abys to mohla ještě zahnout tu tkanici a nadměrné zoubky vytrhej kleštičkama 😉

martulinecek
29. aug 2013

@crawler jo tak dík

ellysa
29. aug 2013

@martulinecek link som davala vcera pozri dozadu 😎

bulinka
29. aug 2013

ještě trošku léta, ale to focení to je hrůza ☹, vůbec mi to nejde

barcav
29. aug 2013

@jitu22 ještě jednou velkáá gratulace, malá je nádherná 🙂

barcav
29. aug 2013

@caramilla teda Jasmínka vyrostla 😕 🙂

barcav
29. aug 2013

@allymally gratuluji k těhu 😀

jam3
29. aug 2013

@schnek
Tak jsem se k tomu konečně dostala.110/116 má 46 cm, 98/104 má 40 cm, širší mi přijde vždycky, zužuju ji. Toho druhého nevím, jestli budem, ale poslat to není problém.Napis, co bude lepší, zítra to vytáhnu a pošlu.j.

schnek
29. aug 2013

@jam3 no, to bych potřebovala něco mezi 😀 tak když se s tím budu mořit, tak asi tu větší, zůžím ji, rukávy se ohrnou a spodek podhrne, ne? a pošli to, nebudu tě prudit s nějakým předáváním. Napiš mi pak, co ti za to budu dlužná 🙂

petitlulu
29. aug 2013

Holky vyměním plenkové patentky kluky, za patentky holky - nebo prodám. kdyby měl někdo zájem, mrknu do dílny, co o jaké barvy se jedná🙂

caramilla
29. aug 2013

@martulinecek jé, kolikrát já tohle viděla! 😀 😀 😀 😀 😀 Zip sesazovat vždy od toho švu u stojáčku, tak je nerovnost nejvíce vidět. Pak si ho nastehovat a nebo nalepit stylefixem. Pak 5 panáků a bude to rovně 😀

kuna
30. aug 2013

@martulinecek bohuzel taky znam 😀 Casem ziskas cvik, jinak jak pisou holky, poradne naspendlit, prilepit. Na siti zipu je super stylefix, mrkni na web k vesele jehlicce.

@elyssa krasna cepka, hned si ukladam. Ja letos koupila mimimksiltovku rockino a sedi blbe, toto je super!

kuna
30. aug 2013

@arlette krasa, havne ta tunika!
@crawler vsechno hezky, ale nejvic se mi libi ta prvni halenka.
@lenasss super boxerky!

A jsem rozladena z tech nonit, co jsem sila. Jsou strasne siroky, J. to ma pres boky jak rajtky ☹ . Ja je naposled sila, kdyz mela rok a plinu, tedma skoro tri a zadek jak dva kminy, takze ji vubecnesedi. Jesteze jsou dlouhe, tak uvidime za rok. Ja FM strihy miluju, ale nechapu, proc maji vsechno tak siroke. Viz i Danai. Pritom ty deti-modelove jsou taky jak tycky. Takze dziny musim koupit, at ma co na sebe, nez usiju nove.

lenasss
30. aug 2013

@ellysa Moc děkuji za ty všechny odkazy.Jednu už jsem ušila ale je nám velká.Dokonce i tomu staršímu 😀 😀 Tak jí snad bude nosit manžel 😀 😀 😀 😀 dneska se pustím do další.
Jsem začala háčkovat zimní kulichy a včera se mi všichni smály,že jsem blázen 😀 😀 řekněte někdo,že nejsem a že už taky chystáte zimu.Jsem jim říkala,že oni zajdou do obchodu a mají za jedno odpoledne celou zimní výbavu,ale já musím vymyslet-objednat-ušít popřípadě uháčkovat a to mám tak 2 měsíce práce 😀 😀 😀

petkasv
30. aug 2013

@lenasss tak já sice ještě nezačala, ale v hlavě už to tak nějak mám 🙂 brala bych hromadu na ice yearn 😀 😀 😀 😀 😀

ellysa
30. aug 2013

@lenasss tak bude mať muž, mne to podľa tihi strihu sedí, nevytlačilo ti iný formát?ja som včera tiež aj dcére urobila a muž chce tiež 🙂

ellysa
30. aug 2013

@petkasv keby som vedela čo to je 😉 možno sa pridám

crawler
30. aug 2013

@petitlulu no Luci to nevím...myslím, že každý, kdo šije plenky, tak má samců plnej zadek 😀 Taky nevím, co s nima 😒
Máte holkky nějaký tip, na co používat samce od patentek? nic mě ještě nenapadlo 😝
@kuna to je taky ten střih, co jsem ti posílala 😉 jinak dobře, že píšeš o těch nonitách...tak až na ně půjdu tak rovnou zúžím...