icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ellysa
10. sep 2013

@zojec a akopodohynad az nakoniec alebo ked zosijes jednu stranu.lebo na kupovanych to byva aj tak aj tak

snowwitch
10. sep 2013

Holky, nebudete někdo objednávat lamu, fleece a voděodolný zipy? (ne YKK, obyč)

argo1
10. sep 2013

prosím, prosím, holky můžu poprosit o link, kde jste kupovaly řezací podložku a kolečko? chci si něco naježit pod stromeček 🙂 😎

zojec
10. sep 2013

@ellysa myslis spodok legin? podhnem a potom zosijem, je to rychlejsie na usitie, lebo potom sa mi to zle pasuje pod ihlu :D na rukavoch zavisi ake su siroke (teda krake ci dlhe :D ) ked sa mi to zmesti pod stroj, ked zlozim rameno, tak podhynam, inak zohnem pred zositim. vtedy si treba dat vacsi pozor na presnost vystrihnutia aby to dobre pasovalo :D

laurinkat
Odpoveď bola odstránená
kuna
10. sep 2013

@macin73 mně se to líbí, co se nelíbí tobě? Jediné, co mě napadá, tak že nemáš ten dvojjehlový steh úplně přesně srovnaný s okrajem toho lemu? Podle mě tohoto jde dosáhnout jen s COL. Já to šidím tak, že za á) trička takhle nelemuju 😀, ale za bé) když už jo, tak to prošiju jen pružným jednostehem, nebo tříkrokým cikcakem. Ale to je tím, že já mám na dvojjehlu všeobecně dost pifku 😀

@crawler díky, asi do té sloníkové půjdu příští jaro, teď na podzim ještě softku pro K. šít nebudu. Mamka mu chce koupit bundu a zimní už pro něj mám po J., které jsem omylem tehdy koupila klučičí (byla červená, tak jak to mám sakra poznat? 😀 Cedulku Zara Boy jsem si přečetla až doma 😀)

ellysa
10. sep 2013

@zojec ja som to tiez predtym tak robila ze najskor podohla a tie cervene som az nakoniec a je to hrozne.z tej latky sa cekovo zle sije.ale oblecene to nevidno a na malej su super iz ich vsetky odskusala.

palosek
10. sep 2013

@macin73 tenhle střih na tričko mám ráda, pěkně sedí ....inovuju ho volánkem dole 😀 😀 😀 někdy i dvěma 😉

majamat
10. sep 2013

@zojec super. na tej stranke je jeden silver a jeden brother. tak este vymysliet, ktory si vybrat. 😀

zojec
10. sep 2013

@majamat ja by som ti odporucila ist tam osobne,alebo im napisat nech ti nieco odporucia, povedia za a proti 😉

bordino
10. sep 2013

@kuna tak s COL toho nedosáhnu ani náhodou 😀 Na normálním stroji to umím krásně rovně, na COL jak když pejsek čůrá 😀 Neexistuje na to nějaká patka, co mi to bude držet rovně? (něco jako na rovnostehu na slepý steh)

bordino
10. sep 2013

@snowwitch kolik čeho bys potřebovala? Mám plný sklep a nějak z toho letos šít asi nebudu.

daisyr
10. sep 2013

Pleny z minulého týdne, resp. 2 měsíců 🙂

zikie
10. sep 2013

Holky máte prosím zkušenosti s cestováním letadlem s golfkama?

daisyr
10. sep 2013

A tady jedno opičkové tričko.
A rovnou dotaz, také se vám takto vlní výstřih? Když patent natáhnu, aby to pak nebylo moc volné u krku, tak se zase vlní ta látka výstřihu (hnědý úplet je batani).

sufik1
10. sep 2013

@daisyr občas se zvlní, když je to kolečko uvnitř moc malé a moc natahuju... nebo natahuju nerovnoměrně

laeela
10. sep 2013

@daisyr já dávám ten patent na délku delší, nemám ráda to tak moc stáhnutý a taky užší proužek, pak by se to tolik nevlnilo.

