icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
11. sep 2013

@rebelie Gratuluji k pupíku a výtvory pěkné.

petkasv
11. sep 2013

Viděli jste TOTO http://www.fler.cz/zbozi/origo-kabatos-nr-4251609 to je úžasnýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý, já jí žeru 😵 😵 😵 😵 😵

macin73
11. sep 2013

@petkasv to je na mě moc velká divočina... já jsem tak trochu konzerva 😕 😀

martulinecek
11. sep 2013

holky je to lepší s kytkama nebo hvězdy?ějak se nemůžu rozhodnout,bekovku jsem ted spichla

mamata
11. sep 2013

@martulinecek pro holčinu s kytkama

petkasv
11. sep 2013

@macin73 mě to přijde dokonalý 😵 ale chápu, že na někoho to je divočina 🙂

macin73
11. sep 2013

@martulinecek obě varianty jsou hezké, záleží, jaké má třeba botky...

martulinecek
11. sep 2013

@macin73 nosí sportovní oblečení,botasky,bílý

macin73
11. sep 2013

tak asi ty kytičky...

sinala
11. sep 2013

@martulinecek mě se líbí ty kytky, hlavně proto, že jsou světlé 🙂

mamata
11. sep 2013

@martulinecek ten střih je prosím z Ottobre??

olivka84
11. sep 2013

@martulinecek kvetinky rozhodne

kuna
11. sep 2013

@rebelie taky gratuluju a to 20m dítě jsi, prosímtě, vzala jako kde????? 😉 😉
@petkasv napadlo mě to samý, co @macin73 ....krásný, práci si ani netroufnu odhadnout, ale já bych si toto na sebe nedala, to už je na mě taky moc.

kuna
11. sep 2013

@martulinecek kytíííí

kuna
11. sep 2013

a přidávám svou "rychlovku", tj. sr..a jsem se s tím asi 3 dny plus dneska jsem vypárala a přešila konečnou část (děti mi spaly cca hoďku synchronizovaně 🙂). Kdo ví, kde jsem se těžce inspirovala? Děkuji @rina76 za radu s podšitím a zipem, nakonec jsem ji nechtěla tak teplou, tak jsem nepodšívala. Rukávy mají překlopky proti zimě.

Mně se tato kombinéza moc líbila, takže jsem věděla, že letos na podzim mám jedinou šanci. Mé "malé" 6m miminko nosí velikost 80, takže tímto tempem by v tom příští jaro už asi vypadal dost divně 😀

katka82
11. sep 2013

@kuna 😲 😲 no ty kráááso to musela bejt makačka 😲 je to nááádhernýýý 😵

a_lexa
11. sep 2013

@kuna 😵 😵 😵 wow 😵 😵 😵 došla mi řeč 😵 😵 😵 😵 😵

lenasss
11. sep 2013

@kuna 😲 😲 😲 😲 teď mi vypadly oči z důlků 😲 😲 😲 😲 😲 takovou máme ale kupovanou 😅

katkaela
11. sep 2013

@kuna ta, ale teraz 😲 ...no toto 😵 ...čo to 😲 ...ako sa ti to...ty brdo 😲 ...nádhera!!! 🙂

sinala
11. sep 2013

@kuna parádní

katkaela
11. sep 2013

@rebelie jeeee, tie netopiere a vláčky 🙂 to tam máš namalované alebo otisknuté? roztomilé je to 🙂 tiež gratulujem k pupíku 🙂

katkaela
11. sep 2013

@petkasv fiiiiha, dosť extravagantné, ale ten kabátik sa mi páči, no len z prednej strany... ale tie detské mikiny má nádherné celé🙂

snowwitch
11. sep 2013

@kuna Teda, ta je nádherná. Škoda, že my už něco takového nevyužijem ☹ Jak se začišťuje ta podšívka samotné kapucy? To je jen podhrnuté a prošité?

olivka84
11. sep 2013

@petkasv mne sa paci ta cena tej mikiny ale ide jej kseft ked si pozries kolko ma predanych veci ona je aj na slovenskom sashe aj tam sa jej dari ach kiez by som aj ja bola taka sikovna 😵

katka82
11. sep 2013

@rebelie taky gratulujeme k pupíčku 🙂 a výtvory super 😵

katka82
11. sep 2013

@petkasv @olivka84 no všechny věci má kráásný a fakt jako origo nápadité 😵 ale ty ceny mi dostávaj teda 😅 😀

zikie
11. sep 2013

@kuna Boží!!!!

rebelie
11. sep 2013

@katkaela Netopýři i mašinky jsou otisky doma výráběných razítek z moosgummi (vystřihneš tvar, nalepíš oboustrankou na víčko od marmelády a tiskneš)... ale dělala jsem si je už kdysi na to svoje triko, teď jsem jen střihala a šila.

rebelie
11. sep 2013

@anastazieb Ehm, látka je dinosaurový maskáč, bavlněné plátno, leč od Mráze :-/.

macin73
11. sep 2013

@kuna nemám slov... jednoduše boží!!!