Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, nebudete někdo objednávat lamu, fleece a voděodolný zipy? (ne YKK, obyč)
prosím, prosím, holky můžu poprosit o link, kde jste kupovaly řezací podložku a kolečko? chci si něco naježit pod stromeček 🙂 😎
@ellysa myslis spodok legin? podhnem a potom zosijem, je to rychlejsie na usitie, lebo potom sa mi to zle pasuje pod ihlu :D na rukavoch zavisi ake su siroke (teda krake ci dlhe :D ) ked sa mi to zmesti pod stroj, ked zlozim rameno, tak podhynam, inak zohnem pred zositim. vtedy si treba dat vacsi pozor na presnost vystrihnutia aby to dobre pasovalo :D
@macin73 mně se to líbí, co se nelíbí tobě? Jediné, co mě napadá, tak že nemáš ten dvojjehlový steh úplně přesně srovnaný s okrajem toho lemu? Podle mě tohoto jde dosáhnout jen s COL. Já to šidím tak, že za á) trička takhle nelemuju 😀, ale za bé) když už jo, tak to prošiju jen pružným jednostehem, nebo tříkrokým cikcakem. Ale to je tím, že já mám na dvojjehlu všeobecně dost pifku 😀
@crawler díky, asi do té sloníkové půjdu příští jaro, teď na podzim ještě softku pro K. šít nebudu. Mamka mu chce koupit bundu a zimní už pro něj mám po J., které jsem omylem tehdy koupila klučičí (byla červená, tak jak to mám sakra poznat? 😀 Cedulku Zara Boy jsem si přečetla až doma 😀)
Holky máte prosím zkušenosti s cestováním letadlem s golfkama?
Tady jsem dnes potkala vtipný námět, jak chybu v šití předělat na přednost:
http://www.enemenemeins.com/2013/09/klassischer...
@zikie
Uplne perfektni. Aspon Videnske letiste. Pri odbaveni kufru ti na nej nalepi nalepku a nechaji ti ho a pri nastupu do letadla az v tom chobotu tesne pred letadlem stoji chlapik. Vezmes dite a jemu das slozenej golfac. Na pristani je nachystanej zase u letadla, podle toho jestli vystupujes na letistni plochu tak az pod schody dole nebo na vetsich letistich zase v chobotu. Tedy nesmis vystupovat mezi prvnimi.
Letos uz litame bez kocaru meli by jsme ho jen na letiste Veru chodi sama 2,5 roku a na letiste ma detsky kufr na koleckach kterej je i na sednuti a ja ju vezu je li treba.
Stastnou cestu Petra
@zikie přesně tak jak píše sislik2010, před nástupem do letadla ho odevzdáš a oni ti ho zas pak přistaví.
@sislik2010 @anastazieb @kuna Prima, děkuju moc za uklidnění. Bála jsem se aby nám je nějak nezmasakrovali.
super téma, zrovna taky řeším 🙂 na konci září letíme na tu Krétu a pak za pár dnů do USA, ta Kréta snad bude levou zadní, ale letu do USA se bojím... ty kočárky mají někde u letušek nebo dole v zavazadlovém?
@sislik2010 ten kufřík je velký jako příruční nebo ho odevzdáváte s ostatními kufry? že bych něco takového pořídila, ale jestli to nebude zbytečné
@kuna jak jsi ten let s mrňouskem přežila? jedem sami s klukama a babi a ta už teď shání nějaká antidepresiva :D :D :D
jinak mám šicí absťák, jenom syslím látečky a třepou se mi ručky, jsme byli všichni v srpnu na střídačku nemocní, tak teď už týden uklízím, co se za tu dobu stalo s bytem, jenom v tom největším absťákovém záchvatu jsem ušila dvě trička do školky a pytlíky na hračky, ale to na zveřejnění není :D
Já taky cestovala s golfkama, všude OK, ale jen v Praze při návratu byly golfky až v místě, kde jsme dostali kufry a to ještě dost dlouho po kufrech. Vzhledem k tomu, že jsme přiletěli uprostřed noci, dítě spalo (nejen to naše) a od letadla ke kufrům to bylo děsně daleko, tak cestovat sama bez manžela, tak netuším jak dítě donesu. Jedna rodina to už znala, měla sebou manducu, já jí měla, ale v kufru, takže mi tam byla na nic.

@zojec a akopodohynad az nakoniec alebo ked zosijes jednu stranu.lebo na kupovanych to byva aj tak aj tak