sinala
10. sep 2013

@daisyr když moc natahuju patent, tak se trochu, stříhám menší díru, tak aby to šlo přes hlavu. A patent stříhám užší, prootže po vyprání se mi točí. Patent mám asi o 8-10 cm menší než obvod kolem krku

daisyr
10. sep 2013

@sufik1 @laeela @sinala máte pravdu, ten patent by mohl být uzčí, taky mě to napadlo, musím na to příště myslet. Ale když bych nenatahovala tolik, tak by to po časem plandalo... zkusím příště uzčí a uvidím, co to udělá 🙂)

laeela
10. sep 2013

Tady jsem dnes potkala vtipný námět, jak chybu v šití předělat na přednost:
http://www.enemenemeins.com/2013/09/klassischer...

sislik2010
10. sep 2013

@zikie
Uplne perfektni. Aspon Videnske letiste. Pri odbaveni kufru ti na nej nalepi nalepku a nechaji ti ho a pri nastupu do letadla az v tom chobotu tesne pred letadlem stoji chlapik. Vezmes dite a jemu das slozenej golfac. Na pristani je nachystanej zase u letadla, podle toho jestli vystupujes na letistni plochu tak az pod schody dole nebo na vetsich letistich zase v chobotu. Tedy nesmis vystupovat mezi prvnimi.
Letos uz litame bez kocaru meli by jsme ho jen na letiste Veru chodi sama 2,5 roku a na letiste ma detsky kufr na koleckach kterej je i na sednuti a ja ju vezu je li treba.
Stastnou cestu Petra

anastazieb
10. sep 2013

@zikie přesně tak jak píše sislik2010, před nástupem do letadla ho odevzdáš a oni ti ho zas pak přistaví.

kuna
10. sep 2013

@daisyr přidám svou trošku 🙂 - mně se to vlní, když při našívání patentu natahuju i tu samotnou látku, takže na to taky bacha.

kuna
10. sep 2013

@zikie jako ostatní holky, zkušenost dobrou, letěla jsem s nima z USA. Před letadlem v chobotu odevzdáš (já je měla fungl nový, tak jsem na ně ještě natáhla igelit, ve kterém jsem je koupila) a pak si na ně na stejném místě počkáš. Dojely v pořádku.

snowwitch
10. sep 2013

@bordino píšu SZ

zikie
10. sep 2013

@sislik2010 @anastazieb @kuna Prima, děkuju moc za uklidnění. Bála jsem se aby nám je nějak nezmasakrovali.

karchinka
10. sep 2013

super téma, zrovna taky řeším 🙂 na konci září letíme na tu Krétu a pak za pár dnů do USA, ta Kréta snad bude levou zadní, ale letu do USA se bojím... ty kočárky mají někde u letušek nebo dole v zavazadlovém?

@sislik2010 ten kufřík je velký jako příruční nebo ho odevzdáváte s ostatními kufry? že bych něco takového pořídila, ale jestli to nebude zbytečné

@kuna jak jsi ten let s mrňouskem přežila? jedem sami s klukama a babi a ta už teď shání nějaká antidepresiva :D :D :D

jinak mám šicí absťák, jenom syslím látečky a třepou se mi ručky, jsme byli všichni v srpnu na střídačku nemocní, tak teď už týden uklízím, co se za tu dobu stalo s bytem, jenom v tom největším absťákovém záchvatu jsem ušila dvě trička do školky a pytlíky na hračky, ale to na zveřejnění není :D

sufik1
10. sep 2013

@zikie @karchinka švagrovce teda kočár moc nepřežil - ulomená stříška. Ale nejsem si jistá, jestli ho nedala do zavazadel.... každopádně to zjistili až posléze

mooncaa
10. sep 2013

Já taky cestovala s golfkama, všude OK, ale jen v Praze při návratu byly golfky až v místě, kde jsme dostali kufry a to ještě dost dlouho po kufrech. Vzhledem k tomu, že jsme přiletěli uprostřed noci, dítě spalo (nejen to naše) a od letadla ke kufrům to bylo děsně daleko, tak cestovat sama bez manžela, tak netuším jak dítě donesu. Jedna rodina to už znala, měla sebou manducu, já jí měla, ale v kufru, takže mi tam byla na nic.